Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A "nagy összegű hálapénz az...

A "nagy összegű hálapénz az orvosnak" helyett jobban jönne az összeg a gyerek felnevelésénél, nem?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy egy szülész, bár sokat tesz az édesanyákért, a születendő gyermekért, ezért megkapja a fizetését és valószínűleg elhivatottságból választotta ezt a hivatást. Nagyon meglepődtem azon, hogy sokan 80-100 ezer forintot adnak az orvosnak, miközben ezt a babára is költhetnék.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem érdemel meg az orvos egy kisebb juttatást, de szerintem 10-20 ezer forint bőven elég lenne nekik.

Inkább ne legyen a gyerekemnek olyan szuper babakocsija, vagy esetleg legyen kevesebb ruhája, használt kiságya, csak az orvos megkapja a százezret?

Hiszen ebben az esetben sokkal kevesebb pénzből kell megélnie a családnak, immár hárman, mindössze az édesapa fizetéséből és a gyesből!

Mit gondoltok?

2012. ápr. 1. 22:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként beszélitek itt, h el vannak kapatva a z orvosok...arra nem gondoltok h szüléskor éppen 2 élet van a kezében? Ez a 2 élet nem ér meg 100e ftot??????????????

Nekem megérte.

2012. ápr. 2. 09:23
 12/26 anonim ***** válasza:
34%

Előző vagyok:

mi sem vagyunk gazdagok, de már akkor elkezdtünk erre spórolni, mikor még terhes sem voltam....

2012. ápr. 2. 09:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi fizettünk az orvosnak. Havonta jártam hozzá magánrendelésre, akkor is fizettünk. Mégis mindketten ottmaradhattunk volna a kisfiammal. Rutinvizsgálatot nem csinált meg. Császározni kellett volna, mint később kiderült. Mégis hüvelyi úton szültem, vákuummal, miközben rajtam térdelt a fél szülészet. A kisfiam 7-es apgarral született, szilvakéken. Lassan négyéves már, egészséges. De ez nem a dokin múlt:(

Úgyhogy ennyit arról,hogy ha fizetsz, nagyobb a biztonság.

2012. ápr. 2. 10:09
 14/26 anonim ***** válasza:
51%

Annak aki lepontozott.... Miért fáj az, hogy én jobban féltettem a gyerekem és a magam egészségét annál hogy inkább ne fizessek... és a gyerekre költsem???? Nekem a gyerekem egészsége minden pénzt megér!!!!!!!!!!!!!!

EZ NEKED MIÉRT FÁJ????? Nekem nem fáj az ha nem fizetsz, engem nem érdekel hogy te mit csinálsz... én is hagy csinálhassam már azt amit szeretnék és amit meg is engedhetek magamnak. Ja és én sem gyesből hanem max gyedből élek....

2012. ápr. 2. 10:35
 15/26 anonim ***** válasza:
45%
Ja és igenis nekem megérte fizetnem, mert a dokim velem rengeteget foglalkozott!!!! A kisfiam 10-es apgarral született... Úgyhogy ez azért a dokiválasztáson is múlik. Utolsó voltam.
2012. ápr. 2. 10:36
 16/26 anonim ***** válasza:
Nyilván lehetnek komplikációk akkor is, ha fizetünk, de egy fogadott-fizetett orvos sokkal jobban odafigyel rád.
2012. ápr. 2. 11:44
 17/26 anonim ***** válasza:

Gondolom aki ekkora összegeket ad a dokinak, az lazán megteheti és a babája sem nélkülöz semmit. Nem hinném, hogy valaki az orvosnak összekuporgatja és a gyerekétől veszi el ezáltal. Annak a babának szuper babakocsija van, sok ruhája és mindenből a legjobb. El sem tudom képzelni, hogy van olyan aki a gyereknek nem adja meg maximálisan ami tőle telik, csak hogy a doki ekkora összeget kapjon. Lehet, hogy van olyan, bár azt nem is értem és remélem nem jellemző.

Magam részéről, privát dokihoz járok aki nagyon rendes. Volt egy vetélésem ami után ő végezte a műtétet. Akkor nem fizettünk neki és a magánrendelésén több alkalommal nem fogadott el pénzt a történtek után. Őt fogom megfogadni szülésre, neki nincs konkrét tarifája mindenki annyit ad neki amennyit gondol. Neki szívesen fogok fizetni, mert úgy érezzük a párommal, hogy nagyon megérdemli. /50 ezerre gondoltam, max 60, de többet valahogy nem lenne képem adni, szerintem az túlzás./

2012. ápr. 2. 12:46
 18/26 anonim ***** válasza:
84%

Kissé sokallom a 100eft-os hálapénzt, de aki megteheti, az fizessen, amennyit gondol. Gondolom hónapok alatt összespórolták, vagy pedig amúgy is megengedhették. Mindenkinek szíve joga, hogy mennyit ad.

Én nem fogadtam orvost, mégis mindennap megkérdezték, hogy jól vagyok e, a főorvos összeveszett a főnővérrel, hogy igenis csináljanak vérképet, bármikor kérdezhettem bármit, a főorvossal poénkodtunk, hogy hozassak már be egy üveg vörösbort, mert olyan vagyok mint egy élőhalott... Császár lett a vége, első szülés+ farfekvés, vékony is vagyok, nem merte volna bevállalni senki a hüvelyi szülés levezetését.

Egyik barátnőm fogadott orvost, 18 órát vajúdott, császározni kellet...

Másik barátnőm is fogadott dokit, ő 16 órát vajúdott, azonnali császár kellett volna, mert a baba szívhangja leesett percenként már csak 60 körül vert. Az anasztes épp műtőben volt, a kismama füle hallatára ordított az orvos, hogy AZONNAL KERÍTSETEK MÁR EGY ANESZTEST, MERT MEGHAL A BABA!!!!! Addig volt bent a doki, míg kiemelte a kisbabát, utána elrohant.

3. barátnőm is fogadott orvost, ugyanazt mint aki a 2.esetnél volt bent. Őt hagyta vajúdni 35 órán át, még el akart menni vidékre magánrendelésre, de a főorvos helyettes ráparancsolt, hogy addig innen ki nem teszi a lábát, míg meg nem császározza a kismamát. Szegénynek már beszélni sem volt ereje, nem hogy kitolni egy babát.

Ezeket csak azért írtam le, hogy lássátok, van mikor a fogadott orvos sem ér egy kalap sz@rt se...

2012. ápr. 2. 12:54
 19/26 anonim ***** válasza:
Mi kifizettük a hálapénzt, de ahogy írtam, rám ijesztett a volt dokim, így nem mertem választott orvosnál szülni, főleg hogy anyukám is afelé hajlott hogy legyen fogadott doki. Megtehettük, nem kellett kuporgatni, de ettől függetlenül nem vettük meg a legmodernebb babakocsit, viszont ez nem azt jelenti hogy nélkülözne a baba. Nem értem az összefüggést. Azért mert valaki nem a legdrágábbat veszi meg, az nem azt jelenti hogy a babának nem ad meg mindent. Mi pl használtan vettük és nagyon szuper, nem bántam meg.
2012. ápr. 2. 13:18
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de az, hogy vki sokáig vajúdik, vagy nem tágul, vagy vmiért császár kell, az nem az orvos hibája....
2012. ápr. 2. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!