Kinek milyen volt a 2. szülése?
Kicsit aggódom, igaz még csak 8 hetes terhes vagyok, de még éjjel is felriadok arra, hogy majd Novemberben szülnöm kell...Még mielőtt bárki lehurrogna, véletlen baba ez a pici, de nagyon örülünk neki, és semmiért se vetetném el!!
Szóval az első szülésemnél olyan fájdalmaim voltak, hogy már szó szerint meg akartam halni..:(( Indított szülésem volt, és állítólag ez hihetetlen fájásokat csinál, amit éreztem is.
Az a lényeg, hogy rettegek a szüléstől megint, pedig annyira szeretném a picit!!!
Van esélyem rá, hogy a 2. könnyebb lesz?Talán az se lenne baj, ha magától indulna be.
Mesélnétek...akár rosszat is, csak hogy felkészüljek egy kicsit!
Köszönöm
Én is úgy voltam az elsőnél, mint te. A másodiknál eldöntöttem, hogy ha indítani kellene, mindenképp kérek epidurális érzéstelenítést, hiába mondják, hogy fájásgyengeséget meg elhúzódó vajúdást okoz, inkább az, mint megint szimplán az oxitocin.
Végül nem volt rá szükség, mert magától beindult a szülés két nappal a kiírt dátum előtt. Annyira nem gondoltam, hogy ez már szülés, hogy 10 perces fájásokkal még a nagy fiammal vásárolgattam. Nem lehet az indított szüléshez hasonlítani, ahhoz képest sétagalopp volt az egész. Gyorsan ment és kb. az utolsó negyed órában éreztem azt a szintű fájdalmat, amit az első szülésnél öt órán keresztül.
A szülésznőm azt mondta, hogy a második szülések a legkönnyebbek és a leggyorsabbak.
Én akartam mind a két gyereket.
Az első is hamar meglett, de nem voltak fájásaim, hanem zöld volt a magzatvíz, úgyhogy oxitocinnal indítottak. Nagyon jól reagáltam rá, 3 órát vajúdtam "csak" de azt hittem belehalok. Gátmetszés is volt, utána vagy 1 órát varrt a doki, de a méhtükrözés volt a legrosszabb. 2 hétig nem bírtam ülni, úgy fájt a fenekem.
Ennek ellenére 2 év múlva akartunk második gyereket. Én a 9. hónapig elhessegettem magamtól a szülés gondolatát, majd ott, akkor ráérek ezen parázni. És akkor voltak ezek a hírek, hogy valaki meghalt a szülésben, meg a doki 5 kg-s gyereket jósolt nekem. Mondtam is a férjemnek, hogy kötök életbiztosítást, mert tuti belehalok. Szóval rettegtem.
Aztán a kiírt nap után 1 nappal megindult szépen magától a dolog. Kicsi, enyhe fájásaim voltak, maga a fájdalmasabb rész mindössze 1,5 óra volt. De az első szüléshez képest kutya füle volt. Nem volt gátmetszésem sem, varrni sem kellett, pedig 4,3 kg-s volt a gyerek. (Azért a doki jól alálőtt, szerencsére.) 1 hét múlva már el is felejtettem, hogy szültem, de tényleg.
Szóval fel a fejjel, a második könnyebb, pláne, ha nem telt el sok idő a kettő közt.
Szia!
Nekünk is véletlen baba lett a 2. kisfiunk.
Ráadásul novemberben született :)
14 hónap van a 2 fiú között.
A 37.héten kezdődött, másfél!!!! óra alatt született meg mindennel együtt.
Nem volt vágás, repedés, varrás!
A 3. kisfiam a második után 3 évvel született, Ő 12 óra kemény menet után született.
Szerintem azért volt a második könnyebb, mert nagyon kevés idő volt a 2 szülés között.
Ne izgulj, minden úgy lesz jó ahogy lesz!
:)
nekem is három gyermekem van, háromszor szültem simán.
mindhárom könnyű szülés volt- de a legkönnyebb a második. szülőszobán az 1-vel 3.5órát voltam a másodikkal 45percet, a harmadikkal pedig másfél órát.
Az elsőnél volt oxitocin- az így ott kb 2óra a szülésből iszonyúan fájt. A második-harmadik szülésnél nem volt- feleannyira nem fájtak mint az első. Sőt az elsőnél volt gátmetszés, a 2-3-nál nem. Szóval a második és harmadik szülésem nagyon nagyon jó volt, alig fájt- rövid volt- végig tudtam koncentrálni magamra- a testemre- a babára, szuper élmény volt, nagyon szép emlék. A harmadik szülés egyébként mégkevésbé volt fájdalmas mint a második- de a második eleve olyan rövid is volt, hogy mire tudatosult bennem, hogy mindjárt kétgyerekes szülők leszünk apával, már tették is a hasamra a babát. (25 és 20 hónap van köztük)
Könnyű szülést kivánok neked. Ami jót tenne neked, az szerintem az, hogy elhessegeted magadban a félelmeket a szüléstől. meg kell találni erre a megfelelő módszert.még csak 8 hetes vagy- ugyhogy van időd. én pl jártam kismamajógára, nagyon jó volt!! sokat segített lélekben fejben felkészülni a szülésre!!
Kedves 7-es válaszoló.Neked akkor könnyű szülést kívánok!!! :) Nem egyszerű a történeted...főleg ez a tágítós rész.Nekem mikor fájásoknál felnyúltak, én már attól ki voltam, hát még ha ott feszítettek volna szét... :/ jujj.Mondjuk hallottam olyat, hogy valakinek 2. szülésnél, annyira leesett a babája szívhangja, hogy fogták feltolták a kacsát, szétfeszítették azt kihúzták a gyereket!Na ez sem lehet sétagalopp!Ja de ennek a nőnek az 1. szülésénél 23 órát vajúdott, így azt mondta, hogy a 2. könnyebb volt..
De úgy látom a 2. baba az könnyebb!!!Remélem tényleg.Annyira szeretnék egy szép élményt, mert ami 15 hónapja volt, az minden volt csak nem szép!!Persze mikor már kint kiabált akkor már jó volt! :)
Ui: Nem tudom ki pontozgat le, de hagyja abba legyen kedves!!!Vagy akkor írja le a véleményét, ne ilyen kis hátulról mellbe szúrós legyen!!Utálom az ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!