Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni depresszión...

Szülés utáni depresszión minden kismama átesik?

Figyelt kérdés
Esetleg függ a személy jellemétől, hozzáállásától vagy labilis idegzetétől?

2012. ápr. 28. 08:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%
Amit leírtam, egy széles körű amerikai felmérés alapján készült.
2012. máj. 1. 08:20
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Hú, hát azokból rengeteg van, egyik populárisabb, mint a másik. :) Érdemes európai kutatásokat nézegetni, sokkal hitelesebbek!
2012. máj. 1. 08:43
 13/19 anonim ***** válasza:
80% esik át rajta valamilyen formában. De még a kispapák is. 15-20% nál egy-két hét, A többinél ált. 24-48 óra. egyél omega3at megelőzéshez.
2012. máj. 1. 23:39
 14/19 anonim ***** válasza:

Amiről ti beszéltek az az ú.n. babyblues, amit a szülés utáni hetekben a hormonok okoznak, ahogy már előttem is írták!!! Ezt lehet, h tudják enyhíteni a bőrkontaktus, baba-mama szoba, szoptatás, hordozás...ilyenek. De az IGAZI szülés utáni depresszió egészen más! Nekem volt mindkettő, úgyhogy tudom! :( Mindkét fiam császárral született, mindkettőt azonnal megkaptam, velem voltak, éjszaka is, sokáig szoptak...stb. Az elsőnél semmi nem volt, csak sírós voltam az első hetekben, de örömömben is, bánatomban is, ennyi. :P A másodiknál is megvolt ez, plusz 5-6 hós korától elkezdődött a pokol. Teljesen megváltozott a személyiségem! Ingerlékeny voltam, kötöszködő, folyton fáradt, étvágytalan, boldogtalan... Pedig semmi okom nem volt rá! Kicsinek nehéz volt a babával, mert hasfájós volt, de addigra az már elmúlt. Talán akkor jött ki rajtam, vagy nem tudom. Borzalmas volt! Kis híján a házasságom is ráment! :(

Végül egy homeopátiát alkalmazó pszichiáter gyógyított meg. ;)

Most - 2 hónap után - megint mélyponton vagyok: volt egy abortuszom (az első és az utolsó is!), nem terveztük a babát, szoptatás mellett csúszott be, úgy h nem is menstruáltam. Nagyon féltünk, hogy megtartsuk-e, szinte biztos volt, h megint beteg leszek, és széthullik a családunk. :( VÉgül nem mi döntöttünk elsősorban: kiderült, hogy egészségügyi okokból is el kéne vetetnem. :( Nagyon megviselt, de úgy érzem mégsem emiatt vagyok megint kikészülve, hanem mert a szervezetem pont úgy élni meg az abortuszt, mint a szülést, és a hormonjaim "megölnek". :(

2012. máj. 16. 21:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Hormonváltozás szerintem hangulatingadozást mindenkinél okoz (ingerlékenység, hirtelen sírás, elérzékenyülés, ilyesmi), de ez nem depresszió, és pár héten belül magától rendeződik.

Szóval a válasz: nem. Nem kell depressziósnak lenni!

Gyanús tünetek: ha az ember nem örül a babájának és semminek, egész nap csak mélán néz ki a fejéből, nem képes összeszedni magát, esetleg felkelni sem akar az ágyból (de nem fizikai fájdalmak miatt!), enni sem, vagy ami még rosszabb, a babát sem akarja/tudja ellátni. Ha ilyesmit tapasztalunk, akkor kell segítségért fordulni.

Minden más simán fáradtságból adódó dolog normálisnak tekinthető.

2012. máj. 18. 08:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem,Én legalábbis semmit nem éreztem.Sokkal inkább határtalan boldogságot,örömöt,kiteljesülést és ez azóta is tart.Soha boldogabb és elégedettnek nem éreztem magam a gyerekem születése előtt és azóta is így van.

Inkább ezt belénk beszélik,hogy ilyen depresszió,meg amolyan,és a családtagok,akik majd Ők megmondják a tutit,jobbnál jobb ötletekkel állnak elő,hogy így meg amúgy kell ezt csinálni,hisz tudják,már felneveltek x gyermeket és tapasztalat van bőven!Na ettől valójában az anyuka úgy érezheti,hogy neki nem működik a dolog ösztönösen és alkalmatlan lehet a gyereke ellátására,pedig csak az okoskodókat kéne leszerelni és tiszteletben tartani,hogy az anyuka kér tanácsot,de ha csak szüksége van rá és csak akkor mondják el a véleményüket ha tőlük kéri,mert a kéretlen tanácsok azok tényleg az őrületbe kergetik az embert.

2012. máj. 18. 08:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem mindekinél,de a többségénél jelentkezik.Ezt mind a bezártság tesz.

Én már 15 éve gyesen vagyok.Már én se nagyon bírom itthon így keresgetek hátha találok egy részmunkaidős állást.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 18. 09:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Én egy jókedvű csajszi vagyok, és soha nem értettem, hogy hogyan lehet depressziós egy nő, akinek kisbabája születik, hiszen eza legszebb dolog a világon. Mégis beleestem, A rengeteg teendő, fáradtság, h nem volt semmi időm magamra, hogy volt rajtam 15 kg felesleg , hogy sehová nem tudtam elmenni, bár kedvem sem volt hozzá.Ezenkívül a sex is borzalmas volt hónapokig szülés után. Pedig a férjem is nagyon rendes, segít mindenben, mégis megviseltek ezek a dolgok. Most 1 éves múlt a kislányom, és most kezdek visszatérni a régi önmagamhoz, és nagyon jó érzés.
2012. máj. 19. 09:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: valljuk be, h a legtöbb anyuka csak a gyereknevelés napos oldaláról beszél mindig, és azokat elfelejti elmesélni, mikor pl. már ki van készülve, elfárad stb. Sok ilyen nőt ismerek, akik előadták, h ők aztán 2 gyerekkel is elboldogulnak simán, és szuper a férjük, aztán pár hónap után elváltak....
2012. máj. 19. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!