Többgyerekes, természetesen szülő anyukák, akiknél vágtak gátat: a másodiknál is szükség volt rá?
A második babámat várom, az elsőt könnyen, gyorsan szültem, tele vagyok jó élményekkel. Az egyetlen rossz élményem a gátvágás, ami nekem jobban fájt, mint maga az egész szülés együttvéve... Tudom, "olcsón megúsztam", hiszen az is csak egy pillanatig volt rossz, viszont utána lassan, nehezen gyógyult, ülni alig bírtam hetekig.
Sógornőm a második babájánál megúszta. Most közvélemény-kutatok, hogy ez gyakran van-e így, vagy csak ő volt szerencsés...?
1. régen volt, nagyon pici baba volt, nem emlékszem, hogy vágtak-e, de nem voltak különösebb fájdalmaim.
2.-nál nem vágtak, repedtem, nagy baba és borzalmas felépülés, fú rágondolni is rossz.
3.-4.-nél azt mondta a doki,hogy csak picit kellett vágni, nem is volt sok varrásom, a felépülés is gyors volt és csak picit fájt.
Én a vágást nem is tudom mikor csinálta.
Két gyerekem van, az elsőnél volt gátmetszés, a másodiknál nem. Ég és föld. A második szülésemnél tapasztaltam meg azt a csodálatos élményt, hogy megszületik a baba és onnantól kezdve megszűnik minden fájdalom.
Különben én az első szülésem után nagyon nagyokat szívtam a gátsebbel. A második terhességemnél többször felhoztam a dokinak, hogy gátmetszést még véletlenül sem... Szerintem Te is beszéld meg az orvosoddal (ha van fogadott), hogy mindenképpen gátvédelmet akarsz!
Sziasztok.Én 3hete szültem a kisfiamat,3-dik baba.Nála nem volt gátmetszés,de a 2kislànyomnál volt.Hát tényleg ég és föld.Most a szülésznőmmel beszéltem,bhogy ha nem muszàly ne legy
n.Szerintem sok mùlt rajta is!Hálás vok érze:)))
1.nél vágta, 2-3-nál nem. 1-nél sem akartak, próbálták a gátvédelmet, pedig nem is beszéltünk róla. Második-harmadik szülésnél a gátmetszés helyén a bőr felületet megrepedt- így akkor is volt 2-3öltésem- de sokkal kevésbé volt érzékeny és nem is fájt, mint az első alkalommal. Bár az sem volt tragikus nekem.
Beszéld meg a dokival-szülésznővel, hogy próbálják a gátvádelmet! Én a szent Imrében szültem, ott alapból próbálták. :)
Könnyű szülést neked!!
4 gyereket szültem.Az első háromnál volt varrás és gátmetszés a negyediknél NEM!
A negyedik gyerekem 4300 és 62 cm-rel született.
1.-nél volt egy pici gátmetszés
2.-nál gátvédelem,se repedés.
3.-at ősszel szülöm,remélem most se lesz.
Nekem az első kettőnél volt, a harmadiknál kértem a gátvédelmet és nem is volt vágásra szükség.
Most is gátvédelemmel akarok szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!