Tényleg igaz az, hogy terhes nőknél aki szűl, hogy felvágnak egy pici részt, hogy jobban kibujjon a baba?
Szia!
Gátmetszést szinte minden először szülő nőnél csinálnak,ott is ahol gátvédelemmel szülnek.
Nagyon ritka,hogy első szülésnél ne legyen rá szükség.
Törekedni lehet a gátvédelemre,de döntse el az orvos az adott helyzetben,hogy mit lát jónak.
Ha reped a gát az sokkal rosszabb mintha vágják,és nehezen hegesen gyógyul.
Egyébként nem kell félni tőle,mert a fájásoktól meg sem érzed,és adnak szurit is előtte.
Pár hét alatt tökéletesen gyógyul,ha nincs semmi gond.
Mennyi idős vagy,és mikorra várod a babát,ha szabad megkérdezni?
Minden jót,üdv.
Én egyedül a gátmetszéstől féltem szülés előtt. Nem kellett volna. Akkor épp nem fáj és nem is érdekel, hogy most épp vágnak. Amikor varrnak, az enm kellmes, de akkor már ott a baba, a világ legjobb fájdalomcsillapítója! Amikor a hasamon feküdt és végre megölelhettem, velem ugyan bármit csinálhattak volna, nem számított! Utána egy ideig fájdalmas az ülés (szokták javasolni, hogy vigyél magaddal a kórházba egy gyerek-úszógumit, mert azon jobb ülni), de ki lehet bírni.
Nincs mitől tartanod, hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!