Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, kismamák (nincs/nem...

Anyukák, kismamák (nincs/nem volt fogadott doki) ügyeletesnél szülés?

Figyelt kérdés

Milyen tapasztalatotok van/volt? Hogy bánnak/bántak veletek? Mennyit vajúdtatok a szülésnél? Nekem nincs fogadott dokim, megtehetném, hogy legyen, de nem. És emiatt lenéz egy-két kismama a környezetemben. Várom a válaszotok!! :)

37 hetes kismama

Kérlek azt is írjátok meg hogy hol szültetek és mekkora lett a bébitek, illetve a kismamáknak hogy hol fognak szülni?

köszi

2012. márc. 28. 16:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A tv-ben volt most egy sajnálatos eset, ahol a baba meghalt egy fertőzés miatt.

Na ott elmondták a szülők,hogy bementek szülni és ott ültek a folyosón x órát.

Mondjon bárki, bármit,de ez egy fogadott dokival nem nagyon fordulhat elő!

2012. márc. 28. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A fiammal terhelt volt a csapat, nagyon rossz volt, figyelmetlenek voltak... Ott bántam.(38.héten a flór f. 3420g-53cm)

A csajosomat egy másik khban szültem, szintén ügyeletesnél. És nagyon szupi volt. Aki felvett az osztályra a régi dokim volt, és kedves volt végig. Akik pedig a ténylegesen a szülésnél voltak(épp műszakváltás volt) szintén figyelmesek kedvesek voltak. A szülésznőm is egy angyal volt.(41.hét uzsoki, 3470g-56cm)

2012. márc. 29. 09:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Somogy megyéből írok. Nekünk sem volt fogadott dokink (mi is megtehettük volna, de feleslegesnek éreztük, nem voltak különösebb problémák terhesség alatt). Az ügyeletes pont az a doki volt, akiről csak jót hallottunk, az első ultrahangomat (a hüvelyit) is pont ő csinálta 9 hónapja. És nagyon rendes volt, a szülésznő is kedves volt velünk. Vasárnap este 7 körül mentünk be, 5 perces, pici, mensiszerű fájásokkal. Megvizsgált, 1 ujjnyira voltam nyitva. NST-ztek 1 órát, addigra 2 ujjnyira tágultam. 9kor burkot repesztett, és kaptam oxitocint. Na attól aztán megindultak a fájások, 10re 3 ujjnyira voltam nyitva, és már nagyon fájt. A doki azt mondta, kb. éjfél-1 órakor fogok szülni. Fél 11kor szóltam a szülésznőnek, hogy úgy érzem pisilnem kell (kakilási ingerem nem volt, nem is piszkáltak). Hívta a dokit, megvizsgált, teljesen nyitva voltam, és már jött is az érzés, hogy nyomnom kell. Kedvesen megnyugtatott, és mondta, hogy csináljam amit mondanak, és minden rendben lesz. 5 nyomásra volt kinn a Baba, háromnegyed 11kor. Kisfiú, 3400 gramm és 53 centi.

Mondta is a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen simán menne.

Utána is bejött majd mind a 4 nap megkérdezni, hogy vagyok, ő szedte ki a varrataimat is.

Könnyű szülést kívánok Neked is és jó egészséget!

2012. márc. 29. 10:37
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a választ már máshová is megírtam, de ide is aktuális:

Én már egyszer szültem a Bajcsyban, mert én oda tartozom, terhesgondozásra pedig a XVII. kerületi SZTK-ba. Nem volt fogadott dokim, mégis minden rendben volt, minden vizsgálatra elküldtek, és odafigyeltek rám végig. Amikor kellett, a 41. héten, befektettek. (Köszi, Mosonyi doktor! :)) Ez 2008-ban volt. A nagy napon Dán doktor volt az ügyeletes, amikor 8 nap túlhordás után végül beindítottak. Minden rendben zajlott, mindenki normális volt, utólag mindenkinek fizettünk is, a szülésznőknek (a tanulónak is), és a szülést levezető dokinak is. Nem sokat, bár nem is keveset, de a lényeg azon volt, hogy valóban HÁLÁS voltam az ellátásért, és az odafigyelésért, amit kaptam.

Jelenleg 2012-t írunk, ismét babát várok. Most sem fogadtam orvost, jelenleg 34 hetes pocis vagyok. De mostanra valahogy minden megváltozott a bajcsy-s orvosok hozzáállásában, tisztelet a kivételnek... (Vagy csak én fogom ki őket mindig rossz passzban...) A leggusztustalanabbul azonban a XVII. kerületi SZTK-s asszisztensnők tudnak viselkedni. Minden alkalommal megbámulnak, hogy "ja, magának nííííncsen óóóóórvosa???!!!", de nekik az is mindkét terhességemnél "csodaszámba" ment, hogy én "megtartom" a babát. (Megjegyzem, soha nem volt még abortuszom, nem is lesz, ha csak nem eü okokból, és undorító, hogy tényleg ez a legelső kérdés, amit egy várandós nőnek feltesznek...)

Mostanában a vizsgálatoknál könyörögnöm kell a beutalókért, én tartom nyilván, mikor milyen vizsgálat jön (most pl. tudom, hogy az utolsó nagy laborom fog jönni, meg a CTG-NST-k, 36 hetes kortól). Ha időpontot kérek előre a terhesgondozásra, az a baj (mert "kihez aaadjam, magának níííncs oooorvosa"), ha nem kérek, akkor meg az. Tudtommal az SZTK az senkinek sem a magánrendelője. Vagy én tudom rosszul...?

Eddig bátran ajánlottam bárkinek, hogy ne fogadjon orvost, ha elégedett, fizessen utólag, hiszen a "bezzegbajcsyban" is milyen jó fejek voltak... Most viszont már azt mondom: aki teheti, nézzen szét a privát klinikák háza táján, mert nem biztos, hogy többe kerül, mint ha SZTK-s körülmények között tömködi az ember az eü-s dolgozók zsebét, akik mindezt el is várják, hiszen ha a mai világban gyereket mersz vállalni, akkor te biztosan nagyon gazdag vagy...

2012. márc. 29. 12:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Így van sajnos!!! A mai világban el vannak nagyon-nagyon kapatva az orvosok, és ez kinek a hibája, hát a mienk, mi szoktattuk rá az orvosokat a pénzre. Pedig ez a kötelességük elvileg, hogy levezessenek egy-egy szülést. Csak már annyira undorítónak tartom azt, hogy egyes dokik még ki is jelentik, hogy igen is nálam 100 ezerért lehet szülni. Jó vannak olyanok is hogy "amennyit szánsz" de könyörgöm, úgyis adsz az ügyeletesnek is valamennyit szerintem, nem? Felesleges minden vizsgálatkor kiadni azt a 8-10-12 ezret, főleg ha problémamentes a terhességed. Szóval nem értem ezt a mai pofátlan felfogást az orvosoknál, de persze ez csak az én véleményem....
2012. márc. 29. 13:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

ár túl vagyok egy terhességen és szülésen, nem volt fogadott dokim, az sztk-ba jártam, de mindig ugyanahhoz az orvoshoz. Igazság szerint magándokinál kezdtem a terhességet, egy nagyon kedves és alapos doktornőnél, akivel nem volt semmilyen problémám, viszont nem abban a kórházban dolgozott, ahova körzetileg tartozom, beutalókért a háziorvosomhoz kellett menni (első vérvétel + vizeletvizsgálat), aki nem értette, hogy miért nem a nőgyógyász intézi, és nagyon kiesett a rendelője is. A sok benzinköltség, időbeli elfoglaltság és az alkalmanként 5-10e Ft mondatta velem, hogy a 12. hét után ne hozzá, hanem az sztk-ba menjek. Egy valamit tartottam meg, a kötelező uh vizsgálatokra egy magánklinikára mentem, ahol nagyon alaposak, megnyugatott, hogy nem érzem magam futószalagon, hanem igaz fizetek, de a pénzemért rendkívül gondosan meg is vizsgálnak minden alkalommal, kérdezhetek, válaszolnak. A szülésnél végül az az orvos volt ügyeletben, aki a terhesgondozást is végezte.

Most a 2. terhességnél ugyanígy csinálom, sztk-ba járok terhesgondozásra, megint választottam egy dokit, és mindig hozzá jelentkezek be. Uh vizsgálatokra pedig megint a magánklinikára megyek, s most az sztk-s doki is megerősített benne, hogy jó így, mert azt mondta, olyan alapos vizsgálatot csináltak, amire a kórházban sajnos nincs idő. Komplett összefűzött anyagot adtak a 12. uh végén, uh felvételekkel kinyomtatva a vizsgált értékek. Szóval így fogadott doki nélkül ugyan, de biztonságban érzem magam.

Az első szülésemnél semmilyen hátrányt nem éreztem, hogy nincs orvosom, igazából mindenki az sztk-s dokit tekintette annak, a szülésznő is nagyon kedves volt, a gátvarrásnál a másik ügyeletes doki is segített, szóval csak pozitív benyomásaim vannak.

Nem volt tömeg, amikor szültem, 4 szülőszobából azt hiszem csak kettőben voltunk, így nyugodtan vajúdhattam ott. Sógornőm végzős orvostanhallgató volt, bejött velünk a kórházba arra az esetre, ha a folyosón kell vajúdnom. Mert hallottam ilyen sztorikat is. :-) Szerencsére minden rendben volt.

Bajcsy, 2010 aug., 3090g

2012. márc. 29. 13:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Zalaegerszegen szültem 2010-ben ügyeletesnél. A terhesgondozás során kb az összes dokinál megfordultam a 9 hónap alatt, és szüléskor pont az egyik legszimpibbet "fogtam ki". A szülésznő is szuperjó fej volt, és nagyon ügyes, gátvédelemmel szültem a 3620 g-os, 36-os fejű fiamat.

Terminustúllépés miatt befektettek, és éjjel meg is indult magától a menet. Éjfélkor megvizsgáltak, de nem voltam még nyitva, úgyhogy visszaküldtek aludni azzal, hogy majd a reggeli vizitnél jelentkezzem újra vizsgálatra. Reggel 8-kor a vizsgálóasztalról röptében mentem a szülőszobára, mert az éjjeli 5-perces görcsöktől gyönyörűen kinyíltam, úgyhogy összesen 2 órát töltöttem a szülőszobán. Ezalatt a szülésznő és a doki felváltva kb 10-percenként néztek be, hogy minden ok-e, és hogy szóljak ha bármi van. Vidám hangulatban folyt minden, és nem is izgultam egyáltalán, csak kíváncsi voltam, mi fog történni, én kifejezetten élveztem az egészet, már ha lehet ilyet mondani egy szülésre... :) :)

Kb 2 hét múlva szülök megint, de most a szülésznőt megkértem, hogy szüljünk együtt, szóval ő már fix lesz (elvileg).

2012. márc. 29. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!