Mit jelent a szülés visszatartás, pontosan, hogy működik ez, hányadik hétig tartják vissza a babát?
36-ik hétig tartják vissza ahol lehet.
hogy müködik nem tudom, de általában 1-2 hetet szokott müködni csak.
Ezt honnan veszed első, hogy 1-2 hétig tart???
Nekem a 34. héten voltak kisebb fájásaim, a kórházban infúziót kaptam, ami görcsoldó, izomlazító volt. elmúltak a fájások, és a 41. betöltött héten szültem.
Én úgy tudom, hogy a betöltött 36 hét után nem tartják vissza, ha beindult a szülés.
Viszont vannak olyan esetek, amikor muszáj a babának megszületni. Egy szobatársamnak szivárgott a magzatvize, 33 hetesek voltak. 3 napig figyelték, nem állt el, így muszáj volt megszülnie a fertőzések, stb miatt. Pedig nekem sanszosabb volt a szülés.
Nekem betöltött 34 hetesen indult meg, kaptam tüdőérlelő injekciót, infúziót, 1 hétig figyeltek, hogy szülök vagy bent marad még. Végül betöltött 36 hetesen szültem meg. Így is 3280 gramm és 51 cm lett.
26hkm
Nálunk is betöltött 36. hétig tartják vissza!
Nekem 31 hetesen indult be a szülésem fájásokkal!Berohantunk a kórházba,és kaptam egy szteroidos injekciót (a kicsinek tüdőérlelő),és utána CTG-re tettek,és folyt az infúzió!Este értünk bereggelig lement 3 infúzió,és akkora múltak el a fájások!Viszont elment a nyákdugóm,és a méhszáj 1222 lett!Tehát teljesen megrövidült améhnyak és 2ujjnyira kinyíltam kívül belül!Nagyon féltünk,hogy tényleg korababánk lesz!
a 35, hétog feküdnöm kellet de otthon!Utána már nem!39+4-re született a lányunk!Szóval csak 3nappal akiírt előtt!
A 36. hét meg tuti,hogy addig tartjákvissza,mert most félő volt hogyújra bekövetkezik,de már 38 hetes vagyok,és egyben!:)
2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
36. hétig.
Én fájásokkal mentem be a kórházba 31+5 hetesen,kaptam infúziót 24 órásat,tüdőérlelőt a picinek,majd ismét 24 óra magnézium infúzió mert ahogy lefolyt az első,megint görcsöltem.A másodiktól elmúlt,kívül belül 2 ujjnyira kinyíltam.Aztán 10 nap múlva hazaengedtek,szigorú fekvés otthon betöltött 36 hétig.38+5 hétre született meg a fiam.
Én pl olyan kismamákkal voltam egy kórteremben akik szintén fájásokkal mentek be de nekik szivárgott a magzatvíz is.Ők 1x kapnak ilyen visszatartó injekciót vagy infúziót és utána várnak,de ők a baba megszületéséig nem mehetnek haza és minden nap vizsgálják őket,ultrahangozzák..
Nekem próbálták visszatartani a 22 héten, sajnos halva született.
Ilyenkor egyébként magnéziumos infúziót kapa a kismama,hogy bent maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!