Van itt olyan kismama, akinek programozott (hüvelyi) szülése volt, amit kézzel indított be az orvosa?
Nekem az lett volna, mert 10 napot túlhordtam.
De nálunk nincs ilyen brutál módszer, itt szép lassan adagolják az oxitocint, akár 3 napig is eltarthat az adagolása, és ha ez sem segít akkor császár.
szóval beküldtek 10-ik nap reggel szüléindításra, majd a bába megvizsgált, habár nekem nem fájt, de elképzelhetö hogy ettöl kb fél óra múlva jött az elsö fájás, ami már erös volt. Innentöl rendesen gyorsan beindult a szülés.
Nekem sajnos a második szülésem ilyen volt. Kézzel tágítottak, oxitocint kaptam rögtön, nagy adagban, folyamatosan. A semmiből 5 órán belül megszületett a második kislányom. Nagyon sok helyen repedtem, sokáig varrtak, nagyon rossz emlék ez nekem. Onnan tudom, hogy azóta sem sikerült feldolgoznom, mert most várom a harmadik babámat, és bár csak a 33.hétben vagyok, 1-2 hete alig alszom,sokat pityergek, annyira félek a szüléstől. Bárcsak az első lányom születéséhez hasonlítana most ez. Igaz, hogy 14 órát voltam a szülőszobán, de nagyon pozitív érzéssel keltem másnap, és akár azonnal vállaltam volna a következőt. Most is annál az orvosnál fogok szülni, mint először, hisz lassan 10 éve hozzá járok. Csak a második lányom születésekor Németországban dolgozott.:-( Ha nem muszáj indítani, én várnék. Ha muszáj, nincs mást tenni, szerintem akkor is lehet kíméletesebben. Például ahogy az előttem válaszoló leírta, az elég jól hangzik.
Megkérdezhetem miért érdekel a kérdés?
Nekem mindkét szülésem ilyen volt.
Az elsőnél fájt egy picit maga a "művelet", de a baba 5 óra alatt meg lett. Nem kaptam oxitocint, csak a kitolásnál, de az maga a pokol volt.
A másodiknál alig éreztem amikor a doki leválasztotta a méhszájat a burokról. A baba 3 óra alatt meglett, oxitocint egyáltalán nem kaptam.
Ha választhatnék, a 3. szülésemnél is ezt választanám, inkább mint az oxitocint vagy a burokrepesztést.
Hozzátenném, hogy nálunk szinte minden szülést igy inditanak és a szülések nagy része hamar lezajlik, normálisan, nem oxitocinnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!