Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudnám pozitív gondolko...

Hogyan tudnám pozitív gondolkodással meggyorsítani és fájdalommentessé tenni a szülést?

Figyelt kérdés

Azt mondják, fejben dől el minden.

Valakinek van valami saját tapasztalta? milyen módszert lehet alkalmazni szülés közben és az elötte való hónapokban,hogy átprogramozzam az agyam? :-) és felkészüljek?

2012. ápr. 25. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Fájdalommentes nem lesz, de én végig bezéltem a gyerekhez, h majd ha eljön az idő, én nagyon gyorsan tágulok, ő meg jön, mint a gyorsvonat. Sokszor elmondtam neki, h utána nagyon jó lesz, végre találkozunk, és nagyon várom már őt.

4 és él óra alatt szültem, 4 nyomásra kirobbant belőlem.

A doki és a szülésznő is nagyon csodálkozott, h ilyen egyszerűen ment, pedig első szülés volt.

Fájni fájt, de nem akartam belehalni, igazából sokkal rosszabbra számítottam.

2012. ápr. 25. 21:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is fejben dől el. Én nagyon nem bírom a fájdalmat, a családom biztos volt benne, hogy nem tudok majd spontán szülni, annyira nyavajgós vagyok. Éppen ezért próbáltam nagyon tudatosan készülni rá. Nagyon sokat beszélgettem a babámmal, elképzeltem hogyan fog kibújni, hogyan nyomok, és kértem, hogy segítsen

majd, és én is segíteni próbálok majd Neki.(Ehhez különben legjobb olvasnivaló a Lelki köldökzsinór c.könyv.) Megfogattam, hogy nem fogok kiabálni, csak ha már nagyon gáz van, próbálom minél jobban bírni a fájdalmat. És az egyik legfontosabb, hogy ittam a málnalevél teát, és ettem a homeopátiás bogyókat, és nagyon hittem bennük, hogy segítenek tágulni, erősíteni a fájásokat. Különböző okok miatt mindkét szülésem indított volt, de mindkettő szülésem indításakot már 2 ujjnyira nyitva voltam fájások nélkül. Mindkét baba 4 óra alatt meglett, elsővel kb. 2 óra volt rossz, a másodikkal, amire már tényleg tudatosan tudtam készülni csak 20 perc. Ja, és nem hallgattam meg mások hogyan szültek, mennyire fáj, mert akkor tuti bepánikolok, és csak a fájdalomra tudtam volna koncentrálni ami sokkal nehezebbé tette volna a dolgokat.

Boldog babavárást, könnyű szülést!

2012. ápr. 26. 11:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Hány hetes vagy?

Én háromszor szültem, az első olyan volt, hogy úgy mentem oda, hogy nem tudtam mi vár rám... nem tartott sokáig, olyan volt mint egy első szülés.

A második-harmadik szülésemre már sokkal jobban készültem fejben-lélekben. Ahogy kiderült, hogy kismama vagyok, minden este úgy feküdtem le, hogy egy "forgatókönyvet" gondoltam végig úgy, ahogy én majd szülni akarok. Hogy gyorsan -könnyen-alig fog fájni, elképzeltem, ahogy fekszek és vajúdok, utána ahogy nyomok a tolófájásoknál... mindent a legapróbb részletekig. Végiggondoltam, ahogy szülés után a babát a hasamra rakják, rénézek, megtapintom őt, a kezeit lábait... szóval minden egyes pillanatot végiggondoltam minden egyes este. :)

Szinte szó szerint nálam így is lett mindkét szülésnél. :)

Nagyon gyors volt mindkét szülés, alig - alig fájt. Természetesen voltak fájásaim, de szépen, nyugod légzéssel átlélegeztem, így nem fájtak nagyon. Nem kaptam se oxitocint, gátmetszés sem volt, szóval nekem jól sikerültek a szüléseim-és nagyon készültem is rájuk!! Gyönyörűséges meghitt emlék és élmény mindkettő. :)

Könnyű szülést neked is!!! :)

2012. ápr. 26. 13:10
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is fejben dől el. El kell tudni fogadni, hogy a fájdalom része az életnek és ahhoz kell, hogy a kisbabád a karodba vehesd. Na, ha végig ez van benned, akkor nem is fogod érezni, hidd el! Senkinek nem fáj annyira, hogy ne tudja elviselni.
2012. ápr. 26. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Èn egyàltalàn nem fèltem a szülèstöl. Novemberben szültem, nagyon fàjt. Ott a helyszinen +tanultam a lègzögyakorlatokat az segitett! Amikor jött a fàjàs arra gondoltam, hogy nàlam sokkal gyengèbbek is megcsinàltàk màr ès hogy ez egy kisbaba. Ez segitett!!! 3 òra alatt megszületett a kislànyom, aki most 5 hònapos :)
2012. ápr. 26. 22:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
8éve szültem először, most 6 hetes terhes vagyok. Minden görcsnél és fájdalomnál vártam a tetőpontot, és, hogy akkor ennél rosszabb már nem lehet. Irigylem azokat az anyukákat, akik boldog örömmámorban élik meg a szülést, én túl akartam lenni rajta, azt akartam, hogy minél hamarabb vége legyen. Nem kiabáltam, nem nyavalyogtam, hősiesen tűrtem a fájásokat. Volt előttem akinek a komolyzene hallgatása kellett a szüléshez, nah én meg sem hallottam, hogy mi megy a rádióban, úgyhogy felőlem a száztagú is koncertezhetett volna a szülőszobában. Segített még a nődokim is, bíztatott, dicsért, 4szer kellett nyomnom és kint volt a baba, utána büszke voltam magamra, hogy hejj engem vágni sem kellett, akkor mondta, hogy dede, kellett. :)Akkor nem féltem a szüléstől, mert nem tudtam mitől is félek, hiába olvastam, hogy hatalmas fájdalom, azok csak szavak voltak, oké fáj, fáj, ki lehet bírni, elmúlik. A 2. nyomjon után szóltam a dokinak, hogy én nem akarom ezt, nem akarok szülni, hagyjuk, hazamegyek. :)Mondta, h ezzel kicsit elkéstem, utána mehetek.20éves voltam akkor, és egyedül a férfi nődokim kezelt emberként. A szülésznő és a nővérek, mind az orruk alatt dunnyogtak nekem, a szülésznő, amíg az ágyon ültem szét tett lábakkal, a gépen passziánszozott. Aztán mikor szóltam neki, hogy kakilnom kell, hiába tartom vissza, akkor szólt, hogy ne tartsa az a baba. Én meg előtte már percekig azon izgultam, hogy úristen még ez is, idecsinálok az asztalra. Ez de égés lesz. Január elsején szültem, dokim még lazán aznapos volt. :) A vége felé már azt tárgyaltuk, milyen jó parti lenne nekem az ő fia. Ő segített, elterelte a figyelmemet. Ő fogta a lányomat, vitte ki anyuméknak, és mutogatta, hogy nah végre, megvan, kisfiú és Noémi. :D Akkor ránézett anyuékra, visszafordult, hogy akkor ezt modt vegyük újra, kislány és Noémi. :D 168cm és 55kilós voltam mikor terhes lettem szülésre felmentem 70re, de ez csak a hasamon látszott. Én attól féltem, hogy ebből a vézna testből hogyan fogok kinyomni egy elefántot. Végül 2890el és 55cmvel született a lányom. Óhh boldog tudatlanság, de jó is volt. :) Kitartás, az a nap is elmúlik, túl leszünk rajta mindannyian. :)
2012. ápr. 27. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!