Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Többgyerekes, természetesen...

Többgyerekes, természetesen szülő anyukák, akiknél vágtak gátat: a másodiknál is szükség volt rá?

Figyelt kérdés

A második babámat várom, az elsőt könnyen, gyorsan szültem, tele vagyok jó élményekkel. Az egyetlen rossz élményem a gátvágás, ami nekem jobban fájt, mint maga az egész szülés együttvéve... Tudom, "olcsón megúsztam", hiszen az is csak egy pillanatig volt rossz, viszont utána lassan, nehezen gyógyult, ülni alig bírtam hetekig.

Sógornőm a második babájánál megúszta. Most közvélemény-kutatok, hogy ez gyakran van-e így, vagy csak ő volt szerencsés...?

2012. ápr. 13. 11:47
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
A gátvédelmet mindenképpen kérni kell? Nekem nincs se dokim, se szülésznőm... :(
2012. ápr. 15. 16:39
 22/29 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt. Szóltam és megkaptam. :)
2012. ápr. 15. 17:45
 23/29 anonim ***** válasza:

17-es válaszoló vagyok, aki a szent imre kórházban szültem 3x.

Nekem egyszer sem került szóba, hogy szeretném, vagy sem, de ott alapból próbálják. Nálam elsőre nem sikerült, második-harmadik szülésnél igen.

Ha abban a kórházban inkább azt a vonalat képviselik, hogy vágnak, akkor szerintem szóljál a dokinak-szülésznőnek- és úgy talán megpróbálják.

:)

Könnyű szülést, majd írd meg hogy sikerült!!

2012. ápr. 15. 18:34
 24/29 A kérdező kommentje:

Meg fogom próbálni... :)

Mindenkinek köszönöm a választ, nagyon hasznosak voltatok, nyomkodtam is a zöld kezeket, megállás nélkül! :)

A Bajcsyban fogok szülni egyébként, az első babám is ott született. Ott szinte mindig vannak gyakornok szülésznők is, hátha meg tudom győzni őket, hogy gyakoroljanak rajtam gátvédelmet! ;) Majd megírom, hogy mire jutottunk!

2012. ápr. 16. 08:50
 25/29 A kérdező kommentje:

Nos, megszületett a lánykám április 29.-én hajnalban, expressz sebességgel, a 38. héten. Sajnos kicsi súlyú, csak 2150g volt születésekor, de már hízik, most, egy hetesen már 2500g felé közelít. :)

Ami a gátat illeti, végig egy szülésznő vezette le a szülésemet, a dokit csak a placenta érdekelte a végén, és én kértem gátvédelmet. Kaptam is! :)

Tapasztalatok: Maga a kitolás így nehezebb volt ugyan - nagyon feszültem "odalent" - és visszatartani a tolási ingert sem volt könnyű, azóta viszont szó szerint szökkenek, mint a gazella! :) Pedig most is kellett varrni, de valahogy egészen más. Csak a 3. napon húzódott, azóta semmi, és tudok ülni is. Vágás után 6 hétig menni alig bírtam, nemhogy ülni... Maga a gátvédelem nem nagy dolog, én javaslom mindenkinek, hogy kérjen, mert nagyon más, mint a vágás! :)

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, és aki teheti, drukkoljon a lánykámnak, hogy az egy hónapos státuszvizsgálatra elérje a 3.5-4 kilót!

2012. máj. 8. 17:20
 26/29 anonim ***** válasza:
GRATULÁLOK!Első sorban a picihez,másod sorban a sikeres gátvédelemhez!2gyerekes+19hkm
2012. máj. 8. 19:23
 27/29 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babához!!

Egyébként hogy lett olyan icike-picike? Koraszülöttnek vették?

Nagyon fog hízni, majd meglátod! :)

Majd írd meg mekkora lett egy hónaposan!! Én drukkolok nektek!

Az enyémek is picik voltak, az egyik 2.6kg, egy hónaposan 3.55kg volt, a másik 3kg-os, egy hónaposan 3.74kg. Bár azért a te babácskád jóval kisebb náluk!!

Drukkolunk nektek.

2012. máj. 8. 21:06
 28/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gratulációkat!

A picurkám nem korababa, hanem az utolsó két hétben a placenta nem működött megfelelően. :( Még szerencse, hogy neki volt elég bátorsága inkább kibújni, mint bent a pocakban sorvadni tovább... A súlyát leszámítva szerencsére teljesen egészséges (Apgar 9/10, minden neurológiai vizsgálat eredménye jó, vérkép jó, belső szervek rendben, stb.), csak zsírtartalékja nincs még. Bár amióta kint van, szépen eszik, és már alakul az első hurkája. :) Csak az első napon vették el tőlem, inkubátorba rakták, mert fázott, de én kikönyörögtem onnan. Azóta igaz, hogy sapkában-kesztyűben, de 3 óránként szopik, és a 4. napon már hazaengedtek bennünket a kórházból is, mert jócskán meghaladta a picurom a születési súlyát. Csak azért vagyok mérges, mert se az UH-n, se NST-n nem vették észre, hogy baj van. Nem értem, akkor egyáltalán minek az UH, ha azt se veszik észre, ami miatt vizsgálnak... Kizárólag a babán múlt, hogy nem lett nagyobb baj. :(

2012. máj. 9. 09:36
 29/29 anonim ***** válasza:
Gratulálok és gyors ütemű hízást kívánok!
2012. máj. 9. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!