Miért nem tekintik szülésnek a császárt?
Figyelt kérdés
Sok órányi vajúdás után, tágultam ki, de hiába, mert a babóm ekkor sem fordult be, császár lett a vége. Volt anyuka, aki megkérdezte, hogy milyen volt a szülésem, de mire kimondta, már legyintett is, hogy ja, te nem szültél, téged császároztak!2009. jún. 15. 10:56
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok!
2009. jún. 15. 17:36
12/13 anonim 

válasza:

"a szülésnek vannak szakaszai..." Igen.
18 órát vajúdtam kikötözve (CTG, infúzió, vérnyomásmérő,...), majd megcsászároztak. Attól, hogy nem volt kitolás, igenis SZÜLTEM! Minden egyéb volt, csak kitolás (és lepény megszülése) nem. Akkor miért ne lenne szülés?
Szerintem a császár akkor tekinthető "csak műtétnek", ha fájások, vajúdás nélkül történik.
Azonban, ha mégis "csak egy műtét" volna, ahhoz sem lenne senkinek köze.
Ez olyan, mint a fizetés, szexuális élet,... Magánügy. A szülés, szoptatás is az kéne, hogy legyen, mégis rengeteg ismerős (és ismeretlen!) pofátlanul rákérdez. Az ember lánya meg kényszert érez, hogy magyarázkodjon. (Pedig nem kéne!)
Emiatt ne érezd magad rosszul! A "végeredmény" a lényeg. :)
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyos vagy!
2009. jún. 16. 10:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!