Kriszti_1206 kérdése:
TGYÁS, GYES? GYED? Mikortól folyósítható?
Figyelt kérdés
Jelenleg munkanélküli vagyok és a férjemmel már nagyon szeretnénk babát vállalni de azt szeretném tudni mik a feltételei annak hogy kapjam a támogatást? Mennyi munkaidő szükséges? Valahol biztosítást emlegetnek. Az iskolai jogviszony számít? Mindenhol mást írnak. Kérem segítsenek!2012. ápr. 2. 17:40
1/4 anonim válasza:
Itt egy összefoglaló link, hátha segít: [link]
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket.Azt addig értem, hogy 2 éven belül minimum 365 nap munkaviszony kell,de valahol azt is olvastam, hogy a tanulmányi jogviszony is beszámít 180 napban ha meghaladja a 2 évet.Ezért nem tudok kiigazodni rajta.
2012. ápr. 2. 17:59
3/4 anonim válasza:
Ha nappali tagozaton jártál, akkor a tanulmányi idődből 180 napot beszámítanak a szüksége 365 napba.
Persze csak akkor, ha a szüléstől visszafelé számított 2 évbe belesik az iskolából ez a 180 nap - egyébként nem.
Ha most összehozzátok a babát, és pl. jövő januárban megszületik, akkor 2011. január és 2013 január között kell legyen mind az iskolából 180 nap, mind pedig a még szükséges 185 munkaviszonyból származó nap.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm így már érthetőbb a dolog. :) NA akkor azt hiszem még dolgoznom kell egy jó pár napot, hogy meglegyen minden. 2011-ben fejeztem be a sulit, megvan 312 napom melóból és suliból csak munkám nincs jelenleg.... :(
2012. ápr. 3. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!