Császár után van fájdalomcsillapítás? És ha igen, milyen?
Kedves utolsó! Szülés után már nem terhes az ember lánya!!!
Sürgősségi császárom volt, altattak, emiatt 14 órán át nem szoptathattam meg a lányomat. Ha epidurális, vagy spinális lett volna, akkor megszoptathattam volna. Az infúzióba kaptam fájdalomcsillapítót pár órával a császár után, mikor magamhoz tértem, meg este kértem még egyet. Éjjel folyt le az utolsó infúzió, utána már nem kértem fájdalomcsillapítót. A mozgások fájtak, egyébként nem volt vészes. Mikor megkaptam az oxitocin szurit, akkor rohadtul fájtam, de akkor meg azt mondták, jobban hat, ha nem kérek fájdalomcsillapítót, úgyhogy nem kértem, meg aztán később sem. Ki lehet bírni, most már csak arra emlékszem, milyen jó volt a karomban tartani a kicsi lányomat, jaj, milyen kis picurka volt (3 kg)!!! :-)
Algopyrint kaptam én is, azt lehet szedni terhesen és szoptatás alatt is.
Én rögtön megkaptam a babát, próbálkozhattunk a szopival is (amúgy a császár egyáltalán nincs hatással a tejmegindulásra, mivel azt a méhlepény leválásakor termelődő hormonok szabályozzák és császárkor ugyanúgy leválik a méhlepény).
Mindenesetre nekem a legjobb fájdalomcsillapító az volt, amikor a babát a hasamra fektették és az kellemesen nyomta (az ő 4,7 kilójával :D ).
Kedves 13-as! Csak azért írtam, amit írtam, mert előtte valaki bátran kijelentette, hogy az Algop.-t lehet terhesen szedni. Erre írtam, hogy nem lehet mindhárom harmadban, de ha nem hiszitek, nézzétek meg a betegtájékoztatót vagy kérdezzetek meg egy szülészt.
A tejelválasztást szokták mondani, hogy császár után később indul meg. Ez is biztos egyéni, illetve maga a műtét okozta fájdalom, rossz közérzet stb. is okozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!