Hallottatok már sokak szerint bevált fájdalomcsillapítási módszerekről?
"Meggyőződésem, hogy a kérdésben foglalt - számomra elfogadhatatlanul, hajmeresztően mazochista - vélekedés a magyar nőtársadalomban széles körben tapasztalható konformizmussal, önleértékeléssel, a patriarchális normák szolgalelkű elfogadásával függ össze. Ahol csak tudom, megkérdőjelezem azt a - világi változatában is - "bibliai" nő-képet (és női ön-képet), amely ezen az oldalon is domináns.
Úgy gondolom, az a szülészeti szemlélet, amelynek képviselői amellet kardoskodnak, hogy a szülési fájdalom (ami embertelen) "jó" és "szükséges" inger, mert "anyává" formálja(miii?!) a fiatal NŐt, ill. "segíti" az újszülettet életképesebben a világra jönni, nem más, mint annak a (férfi-)téveszmének a kifejeződése, hogy a szülés a női szexualitás "ősbüntetése", amelyet a nő - ez a "negatív entitás" - MEGÉRDEMEL. Rettenetesen szomorú vagyok, amikor sokat érő, tanult fiatal nők nem jutnak el oda, hogy a fájdalomcsillapításhoz való jogot (és a lehetőséget!) MEGKÖVETELJÉK." - egy ezen a fórumon hozzászóló.
Ez az oldal általánosságban bemutatja az összes szülés közben alkalmazható fájdalomcsillapítási módszert:
Én két bevált módszerről hallottam. Az egyik az EDA. Ez az oldal felsorolja az előnyeit és a hátrányait egyaránt.
A másik a hipnózis: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!