Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem tekintik szülésnek...

Miért nem tekintik szülésnek a császárt?

Figyelt kérdés
Sok órányi vajúdás után, tágultam ki, de hiába, mert a babóm ekkor sem fordult be, császár lett a vége. Volt anyuka, aki megkérdezte, hogy milyen volt a szülésem, de mire kimondta, már legyintett is, hogy ja, te nem szültél, téged császároztak!
2009. jún. 15. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem azért, mert ugye a klasszikus szülés anatómiailag nem császárral történik. Ez nem jelenti azt, hogy legyinteni kellene, hiszen nem te tehetsz róla, hogy nem természetes úton hoztad világra a babád, ráadásul eleget szenvedtél érte.
2009. jún. 15. 10:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szégyellheti magát az illető! Ez is szülés, mivel egy emberkének adtál életet! Technikailag viszont egy műtéttel vágták ki a babát, nem te "toltad ki", ezért mondják sokan, hogy ez nem szülés. De ilyenekkel ne foglalkozz! Nagyon csúnya dolog ezzel bántani olyan embert, aki nem tehet róla, hogy császár lett a vége. A szülések egy része esetén komplikáció léphet fel, amikor a baba és/vagy a mama veszélyben van, ilyenkor muszáj császározni, de ettől még ugyanolyan szép emlék lehet és ettől még ugyanúgy szülés marad!

Boldog babázást!

2009. jún. 15. 11:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a multkor hallottam egy rádio műsort amiben pont erről volt szó.A FÉRFI müsorvezető szerint nem szülés a császár,nagyon felháborodtam és beakartam telefonálni de nem tudtam a telefon számot.Szörnyű hogy olyan emberek alkotnak erről véleményt akinek fogalma sincs a szülésről.A császár,ha már oda kerül a sor,életmentő lehet,hiszen természetes uton baja lehet a babának is meg neked is.Nem beszélve a gyógyulásrol utána ami rosszabb mint ha renedesen szülnél.Ugyhogy én azt mondom ne foglakozz vele,igenis szültél csak másképp.Boldog babázást!!!!!
2009. jún. 15. 11:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én természetes úton szültem,de szerintem ez teljesen magánügy,ugyanúgy mint a szoptatás téma.

Nem értem a mai "asszonyokat", régen összetartottak,segítették egymást.Ma szinte csak versengenek, és ott sértegetik a másikat ahol csak lehet.Az a nő nincs tisztában azzal,hogy a császár rosszabb mint a természetes szülés.Nekem két barátnőmet is meg kellett császározni,az egyiknek annyi érzéstelenítőt adtak a gerincébe,hogy mikor kivették a babát megfogni se tudta,csak másnap.(nyaktól lefelé nem érzett semmit).A másik barátnőm, a hegesedéstől szenvedett sokáig,a tetejébe nem sok kellett,hogy mindketten ottmaradjanak.Szóval üzenem a legyintős hölgyeménynek,majd ha átesett egy császármetszésen,akkor legyintsen!

2009. jún. 15. 11:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is szembesültem a kórházban,hogy sok anyuka azt beszélték egymás között,hogy akik császároztak,azoknak könnyű,mert ők nem szenvedtek és nem volt fájdalmuk,hogy így könnyű!Hát én császárral szültem és senkinek nem kívánom azt amit átéltem.Van egy szép nagy hegem és érzéketlen a hasam alja,fáj még mindig hasizmom nulla és még sorolhatnám!Miért ne lenn szülés,nagyon is az,csak műtét útján tudod világra hozni,mert önhibádon kívül nem tudod normál úton megszülni!
2009. jún. 15. 11:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A császáros szülés mindenféleképp szülés. A nevében is benne van. Az hogy nem hüvelyi úton történik, és fájdalomcsillapítókkal , az egy külön történet. A klasszikus mód persze a szülőcsatornában való áthaladása a babának, de lehetnek komplikációk, vagy nagy a baba és beakad.. szóval bármi, ami indokolttá teszi a császárt.Ez megint egy önérzeti dolog.Nem lesz kevesebb senki a császáros szüléssel, a lényeg hogy a baba és a mama épségben, egészségben találkozhassanak!:)

2009. jún. 15. 11:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerekem közül kettö császáros lett, a középsö hagyományosan. Szerintem mind a két módszer ugyanugy szülés, mindkettönek volt pozitiv és negativ oldala. A "normális"-nak a legnagyobb elönye, hogy ott mindjárt megtudod nézni a babát - engem mind a kétszer altatásban császároztak. De aki nem tudja, hogy miröl beszél, az jobb ha hallgat róla.

Egyik sem kevesebb értékü. Örülj a babádnak és ne vedd komolyan azokat, akik ilyen buták vagy rosszindulatuak.

2009. jún. 15. 12:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia.szerintem az az óta ilyen kérdés amióta vannak ugynevezett programozott császárok.Sokan gondolják,hogy igy megkímélik magukat a sok szenvedéstől,de itt most nem azokról beszélek akik valami ok miatt kell,hogy császárral szüljenek.sokan kérik ezt az orvosoktol,én tudom.és a rendesen szülő nő,ezt olyan kibúvásnak érzi,pedig szerintem a két dolog nem összehasinlítható.Az eggyik ezért jó és rossz,a másik meg azért.jó lenne felnőni nemely embereknek hogy ezen a földön nem császáros, és simán szült,szoptatós és tápszeres anyukák élnek,hanem simán csak anyák vannak.
2009. jún. 15. 13:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én több mint 11 hónapja császárral szültem a kisfiamat és pont az ilyen emberek miatt mint a kérdésben említett anyuka,nagyon nehezemre esik feldolgozni.

A diagnózis is úgy szól a zárómon,hogy szülés császármetszéssel...

Nem a Te hibád,nem Te kérted és szerintem az első 3 nap a szülés után felér egy spontán szülés minden kínjával.

Én legalábbis el akartam pusztulni.

Kívánom mindekinek,aki ezt így lekicsinyli,hogy legyen a helyünkben,élje át mind a fizikai,mind a lelki fájdalmát ennek és aztán beszéljen.

Nagyon boldog babázást Nektek!:)

Köszi a válaszokat,meghatódtam!:)

2009. jún. 15. 15:32
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

tudományos értelemben nem szülés, mivel a szülésnek szakaszai vannak, az utolsó a kitolási szak, ami a császárnál hiányzik.

talán ezért lehet némi igaza annak, aki nem nevezi szülésnek a császárt. a császár tul.képpen egy műtét.

2009. jún. 15. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!