Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen erősek a szülés indulás...

Milyen erősek a szülés indulását jelző fájások? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés

Tudom először ritkán jönnek. Ezek olyan jellegűek lesznek, mint, amikor bekeményedik a poci és fáj?Egyáltalán keményedéssel jár?

Úgy félek, hogy későn veszem észre, hogy ezek már azok. Sajnos nem helyben van a kórház, utaznunk kell, ráadásul ha a férjem dolgozik akkor még azt is meg kell várni míg hazaér.

2012. ápr. 13. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyénileg eltérő.

Még az sem biztos, hogy ritkán jönnek először.

Viszont fel fogod ismerni, az tuti, ezen ne aggódj.

Nekem sokkal erősebbek, mint a jósló, és az egész hasfelület kő keménnyé válik.

De még a második gyereknél is csak 4,5 óra múlva lett baba az első ilyen brutálhoz képest, pedig az már "gyors szülés" volt, szóval ne izgulj, beértek majd.

Egyébként ha bármikor bizonytalan vagy, hogy ez most az-e vagy sem, ülj be egy jó meleg (nem túl forró) kád vízbe. Ha ott erősödnek és sűrűsödnek, akkor lehet indulni. Ha leállnak vagy rendszertelenné válnak, akkor még van idő.

Amúgy a jósló fájás hossza kb. 20-30 mp, míg a rendes fájásnál egy ilyen bekeményedés masszívan 40-60 mp-ig tart.

Szép szülést!

2012. ápr. 13. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem el ment a magzatvizem amikor elkezdődtek a fájások. Először olyan volt mintha az egész hasam teljes görcsbe állt volna és utána kezdett bizonyos időközönként fájni és egyre gyakrabban egyre erősebben.Észre fogod venni.Meg hát egyébként se úgy megy az hogy rögtön kipottyan a baba, akkor már nagy fájdalmaid lesznek azt meg észreveszed.Én 12 óra hosszat vajúdtam, és nagyon fájt, azt mondták a száraz szülés miatt.
2012. ápr. 13. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én elkezdtem nyitodni a 34 héten, bent voltam majdnem 2 hetet a kórházban, de semmi.. Aztán hazaengedtek, s másnap este negyed 11 kor elment a magzat vizem, nyugodtan leültem a kádhoz, hogy ott folyon ki a nagyja, aztán nyugodtan felöltöztem, miközben párom már kezdett izgulni, már az autóban kezdtek jönni a fájások, amik már rögtön 3 percesek voltak, de nem éreztem olyan nagy fájdalmat, háromnegyed 11kor már a szülészeten voltam, kivizsgáltak, doki azt mondta, hogy 3-tól előbb nem lesz semmi, kaptam beöntést, kimentem a mosdóban, már erős fájásokkal, zuhany alatt már a tolófájásaim voltak, gépre tettek, s az első fájásnál látták a nővérek, hogy már jön, meg a gép is mutatta.. úgy ahogy rajtam volt a gép, úgy futottam a szülőszobára, gyorsan az ágyra, be az infuzió, 4-5 nyomás, s kint is volt a kisfiam.. 0 óra 55 perckor.. Nem számitottak rá, hogy olyan hamar meglesz.. :)
2012. ápr. 13. 11:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a szerencsem, hogy eloszor megrepedt a magzatburok es elkezdett szivarogni a magzatviz. Emiatt par orara ra elindultunk a korhazba, hogy megnezzek minden rendben van-e odabent. Meg voltam gyozodve ugyis haza kuldenek mert nincsenek fajasok. Ahogy utaztunk az autoval (nekunk is 40 percre volt a korhaz) ereztem, hogy kicsit kellemetlen a derekam. Mikor a korhazba ertunk volt par darab 3 perces fajasom es egybol nyomnom kellett. Senki sem hitte el, azt mondtak akkor nem igy neznek ki. Ugy ahogy voltam utcai ruhaba szuletett meg a kisfiam. Nagy volt a dobbenet. Ha nem indulok el a magzatviz miatt es otthon varogatok a fajasokra akkor a kocsiba vagy meg otthon megszulok. Nekem semmifele 20-10-5 perces fajasaim nem voltak csak par darab nagyon durva 3 perces es utanna egybol tolofajas.
2012. ápr. 13. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:
utolsónak: de ez nem első szüléskor volt? vagy igen?
2012. ápr. 13. 12:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez változó. Első babánál húsz percesekkel kezdtem, és végig olyan volt mint a szokásos pocakkeményedés, még a kitoláskor is. 18-órát vajúdtam. Csak a rendszeresség, ill a fájások között csökkenő idő miatt jöttem rá, hogy ez szülés. Meg a nyákdugó elment, azzal indult.

Második babaánál fogalmam sincs hány percesekkel indult a szülés, mert aludtam. Akkor is csak az lett gyanús, hogy furcsán rövid idő telik el két pocakkeményedés között, és a keményedés ideje pedig mintha nőne. Néztem időt, három perceseim voltak akkor, egy fájás pedig egy percen keresztül tartott. Bementünk a kórházba, és egy óra múlva felsírt a baba. :)

Magzatvíz nekem nekem nem folyt el egyiknél sem, burkot kellett repeszteni.

Ha elmegy a nyákdugód, akkor utána már valószínű közel a szülés időpontja. Ha a víz elmegy, akor meg azonnal indulhatsz. Meg ha rendszeresen keményedik a hasad, a két keményedés közötti idő csökken, míg a keményedés ideje nő, akor is az már szülés.

2012. ápr. 13. 13:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem én is ilyen könnyen fogok szülni, mint némelyik válaszoló :)
2012. ápr. 13. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!