Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudnám pozitív gondolko...

Hogyan tudnám pozitív gondolkodással meggyorsítani és fájdalommentessé tenni a szülést?

Figyelt kérdés

Azt mondják, fejben dől el minden.

Valakinek van valami saját tapasztalta? milyen módszert lehet alkalmazni szülés közben és az elötte való hónapokban,hogy átprogramozzam az agyam? :-) és felkészüljek?

2012. ápr. 25. 17:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
29%
Ha ennyit készülsz annak csak az lesz a vége, hogy teljesen bepánikolsz. Ne foglalkozz vele.Majd ha ott vagy akkor megcsinálod. Nem kell akkora ügyet csinálni belőle.
2012. ápr. 25. 17:05
 2/16 anonim ***** válasza:
20%
Sehogy. :)
2012. ápr. 25. 17:09
 3/16 Sókristály ***** válasza:
55%
Fájdalommentessé EDÁ-val teheted, nem gondolatokkal. A pozitív gondolkodás annyiban jön ide, hogy ne parázz, ne rontsd el a várandós hónapokat, más is túlesett már szülésen, és kibírta.
2012. ápr. 25. 17:24
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak EDA-val lehet fájdalommentes. Ha elég magas a fájdalom küszöböd és tudsz arra koncentrálni amit mondanak és nem azzal vagy elfoglalva, hogy mennyire fáj akkor sokkal jobb lesz. Én csak egy évig kung-fuztam még a fősuli alatt, de biztos vagyok, hogy az segített a koncentrálásban. Ha ismered a tested és nem vagy nyávogós fajta biztos, hogy sokat segítesz. (mielőtt lepontoznátok nem gondolom, hogy mindenki nyávogós aki negatívként éli meg)
2012. ápr. 25. 18:02
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondogattam minden fájásnál, hogy semmi nem tart örökké... Na ettől nem fájt kevésbé, de jól esett ez a gondolat...
2012. ápr. 25. 18:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem féltem mégis nagyon hosszú,fájdalmas szülésem volt!
2012. ápr. 25. 19:02
 7/16 anonim ***** válasza:
68%
Kérj EDA-t, tapasztalatból írom, hogy nagyon jó!
2012. ápr. 25. 19:06
 8/16 anonim ***** válasza:
61%
Feltétlenül és teljes bizalommal kérj EDA-t. Ha kifogásokat emelnek, akadályozni próbálnak, ne hagyd annyiban: harcolj meg érte. Biztonságos és hatásos. A fájdalmat egyedül pszichés úton legyőzni nem lehet.
2012. ápr. 25. 19:18
 9/16 Sókristály ***** válasza:
86%

3-as vagyok.

Miért pontoztatok le?

Nem azt írtam, hogy eda nélkül nem lehet szülni, csupán azt, hogy a pozitív gondolat önmagában kevés.

Persze kontrollálható a fájdalom, de a kérdező konkrétan a FÁJDALOMMENTES szülést kérdezte.

2012. ápr. 25. 19:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az utolsó hetekben sokat beszélgettem a lányommal, simogattam a pocakomat, bátorítgattam magunkat, hogy ügyesek leszünk. Persze ahogy közeledett a szülés időpontja, én is egyre "feszültebb" lettem, de amikor egy vizsgálat után a kiírt időpont előtt mondta a doki, hogy ma szülünk, akkor valahogy lenyugodtam, és nagyon igyekeztem azt csinálni, amit mondtak. Van egy könyv, kicsit elvont, de azért vannak benne jó gondolatok, Lelki köldökzsinór a címe. Azt is olvasgattam. És van egy nagyon jó terhestorna dvd, ezt csináltam az utolsó hetekben, de a légzéstechnikát már jó előbb is elkezdeni, hogy be tudjon rögzülni. A szülésnél nagyon sokat segít, mert amikor durvulnak a fájások, akkor az ember hajlamos, hogy kapkodja a levegőt, vagy szinte ne is vegyen.

Azt hogy fájdalommentes legyen, szerintem sem lehetséges, olvass utána az EDA-nak, hogy szeretnéd-e kérni, kérdezd meg a dokidat, hogy a kórházatokban adnak-e. És feltétlenül szólj az elején, ha EDA-t kérsz, mert ha telik az idő, előfordulhat, hogy már nem tudják beadni. Nekem már nem volt idő EDA-ra, kb 1 óra volt a nagyon durva vajúdás, a kitolás már egyáltalán nem fájt. Óriási élményként éltem meg, hogy megcsináltam a szülést, csak ezt tudtam hajtogatni a dokinak varrás közben. Nagyon örültem, hogy túl vagyok rajta. Most szeptemberben jöhet az ismétlés.

2012. ápr. 25. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!