Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hétvégén lesz altatásos...

Hétvégén lesz altatásos császárom. Valami praktika?

Figyelt kérdés

1.baba: 2 éve született, császárral, spinális érzéstelenítéssel. 6x szúrtak, autoimmun beteg lettem utána. Most az immunológus csak altatással engedi a 2.babát. Van valami, amire külön figyelnem kell? Mint pl a spinálisnál hogy ne emeljem a fejem műtét után, stb.

Köszönöm!

2012. máj. 16. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Sajnos engem is altattak, de ott szerintem nem kell semmire külön figyelni. A császár után rövid idő múlva már ébren is voltam.

Jó egészséget kívánok Nektek!

2012. máj. 16. 14:21
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mennyi idővel kellett felkelned utána? Illetve a csövet mikor kellett lenyelni, miután elaltattak vagy még előtte? Tartok az altatástól de nincs más választásom :(

Köszi hogy írtál.

2012. máj. 16. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak egy kérdés: nem gondoltál hüvelyi szülésre? Egy autoimmun barátnőm most szült hüvelyi úton minden gond nélkül. Tudom, hogy volt már császárod, de talán éppen azért, mert rosszak a tapasztalatok, nem gondoltad, hogy most másként legyen? Egy jó orvos biztosan vállalná hogy segít Neked.
2012. máj. 16. 16:08
 4/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nem szülhetek hüvelyi úton :(

Az 1.babát a szemem miatt kellett császározni, ugyanis -4,5 dioptriás volt, elküldtek szemészetre, a szemész adott egy papírt hogy mivel első baba lesz s olyankor sokat erőlködnek a nők, ezért nem javasolja a hüvelyi szülést. Emiatt lett császár. Csak sajnos elrontották mert 6x szúrtak és rossz helyre...emiatt kialakult az autoimmun, ami nálam azt jelentette hogy elveszítettem a látásomat a bal szememre 2 nap alatt. Hónapok alatt derült csak ki, hogy mi a betegségem, az ország másik felébe járok immunológiára. A mostani terhesség alatt javult a szemem valamennyit, de a balra továbbra is alig látok sajnos :((((

A mostani baba és az előző között 23 hónap lesz, így a nőgyógyász is azt mondta, csak császár lehet mert alig 2 év van a 2 szülés között. Az immunológus meg azt mondta, mégegyszer nem nyúlhatnak a gerincemhez, mert rámehet akár a másik szemem is :(

Ez a fajta autoimmun a szemet és/vagy a gerincet támadhatja, így senki nem mer kockáztatni, ezért lesz altatás.

És a szívfájdalmam az, hogy szülés másnapjától immungyengítő gyógyszert kell szednem, ami azt jelenti, hogy amellett nem lehet szoptatni, azaz a kisfiam az első perctől kezdve tápszeres baba lesz :( Ha szoptatnék, az anyatejbe bejutva a gyógyszer legyengítené a baba immunrendszerét is, s ezt senki nem meri bevállalni.

Sajnos nekem ilyen komplikált az életem, de az vígasztal, hogy van egy cserfes egészséges kislányom és most lesz egy édes kisfiam is.

2012. máj. 16. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Sok sikert kívánok a szüléshez, ne izgulj minden rendben lesz! majd, ha lesz időd, írd majd meg, hogy mi lett Veletek!

üdv: 23 hós kisfiú anyukája

2012. máj. 16. 23:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is altatásban kellett csinálni a császárt, mert gerincferdüléssel operáltak, implantátumok vannak a gerincemnél.

A legnagyobb hátrány ugye az, hogy nem láthatod a babát rögtön miután megszületett :(

Arra készülj fel, hogy valószínűleg a leges legutolsó pillanatban fogják beadni az altatót, hogy ne érjen oda a babához a szer. Nálam már ott állt a doki kezében a szikével, amikor elaltattak :) De a tubust már akkor dugták le amikor aludtam. A tubus egyébként nekem sok kellemetlenséget okozott, mert eléggé megkarcolta a torkom, sokat kellett köhögnöm a műtét utáni napokon, ami a vágás miatt elég fájdalmas volt.

Ébredés után eléggé fájni fog a hasad, ez is egy hátrány, a spinális érzéstelenítés ugye még hatna pont a legnehezebb időszakban. De kapsz fájdalomcsillapítót, és ha veled lehet a babád, akkor nem is gondolsz a fájdalomra :)

Nekem másnap reggel vették ki a csöveket, ezután kellett felkelnem.

Szorítok! :)

2012. máj. 16. 23:41
 7/8 A kérdező kommentje:

5.válaszoló, köszönöm :) Most jöttem a 38 hetes UH-ról, a baba jól van, 3104 grammra saccolták ma a súlyát, de ugye az csak becslés. Délután megyek a nőgyógyászhoz, Ő dönti el hogy melyik nap kell befeküdnöm.

6.válaszoló, Neked is köszi. Igen, spinálisnál nekem sem voltak akkora fájdalmaim, másnap már mászkáltam és a többiek csak néztek hogy császár után milyen hamar rendbe jöttem. Nekem tettek be drain csövet, azon keresztül tisztultam, és a katéter is kellett, ugye. Katétert másnap vették ki, a drain csövet azt hiszem 2 nap múlva.

Te is írtad hogy másnap vették ki a csöveket, Te is ezekre a csövekre gondolsz? Vagy voltak más csövek is?

A torokkaparásról igen, hallottam, biztos nem lesz egyszerű felvágott hassal, de mindenki túléli, s szerintem jobb felkészülni előre amire csak lehet. Én szeretem tudni előre, mi fog történni.

2012. máj. 17. 10:23
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Igen, a drain csövekre értettem (nekem 2 volt) és a katéterre.

Persze, túlélhető, sőt. Nekem volt már több műtétem, ezek közül a császár volt a legkönnyebb :)

2012. máj. 17. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!