Hogyan tudnám pozitív gondolkodással meggyorsítani és fájdalommentessé tenni a szülést?
Azt mondják, fejben dől el minden.
Valakinek van valami saját tapasztalta? milyen módszert lehet alkalmazni szülés közben és az elötte való hónapokban,hogy átprogramozzam az agyam? :-) és felkészüljek?
Fájdalommentes nem lesz, de én végig bezéltem a gyerekhez, h majd ha eljön az idő, én nagyon gyorsan tágulok, ő meg jön, mint a gyorsvonat. Sokszor elmondtam neki, h utána nagyon jó lesz, végre találkozunk, és nagyon várom már őt.
4 és él óra alatt szültem, 4 nyomásra kirobbant belőlem.
A doki és a szülésznő is nagyon csodálkozott, h ilyen egyszerűen ment, pedig első szülés volt.
Fájni fájt, de nem akartam belehalni, igazából sokkal rosszabbra számítottam.
Szia! Szerintem is fejben dől el. Én nagyon nem bírom a fájdalmat, a családom biztos volt benne, hogy nem tudok majd spontán szülni, annyira nyavajgós vagyok. Éppen ezért próbáltam nagyon tudatosan készülni rá. Nagyon sokat beszélgettem a babámmal, elképzeltem hogyan fog kibújni, hogyan nyomok, és kértem, hogy segítsen
majd, és én is segíteni próbálok majd Neki.(Ehhez különben legjobb olvasnivaló a Lelki köldökzsinór c.könyv.) Megfogattam, hogy nem fogok kiabálni, csak ha már nagyon gáz van, próbálom minél jobban bírni a fájdalmat. És az egyik legfontosabb, hogy ittam a málnalevél teát, és ettem a homeopátiás bogyókat, és nagyon hittem bennük, hogy segítenek tágulni, erősíteni a fájásokat. Különböző okok miatt mindkét szülésem indított volt, de mindkettő szülésem indításakot már 2 ujjnyira nyitva voltam fájások nélkül. Mindkét baba 4 óra alatt meglett, elsővel kb. 2 óra volt rossz, a másodikkal, amire már tényleg tudatosan tudtam készülni csak 20 perc. Ja, és nem hallgattam meg mások hogyan szültek, mennyire fáj, mert akkor tuti bepánikolok, és csak a fájdalomra tudtam volna koncentrálni ami sokkal nehezebbé tette volna a dolgokat.
Boldog babavárást, könnyű szülést!
Hány hetes vagy?
Én háromszor szültem, az első olyan volt, hogy úgy mentem oda, hogy nem tudtam mi vár rám... nem tartott sokáig, olyan volt mint egy első szülés.
A második-harmadik szülésemre már sokkal jobban készültem fejben-lélekben. Ahogy kiderült, hogy kismama vagyok, minden este úgy feküdtem le, hogy egy "forgatókönyvet" gondoltam végig úgy, ahogy én majd szülni akarok. Hogy gyorsan -könnyen-alig fog fájni, elképzeltem, ahogy fekszek és vajúdok, utána ahogy nyomok a tolófájásoknál... mindent a legapróbb részletekig. Végiggondoltam, ahogy szülés után a babát a hasamra rakják, rénézek, megtapintom őt, a kezeit lábait... szóval minden egyes pillanatot végiggondoltam minden egyes este. :)
Szinte szó szerint nálam így is lett mindkét szülésnél. :)
Nagyon gyors volt mindkét szülés, alig - alig fájt. Természetesen voltak fájásaim, de szépen, nyugod légzéssel átlélegeztem, így nem fájtak nagyon. Nem kaptam se oxitocint, gátmetszés sem volt, szóval nekem jól sikerültek a szüléseim-és nagyon készültem is rájuk!! Gyönyörűséges meghitt emlék és élmény mindkettő. :)
Könnyű szülést neked is!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!