Hétvégén lesz altatásos császárom. Valami praktika?
1.baba: 2 éve született, császárral, spinális érzéstelenítéssel. 6x szúrtak, autoimmun beteg lettem utána. Most az immunológus csak altatással engedi a 2.babát. Van valami, amire külön figyelnem kell? Mint pl a spinálisnál hogy ne emeljem a fejem műtét után, stb.
Köszönöm!
Sajnos engem is altattak, de ott szerintem nem kell semmire külön figyelni. A császár után rövid idő múlva már ébren is voltam.
Jó egészséget kívánok Nektek!
Köszönöm!
Mennyi idővel kellett felkelned utána? Illetve a csövet mikor kellett lenyelni, miután elaltattak vagy még előtte? Tartok az altatástól de nincs más választásom :(
Köszi hogy írtál.
Sajnos nem szülhetek hüvelyi úton :(
Az 1.babát a szemem miatt kellett császározni, ugyanis -4,5 dioptriás volt, elküldtek szemészetre, a szemész adott egy papírt hogy mivel első baba lesz s olyankor sokat erőlködnek a nők, ezért nem javasolja a hüvelyi szülést. Emiatt lett császár. Csak sajnos elrontották mert 6x szúrtak és rossz helyre...emiatt kialakult az autoimmun, ami nálam azt jelentette hogy elveszítettem a látásomat a bal szememre 2 nap alatt. Hónapok alatt derült csak ki, hogy mi a betegségem, az ország másik felébe járok immunológiára. A mostani terhesség alatt javult a szemem valamennyit, de a balra továbbra is alig látok sajnos :((((
A mostani baba és az előző között 23 hónap lesz, így a nőgyógyász is azt mondta, csak császár lehet mert alig 2 év van a 2 szülés között. Az immunológus meg azt mondta, mégegyszer nem nyúlhatnak a gerincemhez, mert rámehet akár a másik szemem is :(
Ez a fajta autoimmun a szemet és/vagy a gerincet támadhatja, így senki nem mer kockáztatni, ezért lesz altatás.
És a szívfájdalmam az, hogy szülés másnapjától immungyengítő gyógyszert kell szednem, ami azt jelenti, hogy amellett nem lehet szoptatni, azaz a kisfiam az első perctől kezdve tápszeres baba lesz :( Ha szoptatnék, az anyatejbe bejutva a gyógyszer legyengítené a baba immunrendszerét is, s ezt senki nem meri bevállalni.
Sajnos nekem ilyen komplikált az életem, de az vígasztal, hogy van egy cserfes egészséges kislányom és most lesz egy édes kisfiam is.
Sok sikert kívánok a szüléshez, ne izgulj minden rendben lesz! majd, ha lesz időd, írd majd meg, hogy mi lett Veletek!
üdv: 23 hós kisfiú anyukája
Szia!
Nekem is altatásban kellett csinálni a császárt, mert gerincferdüléssel operáltak, implantátumok vannak a gerincemnél.
A legnagyobb hátrány ugye az, hogy nem láthatod a babát rögtön miután megszületett :(
Arra készülj fel, hogy valószínűleg a leges legutolsó pillanatban fogják beadni az altatót, hogy ne érjen oda a babához a szer. Nálam már ott állt a doki kezében a szikével, amikor elaltattak :) De a tubust már akkor dugták le amikor aludtam. A tubus egyébként nekem sok kellemetlenséget okozott, mert eléggé megkarcolta a torkom, sokat kellett köhögnöm a műtét utáni napokon, ami a vágás miatt elég fájdalmas volt.
Ébredés után eléggé fájni fog a hasad, ez is egy hátrány, a spinális érzéstelenítés ugye még hatna pont a legnehezebb időszakban. De kapsz fájdalomcsillapítót, és ha veled lehet a babád, akkor nem is gondolsz a fájdalomra :)
Nekem másnap reggel vették ki a csöveket, ezután kellett felkelnem.
Szorítok! :)
5.válaszoló, köszönöm :) Most jöttem a 38 hetes UH-ról, a baba jól van, 3104 grammra saccolták ma a súlyát, de ugye az csak becslés. Délután megyek a nőgyógyászhoz, Ő dönti el hogy melyik nap kell befeküdnöm.
6.válaszoló, Neked is köszi. Igen, spinálisnál nekem sem voltak akkora fájdalmaim, másnap már mászkáltam és a többiek csak néztek hogy császár után milyen hamar rendbe jöttem. Nekem tettek be drain csövet, azon keresztül tisztultam, és a katéter is kellett, ugye. Katétert másnap vették ki, a drain csövet azt hiszem 2 nap múlva.
Te is írtad hogy másnap vették ki a csöveket, Te is ezekre a csövekre gondolsz? Vagy voltak más csövek is?
A torokkaparásról igen, hallottam, biztos nem lesz egyszerű felvágott hassal, de mindenki túléli, s szerintem jobb felkészülni előre amire csak lehet. Én szeretem tudni előre, mi fog történni.
6-os vagyok. Igen, a drain csövekre értettem (nekem 2 volt) és a katéterre.
Persze, túlélhető, sőt. Nekem volt már több műtétem, ezek közül a császár volt a legkönnyebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!