Milyen erősek a szülés indulását jelző fájások? (bővebben lenn)
Tudom először ritkán jönnek. Ezek olyan jellegűek lesznek, mint, amikor bekeményedik a poci és fáj?Egyáltalán keményedéssel jár?
Úgy félek, hogy későn veszem észre, hogy ezek már azok. Sajnos nem helyben van a kórház, utaznunk kell, ráadásul ha a férjem dolgozik akkor még azt is meg kell várni míg hazaér.
Szerintem ez egyénileg eltérő.
Még az sem biztos, hogy ritkán jönnek először.
Viszont fel fogod ismerni, az tuti, ezen ne aggódj.
Nekem sokkal erősebbek, mint a jósló, és az egész hasfelület kő keménnyé válik.
De még a második gyereknél is csak 4,5 óra múlva lett baba az első ilyen brutálhoz képest, pedig az már "gyors szülés" volt, szóval ne izgulj, beértek majd.
Egyébként ha bármikor bizonytalan vagy, hogy ez most az-e vagy sem, ülj be egy jó meleg (nem túl forró) kád vízbe. Ha ott erősödnek és sűrűsödnek, akkor lehet indulni. Ha leállnak vagy rendszertelenné válnak, akkor még van idő.
Amúgy a jósló fájás hossza kb. 20-30 mp, míg a rendes fájásnál egy ilyen bekeményedés masszívan 40-60 mp-ig tart.
Szép szülést!
Ez változó. Első babánál húsz percesekkel kezdtem, és végig olyan volt mint a szokásos pocakkeményedés, még a kitoláskor is. 18-órát vajúdtam. Csak a rendszeresség, ill a fájások között csökkenő idő miatt jöttem rá, hogy ez szülés. Meg a nyákdugó elment, azzal indult.
Második babaánál fogalmam sincs hány percesekkel indult a szülés, mert aludtam. Akkor is csak az lett gyanús, hogy furcsán rövid idő telik el két pocakkeményedés között, és a keményedés ideje pedig mintha nőne. Néztem időt, három perceseim voltak akkor, egy fájás pedig egy percen keresztül tartott. Bementünk a kórházba, és egy óra múlva felsírt a baba. :)
Magzatvíz nekem nekem nem folyt el egyiknél sem, burkot kellett repeszteni.
Ha elmegy a nyákdugód, akkor utána már valószínű közel a szülés időpontja. Ha a víz elmegy, akor meg azonnal indulhatsz. Meg ha rendszeresen keményedik a hasad, a két keményedés közötti idő csökken, míg a keményedés ideje nő, akor is az már szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!