Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az önzőség? Te hogyan...

Mi az önzőség? Te hogyan döntenél?

Figyelt kérdés

Ez egy amolyan "tegyük fel" típusú kérdés.

Terhes vagy.

Kiderül, hogy súlyos denetikai rendellenességgel születne a babád: down, üvegcsontúság, végtag nélkül stb.

Tehát olyasmivel, ami rettenetesen megnehezítené az életét.

1. Elveteted

-a. nem tudnál beteg babát bevállalni

-b. nem akarsz ilyen életet adni neki

2. Megtartod

2012. ápr. 7. 14:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

1/b

+ Nem szeretném megnehezíteni a gyerekeim életét azzal hogy a beteg testvérüket kell gondozniuk felnőtt korukban vagy halálom után.

2012. ápr. 7. 17:56
 12/22 anonim ***** válasza:
1/a és 1/b is.
2012. ápr. 7. 17:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Én 21 hetesen "szültem" meg a fiam. Nagyon súlyos végtagfejlődési, és egyéb rendellenessége volt. Nem kérdezték meg, hanem már fektettek is be.......:( Nem volt apelláta,szegénykém nem élt volna pár napnál tovább.

Erre a betegségre 25% az ismétlődés, amit nem lehet vérből, csak kizárólag UH-n megállapítani (18hét környékén). Tehát sajnos ez minden egyes babánál a pakliban van.

Szerencsére született egy egészséges fiam, de sajnos többször elvetéltem....

Ha kiderülne Down a babám megtartanám, ha üvegcsontűság, más csontfejlődés nem, ha csak egy kar hiányzik, vagy láb, de minden más egészséges velem maradna.

2012. ápr. 7. 18:01
 14/22 anonim ***** válasza:
Mindenképpen megszakíttatnám a terhességet.
2012. ápr. 7. 20:19
 15/22 anonim ***** válasza:
megszakíttatnám a terhességet. Ha sérült gyerekem lenne én is sérülnék és ezzel az egész családom is. Van egy nagyon jó könyv, amit mostanában Az ötödik gyerek a címe. Tanulságos és érdekes, kapcsolódik a kérdéshez.
2012. ápr. 8. 07:49
 16/22 anonim ***** válasza:
Mindenképpen elvetetném :-(
2012. ápr. 8. 08:28
 17/22 anonim ***** válasza:
1, a és b
2012. ápr. 8. 09:21
 18/22 anonim ***** válasza:
68%
2 mindenképp!
2012. ápr. 8. 23:43
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nővéremnek azt mondták még terhesség alatt, hogy beteg lesz, de ő így is vállalta. Végig aggódott. Egészségesen született. Sajnos elsős volt mikor beteg lett és gyerekkori cukorbetegséggel küzd azóta. Nem tudni, hogy a betegség miatt, vagy családi problémák miatt (idegeskedett a kicsi is) jött ki rajta. De tudni illik, hogy a családba egyre több a cukorbeteg. Nekem is halva született 22 hetesen, nem tudják mért, most ismét babát várunk. Közben kiderült, hogy apukám is cukorbeteg lett.

Elég nehéz eldönteni mit is válaszolna az ember erre a kérdésre. Ha 80%, hogy beteg akkor szerintem én se tartanám meg. De az is bíztos, hogy még egy egyerek elvesztésébe nem mennék bele és inkább örökbefogadnák.

2012. ápr. 11. 11:20
 20/22 anonim ***** válasza:
18-as vagyok, és szomorúan látom, hogy azért pontoztak le, mert én nem ölném meg a kisbabát. Minden kis élet Istentől van, Ő pontosan ismer minket még az anyaméhtől fogva, és hatalma van minden betegség felett. Ismerősömnek is azt mondták, hogy down kóros a gyermek igazoltan, és felajánlották az abortuszt. A hölgy azt mondta, hogy neki ezt a hite nem engedi. Helyette riadóztatta a gyülekezetet, ahol böjtöltek és imádkoztak értük. Gyönyörű, egészséges kisfia született. A lepontozónak üzenem, hogy még jó, hogy az ő idejében még nem végeztek olyan vizsgálatokat, amivel szűrni lehetett az effajta betegségeket. Ki tudja, lehet, hogy most ő sem pontozgatná ilyen serényen lefelé a válaszokat... Nekem is azt mondták, hogy nem fog megmaradni a babám, 2 napig majd 40 fokos lázzal feküdtem. Mégis a gügyögését hallgatom most is és az örömteli sivalkodását...
2012. ápr. 12. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!