Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A spermium beindíthatja a...

A spermium beindíthatja a szülést?

Figyelt kérdés

Ezt már többször olvastam.

A kérdésem igazából az lenne, hogy ez a kijelentés a terhesség egész időtartamára vonatkozik e?

Tehát 9 hónapig vagy óvszerrel vagy megszakítással kell házas életet élni, vagy ez csak a terhesség végén van így?

2009. jún. 20. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Jaj.

Nem nem indítja be. Nem kell óvszerrel szeretkezni. (Nem gondolod, hogy akkor régen egy gyerek se született volna, vagy abortusz helyett szeretkeznének az emberek?)

Még a szeretkezés és orgazmus se indítja be automatikusan a szülést, bár egy nagyon jókl sikerült orgazmus összehúzódásai sokak szerint a legvégén már segíthetik, hogy meginduljon.

Az én 3 terhességem tapasztalat, hogy nálam nem működött.

2009. jún. 20. 20:36
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Nem!

Nem a spermiumok indíthatják be a szülést,hanem az orgazmusoddal járó méhösszehúzódások.Normál terhességnél nincs gond,veszélyeztetettnél az első 3 hónapban nem kellene "élvezni" a szexet,a végén pedig a 39-40. hétben ha fennál a veszélye a túlhordásnak,akkor jó szolgálatot tehet egy pár hatalmas egészséges orgazmus:)

2009. jún. 20. 20:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha normál terhességed van, akkor az ondó nem fogja beindítani a szülést, ne aggódj! Viszont, ha vki veszélyeztetett, akkor nekik tilos a szex - emiatt is - mert az ondó valóban tartalmaz olyan anyagokat, melyek fokozzák a kockázatot. Szóval nekem azt mondta az orvos, hogy normál, egészséges terhességnél ez nem okoz problémát. Egyébként, ha vki túlhordja a babát, előszeretettel ajánlják a szexet, hogy ne mesterségesen kelljen megindítani a szülést.
2009. jún. 20. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az ondófolyadékban lévő hormon, az, ami lazíthatja méhszájat. Éppen azért, hogy megtermékenyítéskor könnyebben a méhbe jussanak a spermák. Ez a terhesség alatt nem okoz semmilyen gondot, mert a máhszáj zárt. Ilyenkor zártabb, mint egyébként. A terhesség végefelé, amikor amúgy is nyílik a méhszáj, akkor ez rásegíthet a folyamatra, de a szeretkezést inkább az orgazmus okazta méhösszehúzódások miatt tartják jó módszernek a szülés beindítására. De hangsúlyozom, hogy ez csak akkor hoz eredményt, ha a méhszáj már tágulni kezdett.
2009. jún. 20. 20:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!

Egyébként nem vagyok "annyira tudatlan" :), már van egy picim és mikor őt vártam ez eszembe sem jutott. Most viszont egymás után több helyen is láttam/hallottam ezért gondoltam rákérdezek hátha mások okosabbak a témában. :)

2009. jún. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!