Természetes szülést bírtátok fájdalomcsillapítás nélkül?
Elsőnél már 3 ujjnyi voltam, amikor a szülésznő mondta, hogy hát igen, kérhettem volna az eda-t, de már nem lehet...
A 2-nál meg készültem rá, hogy előre szólok,- de 3 óra alatt megszületett....:))
Igen még élek:) 3szor szültem az elmúlt 8 évben , egyszer sem volt fájdalomcsillapítás, egyszerűen mert nem volt rá idő illetve nem is lehetett volna mert nem állt rendelkezésre.
Életem legdurvább órái voltak, de megérte. Szóval igen, ki lehet bírni:)
Milyen aranyos, "azt sem ítélem el, aki kér" :)
Szerintem érdemes lett volna úgy feltenni a kérdést (bár egy páran írták így is), hogy mennyi idő alatt lett meg a baba. Csak azért írom ezt, mert az első 10 órában még én is vidáman és mosolyogva vártam, aztán a szülésznőm javasolta, hogy kössük be az EDA-t, ne a végére fáradjak el teljesen. Hát azért kellemesebb volt úgy a hátralevő csupán 6 és fél órát eltölteni, és tényleg jó tudni, hogy van, aki ezért nem ítél el :).
Én ötször szültem fájdalomcsillapítás nélkül, és mások szóhasználatával élve még élek:)
De azt is el kell mondanom, hogy a 4. babánál oxitocinra volt szükségem, és akkor megfogadtam, hogy a következőnél átgondolom az eda kérdését. De mivel Ő is hamar meglett, az utolsónál sem kértem fájdalomcsillapítót az oxi ellenére sem, és nem bántam meg.
Tehát ki lehet bírni simán is, sőt utólag az ember nem is emlékszik talán rá, hogy mennyire fájt. De olyanoknak, akiknek alacsony a fájdalomküszöbük, vagy hajlamosak a pánikra, én nagyon-nagyon ajánlom az edá-t. Sokkal inkább, mint a császárt, amit néhányan azért kérnek, hogy ne fájjon a szülés. Az eda mellett megmarad a szülésélmény, a baba is átéli, amit át kell élnie. A császár meg maradjon meg arra az esetre, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!