Szülés utáni depresszió?
Figyelt kérdés
Kinél fordult elő és mikor jött? Nekem nincs, legalább is én nem érzem, nem vagyok bezárkózott, se kedvetlen, élvezem az anyaságot, nem félek a lányommal egyedül lenni. Egy hónapja szültem, én csak attól tartok ki fog jönni rajtam, bár ha eddig nem jött remélem ezután se fog :)2012. máj. 15. 16:07
1/4 anonim válasza:
Én 2 hónapja szültem. Nincs és remélem nem is lesz. Éjszaka elég sokat alszom és nappal is van aki segítsen. Szerintem így nem lesz gond. Ha éjjel nem hagyna aludni és nappal sem lenne egy perc szabadidőm sem lehet, hogy fenyegetne a veszélye.
2/4 anonim válasza:
Ha eddig nem jött ki, most már nem fog. Letelt a kritikus első pár hét, amikor tombolnak a hormonok és alakul vissza a tested. Még egy picit regenerálódsz, és nyakunkon a nyár. :-)
3/4 anonim válasza:
Sztem a válaszolók kevernek két dolgot, az egyik a szülés utáni természetes babyblues, amit a hormonok tombolása okoz, hangulatingadozás, érzékenység, gyakori sírás...stb kísérheti, hamar elmúlik, ha egyáltalán van. A szülés utáni depresszió a baba fél éves kora körül szokott jelentkezni, és az egy pokol! Tudom, nekem volt. :( De nem kell miatta előre problémázni, nagyon ritka! És meg is lehet előzni: nem szabad hagyni, hogy összecsapjanak a hullámok az ember feje felett! Ki kell mozdulni, a párotokkal lenni, barátokkal lenni, elmenni szoliba, kozmetikushoz...stb. Ha a babával nehézségek vannak, biztos napirendet kialakítani, ami "összetart", rendet biztosít...stb. Nekem első babánál minden flottul ment, így a másodiknál is azt gondoltam, gyerekjáték lesz, minden menni fog! Nem kértem segítséget, mindent én akartam csinálni, pedig a kicsi hasfájós volt 3 hónapig folyton sírt... Elcsesztem, ma már nem így csinálnám!
4/4 anonim válasza:
Egyik barátnőm a harmadik gyerek után lett depressziós. Nagyon nehéz volt, mert ha idejében észreveszik és szakemberhez fordul megelőzhető lett volna, legalábbis gyorsabban vége lett volna. Mi azt csináltuk, hogy összefogtunk néhány baráttal meg rokonnal és mellette voltunk felváltva, amíg a férje dolgozott. Nagyon nehéz időszak, és kb a 3. hónap és a 6. hónap között jelentkezik és akár évekig is eltarthat. Szerencsére nála félév után megszűntek a tünetek. Csak részben van a hormonokkal összefüggésben, inkább az életmódváltásban, hogy valami nem úgy ment, mint eddig, az életkörülmények, a családi háttér, az elvárásokkal szembeni viselkedés, a magaddal szembeni elvárások, stb. szólhatnak bele, hogy kialakul-e. Szóval ilyen pszichés dolgok. Társaságot, segítséget kell keresni. Baba-mama torna, babaklub, barátok, rokonok: elő kell szedni őket. Remek dolog egy mellszívó: előkészíteni a kaját a babának, aztán apára vagy a nagyira hagyni pár órára, és kimozdulni, csinálni valamit, ami nem a pelenkákról vagy a cumikról szól. Nincs babaillata és még jót is tesz. A gyermekágyas depi, az a hormonváltozástól van pár hét alatt elmúlik. A szülés utáni depresszió az keményebb jóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!