Az indított szülés jobban fáj, mintha magától indulna meg? Miben más? És hogy inditanak?
Ez változó.
Ha azért indítanak, mert baj van vagy a dokinak nyaralni kell menni, akkor jobban fájhat.
A mesterséges oxitocin amit befecskendeznek, nem az agy termeli, se a babát se a mamát nem készítí a szülésre fel.
Sokféle indítás van, de mindig adnak oxitocint.
Szóval ami ok ha elmegy a magzatvíz és napokig nem indul be magától akkor kell valamit csinálni, lassan indítják, hátha nem kell császár. vagy pl az én esetemben 10 nappal túl hordtam, habár a végén beindult mire beadtak volna bár mit is (ott a korházban spontán).
De pl barátnömnek beindult a szülés és a doki pont ügyeletes volt, hogy ott megszüljön ezért adott neki oxitocint. így 3 óra vajúdása lett 5 óra helyett. Iszonyatosan élte meg, és szétszakad és vágták is.
Ugyan erröl számolt be még egy barátnöm.
-én nem kaptam oxitocint,és indították...
Megkell hogy mondjam..rohadtul fájt...,míg az elsőnél egyszer ha feljajjdultam (ott magától indult be 2 héttel hamarabb), addíg a második,indított szülésnél meg mondtam,hogy ezt nem fogom kibírni...
Oké hogy nem kellett egy 1 óra indítás után,és meglett a baba.,de abban az 1 órában én majd belehaltam a fájdalomtól... :)
Nekem amúgy burkot repesztettek egy nagy tűszerűséggel..utána leeresztettek valamennyi vízet,és várni kellett a fájásokra,amik nagyon hamar jöttek is...
Oldalra kellett feküdnöm,mert hogy azzal felgyorsíthatják a folyamatokat,és úgy kellett 3 fájást az egyik oldalamon,3 fájást a másik oldalamon kibírni...Persze a 2. oldal 3 fájását nem húztam ki a végéig,mert kb az első után mondtam,hogy mindjárt kijön....,és már ott is volt a feje..és megszületett..:)
Még van időd,ne aggódj!
Nekem 4 szülésemből 3 spontán indult meg a negyediket kellett indítani.4 nappal túlhordtam s elég nagy volt.
4300 és 62 cm.
Infuzióval indítják s burkot repesztenek.Nem fáj a burokrepesztés.
2,5 óra volt,de az utolsó fél óra az brutálisan fáj!
Gátvédelemmel született s nem volt varrás se.
Én holnapra vagyok kiírva, de még mindig semmi... Jóslófájások, stb...
Mondjuk én is úgy gondolom, hogy amit a természet intéz, az kevésbé fájhat talán, ami meg orvosilag előidézett, az lehet, hogy hirtelen jön és kevésbé vagy felkészülve rá, ezért jobban fájhat.
Mindenesetre drukkolok, h jöjjön péntekig. :) Nekem meg remélem ma vagy holnap. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!