Nem zavaró, hogy egyszerre 4-5 kismama (és kisbaba) van együtt a rooming in-ben?
én Vácott szültem,ott 2 ágyas szobák vannak. Első éjszaka a két gyerek természetesen felváltva sírt. A gyerekeket cseppet sem zavarja a sírás, alszanak édesdeden tőle. Én így nem tudtam aludni, de úgy igazán amúgy sem. Éjszaka túl világos volt, nappal állandóan történt vmi room-in-től függetlenül.
A harmadik napra ellenben összeszoktak és egyszerre sírtak-ettek...
Mi is öten voltunk egy szobában nálunk nem volt gond!A babák egészen jók voltak csak enni keltek fel,de én erre nem is emlékszem.Csak a sajátomra keltem fel!Az anyukákkal meg jókat lehetett dumcsizni,ha valamelyikünk fürödni ment akkor a többi anyuka figyelte a picijét!
Szerencsére ide se jöhettek be látogatók,így nem zavarták idegenek az ember intim szféráját abban a pár napban!
Tehát én tudtam pihenni!
5 babából 2 mindig sírt éjszaka, semmit nem aludtam. Igaz, fájt a sebem is, a hátamból meg napokig nem vették ki az EDA branüljét. Lehet, hogy más esetben meg se hallom az éjszakai sírást, de így 5 nap alatt nem aludtam 6 óránál többet én sem. Pedig a lányomnak egy hangja nem volt, aludt egész éjjel!
Az viszont nagyon jó, hogy van társaság, a tapasztalt anyukák meg meg tudják mutatni, amit a csecsemősök "elfelejtenek". Látogató szerencsére még az osztályra sem jöhetett be!
Amúgy meg mindig volt valami napközben is: vizit, reggeli, takarítás, vérny. mérés, rokonok, fogadott orvos,...
Pihend ki magad szülés előtt, ha tudod! (Én nem tudtam.) :)
Mi hárman voltunk egy szobában + a babáink. Szerintem tök jó volt és nagyon jókat tudtunk aludni. Éjszaka is aludtunk és nappal is. Nálunk úgy volt, hogy a szobákba nem mehettek be a látogatók. A folyosóra csak az apukák jöhettek be. Egyéb látogatók kint az előtérben lehettek. A babákat oda tolhattuk a kis kocsijukban, ahova akartuk.
Teljesen rendben volt ez így szerintem.
Jó volt együtt lenni a másik két lánnyal. Amíg elmentem zuhanyozni vagy vécére, addig otthagyhattam a babámat a kocsijában, figyeltek rá. Én a csecsemős nővérekre azért nem bíztam a babámat, mert rohangáltak fel-alá, nem értek rá az én nyűgömmel foglalkozni.
Én jókat aludtam a kórházban, de azért inkább arra készülj, hogy majd otthon fogsz jót aludni! Amúgy is furcsa lesz pocak nélkül fájó altájjal...
Könnyű szülést kívánok neked!!
Köszi a sok választ, aranyosak vagytok!
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!