Az isemroseim azt mondjak, hogy oxitocint mindenki kap szules alatt. Igaz ez? Elkerulheto?
Mert hallottam, olvastam , h nagyon felerositi a fajasokat, azok intenzitasa nem fokozatosan alakul ki.
Elore koszonom a valaszokat
34 hetes kismama

nem igat! nem mindenki kap! csak akkor ha sokáig nincsen se fájás ..se tágulás!!!
kellemes babavárást már nincs sok hátra ...kitartás

jah még annyit h valoban nem fokozatosan jön a fájás az oxitocin hatására hanem hirtelen..és nagyon-nagyon erős!!sajnos én kaptam:(
2hos babó anyucija

Nekem mind a két szülésemet indították (az elsőt túlhordás, a másodikat cukorbetegség miatt) és mivel a burokrepesztés után nem jöttek a fájások, vagyis nem indult be a tágulás, kaptam oxitocint, amit folyamatosan emeltek.
A másodiknál a labdára ülés nagyon sokat segített.

Én sem kaptam oxitocint. Szép is lett volna...
Gyorsan vajúdtam annak ellenére, hogy első szülés volt, három óra alatt tágultam ki teljesen és úgy, hogy már az elsőre két perces fájásaim voltak, hosszúak és intenzívek. Másfél óra után szinte már egybe függően fájt.
Ha kaptam volna oxi-t, akkor mi lett volna? Ki repül belőlem a fiam? (Így is már tolófájásokkal értünk be a kórházba.)
Egyébként: nem volt rossz így szülni. Én nem cseréltem volna el egy lassabb szülésért, ahol fokozatosan alakul ki a fájások intenzitása. Szerintem ezeket a durván fájós órákat szinte mindenki átmegy, annyi hogy nálam ez jelentette az összvajúdást, másnak meg lehet, hogy van előtte fél nap kevésbé intenzív vajúdása fokozatosan erősödő fájásokkal. Mindegy, hogy az nem állandó fájás és vannak rövidebb-hosszabb szünetek, de ugyanúgy fájnak és ugyanúgy veszik el az energiát, fárasztják a vajúdót.
Szóval nekem tökéletes volt a rövid, tömör, intenzív.

Én kaptam és tök jó volt. Nem vajúdtam egész nap, 2 óra alatt megszületett a babám, nekem nagyon bejött :)
De ha te nem akarsz, akkor nem kapsz, csak szólj az orvosnak.

08:46-os vagyok
Én szülés utáni reggel is kaptam egy oxitocin injekció, hogy jobban húzodjon améhet (problémás este voltam),.
De alapesteben szerintem szülés után nem adnak, a szoptatás úgyis megteszi a hatását, legalábbis nekem az első napokban görcsölt ahasam rendesen, haogy elkezdtem szoptatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!