Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek milyen volt a 2. szülése?

Kinek milyen volt a 2. szülése?

Figyelt kérdés

Kicsit aggódom, igaz még csak 8 hetes terhes vagyok, de még éjjel is felriadok arra, hogy majd Novemberben szülnöm kell...Még mielőtt bárki lehurrogna, véletlen baba ez a pici, de nagyon örülünk neki, és semmiért se vetetném el!!

Szóval az első szülésemnél olyan fájdalmaim voltak, hogy már szó szerint meg akartam halni..:(( Indított szülésem volt, és állítólag ez hihetetlen fájásokat csinál, amit éreztem is.

Az a lényeg, hogy rettegek a szüléstől megint, pedig annyira szeretném a picit!!!

Van esélyem rá, hogy a 2. könnyebb lesz?Talán az se lenne baj, ha magától indulna be.

Mesélnétek...akár rosszat is, csak hogy felkészüljek egy kicsit!

Köszönöm

2012. ápr. 19. 11:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Bocs,elküldtem(utolsó vagyok.).Nekem is indított volt a 2.,de egyáltalán nem volt kibírhatatlan(az EDA-t is lebeszéltem a szülésznőmmel,dokimmal,de nem kértem,mert nem volt elviselhetetlen.)Most várom a 3. gyerkőcöt,remélem ez a szülés is hasonlóan könnyű lesz(4 éves a kisebbik).És gátmetszésem se volt(nem is repedtem).
2012. ápr. 19. 16:37
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem a négy szülésemből a második volt a legbrutálisabb,pedig ő volr a legkisebb 3350 55 cm,már a 4300 62 cm-es fiamhoz képest.

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 19. 19:54
 13/16 anonim ***** válasza:

2:45perc az első fájástól az alfelem rednberakásáig-sms írásig.

Nagyon gyors, szép szülésem volt. Fájt, de nem úgy ahogy az első szülésemnél. Sokkal nyugisabb volt. Én is aggódtam a szüléstől a maratoni 18órás első után. De nagyon jó értelemben csalódtam.

Ne agyalj ezen, mert messze vagy még tőle, és csak amikor időtök lesz, tudod meg milyen lesz:)(lehet a bébi be se fordul és császároznak-ez csak egy lehetséges kimenetel.... )

Szép Babavárást, Könnyű szülést majd

2012. ápr. 19. 22:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Teljesen más most, mint az első. Az első teljesen szabályos, ahogy a nagykönyvben megírva, a fájások egyre gyakoribbak, erősebbek, csak szivárgott a magzatvíz, nem folyt el. Ez ment 16 órán át, de nem tágultam csak 1 ujjnyira, a tolófájásoknál sem. Császár lett.

A másodiknál progis lett volna, megvolt az időpont, előtte lassacskán 4 nappal szabályos 10 perces fájások, amik estére elmúltak, tágulás semmi, hazaküldtek. Folytatódott tovább 10 és 5 percesekkel 2 napig. Éjjel vérezni kezdtem, nem mozgott a baba, azonnal kórház, ahol nem találtak szívhangot. Aztán meglett, de lassú volt, azonnal műtét (lepényleválás). Az utolsó emlékem, hogy nem tudom, él-e a babám. Egy rémálom volt az elsőhöz képest, pedig vele nagyon megkínlódtam fizikailag. De azt hiszem, inkább azt választottam volna, hogy fájjon, minthogy életveszélyben legyünk.

Tehát semmi sincs kőbe vésve...bárhogy alakulhat, lehet, hogy meg se fog kottyanni, és természetesen, szépen megszületik majd, meglátod! :)

2012. ápr. 19. 23:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Első babával este 9-10-kor kezdődtek a fájások, és hajnali 2óra 15-kor született meg, de nekem is borzasztóan fájt, nem repesztettek burkot, később a dokim/nem ő volt bent a szülésnél, nem tudott ott lenni/azt mondta, ha megrepesztik a burkot, éjfélre meg lett volna...Na mindegy.Másodiknál pici csipkelődésekkel mentem be a kórházba reggel 8-kor, 9-kor burkot repesztettek, fél 10-kor elkezdődtek a fájások, egyből 2-3 percesekkel, és 11 re meglett a baba.Nagyon gyors volt, meg is dícsértem utána, és a gátvédelem is meglett:)

Ne izgulj, minden szülés más-és más, ne parázz az elején ettől, addig még annyi szép hónap van.Majd ráérsz izgulni előtte is egy picit.Ha magától megindul, az biztos jobb, de nem válogathat az ember...

Majd gondolok rád novemberben:)

2012. ápr. 20. 13:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!! :)
2012. ápr. 20. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!