Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki mennyire volt hangos...

Ki mennyire volt hangos szülésnél?

Figyelt kérdés
Csöndben végig csináltátok vagy kiengedtétek a hangotokat?
2009. jún. 18. 15:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ordítani nem akartam, kulturáltan szerettem volna szülni. Ezt fokozta, hogy nem külön szobák voltak, csak függönnyel elválasztott helyiségek, ami feszélyezett.

Én nem kiabáltam, nem nyögtem, csak a fájás végén hangosan távozott belőlem a levegő és fújtattam, mint egy gőzmozdony:-)

Szeritnem lehet hangokat kiadni, ez nincs tiltva, mindenki tudja, hogy ez fáj. CSak nem kell drámát csinálni belőle.

És nem fájás közben kell kiabálni, mert akkor elszáll az energia, fájás közben csukott szemmel, levegőt visszatartva nyomni kell, úgy sokkal hatékonyabb lesz!

2009. jún. 18. 15:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én sem akartam jajgatni. Az igazán erős fájásokig nagyon jól ment a dolog. Utána jajgattam és azt hittem, nem bírom tovább; ezért a fájdalomtól jajongtam.De utólag azt mondták, hogy így sem voltam rém hangos :)

ez az az állapot, amikor egy szülő nő nem tudja "visszafogni" magát. Amikor még kis gyenguskák a görcsök és valaki hisztit rendez , az gáz; de a valódi fájdalmaknál ez a "kiváltságunk" legyen már meg....:)

2009. jún. 18. 15:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálam azzal kezdett a doki hogy nem szeretjük azt aki ordítozik mondtam neki hogy áll szándékomba hát egy hangom se volt mert még az oxitocintól se voltak erős és jó fájásaim
2009. jún. 18. 15:49
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

Én visitottam,jol esett kiadni magambol.

Nem szoltak,söt biztattak,hogy ha ugy jobban megy nyugodtan.

Akkor amugy sem érdekelt ki mit gondol rolam.

2009. jún. 18. 15:56
 5/13 anonim ***** válasza:
En nyogdecseltem biztos, hosszu fajdalmas vajudas volt.Mivel vegig a lelegzesre koncentraltam nem volt erom kiabalni is. Igy is ki volt szaradva a szam es vizet sem engedtek inni.Maga a kitolas gyors volt es mivel gatmetszest vegeztek nem fajt, nem volt miert orditani.Allitolag(a dokim mondta ezt)jobban kifaradnak azok a kismamik akik ordibalnak es nem lessz olyan erejuk kinyomni mikor odajutnak.. Tolem mikor kozbe kerdeztek is valamit egyszeruen nem volt erom egy szot is kimondani.. csak ugy erthetetlenul nyogtem valamit..
2009. jún. 18. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:
Én meg sem szólaltam, szülésznőm mondta, hogy még csak ne is nyögjek, úgy több energiám lesz nyomni - igaza volt.
2009. jún. 18. 16:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Két szülésem volt, egy szó nélkül csináltam végig Bár baromira panaszkodtam mennyire fáj, de nem sikítottam, ordítottam, mert akkor nem lett volna erőm.
2009. jún. 18. 16:35
 8/13 anonim ***** válasza:

A mellettem lévő szobában nagyon kiabált/sikítozott/hörgött egy asszonyka - biztos nagyon fájt neki, de rendesen rémisztő volt hallgatni, fel is készültem a legrosszabb fájdalmakra.

Elhatároztam, hogy ha lehet, nem pazarlom az energiámat ilyesmire, amúgy is csendben koncentrálós tipus vagyok - azért a vége felé csak nyögtem én is néhányat, és nagyon jól esett.

Anyukám mesélte, hogy ő ne nem lékezett rá, hogy kiabált volna, másnap mégis annyira be volt rekedve, hogy nem volt hangja :)

2009. jún. 18. 16:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Ordítottam,sírtam!
2009. jún. 19. 11:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem volt nálam decibelmérő, de ordítottam, nyögtem... nem kérdeztem meg hogy a szomszéd szobában hallották-e
2009. jún. 19. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!