Szülés után hogyan működik a vizit?
Bp. Szent Imrében megnézik a gátadat, sebet, ha van. Tehát "ki kell csomagolódni", de emlékeim szerint tényleg csak egy kukkantás, nem ér hozzád az ügyeletes doki. Szerintem ez hasznos, hiszen ha van valami rendellenesség, akkor azt észre veszi, míg Te nem biztos hogy érzed, vagy tudod, hogy mi számít "normálisnak". Nekem ez sosem okozott problémát. A szüléshez képest ez nem nagy dolog. Bár csak megint ott tartanék már! :o)
40+1 hkm
4 vagyok
Az jutott eszembe, hogy csak a szülés utáni napon nézték meg, tehát utána többször már nem. A kartonunkon rajta van, hogy mikor szültünk, az alapján megy a dolog...
Utána már tényleg csak a "hogy vagyok" van.
Flór: szülés utáni vizit abból állt, hogy egy felkeltett a nővér engem is és a babát is, majd a dokik megkérdezték jól érzem e magam. Elmesélték egymásnak, hogy hogyan szültem, és pá. Se hastapi se egyéb vizsgálat, hazaadáskor sem.
Uzsoki: szintén zenész, annyi, hogy a dokim a hazaadás előtti este kikapta a varratokat.
Szóval nálam senki semmit se nézett csak kérdezett. Igaz semmi panaszom nem volt. Köv vizsgálat 6hét után.
Szia, én sopronban szültem kétszer.
Betétet sosem néztek, a hétvégi vizit tényleg csak annyi, hogy bekérdeznek, minden oké-e.
Amúgy a babákat reggel szokták fürdetni, 9 körül, kb akkor van az első vizit. (szokásos: jól van-e, megy-e a szoptatás, vérzik-e stb.)
Néha van nagyvizit, akkor mindenkit visszaterelnek a szobákba.
Délután 3 körül van még egy, meg esetleg este.
Sopronban szültem én is. Szülés után erősebb volt a vérzésem, mint illett volna (amit aztán kezeltek és elmúlt), de egyszer egy dokin kívül senki nem nézett alám. A hogy van, ebben az esetben is elég volt. Sokszor a folyosón viziteltek. Azt sem tudtam mikor van vizit.
A szülésznők viszont minden műszakváltáskor jöttek és felmérték a helyzetet (megnyomkodták a hasam, megnézték mennyire vérzem).
Hazamenetelkor is csak ránéznek az emberre, a varratokat veszik ki (vagy nem- dokifüggő), kézi vizsgálat nincs.
9. vagyok.
Első két napban van gátkezelés. Külön vizsgálóban a szülésznő lefertőtleníti a gátat, megnézni, megnyomkodja a hasat. Kb. 2 perc.
A későbbiekben a szülésznők csak engem nézegettek, mert "problémásabb" voltam, a többieket nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!