Anyukák, kismamák (nincs/nem volt fogadott doki) ügyeletesnél szülés?
Milyen tapasztalatotok van/volt? Hogy bánnak/bántak veletek? Mennyit vajúdtatok a szülésnél? Nekem nincs fogadott dokim, megtehetném, hogy legyen, de nem. És emiatt lenéz egy-két kismama a környezetemben. Várom a válaszotok!! :)
37 hetes kismama
Kérlek azt is írjátok meg hogy hol szültetek és mekkora lett a bébitek, illetve a kismamáknak hogy hol fognak szülni?
köszi
Na akkor Én írok nektek.Tapasztalatom az hogy jobb lett volna fogadott dokival.Most már bánom az egészet.
Problémamentes terhességem volt és fiatal is vagyok,tehát mindennek a legnagyobb rendjén kellett volna lennie.Gondoltam nem pazarolom a pénz a dokira,ha már minden a legnagyobb renben,inkább a gyerekre költöm.Az ügyeletes doki nagyon rendes volt,hozzá jártam tanácsadásra is,kedves volt,nevemen szólitott és érdeklődést mutatott ki irántam.A negatív kritikákat valahogy róla,hittem is meg nem is.Egy napon,mert bent voltam a korházba,szólt:mejünk szűlni!Megkönnyebültem,na végre.Meginditotta és jöttek a fájások,telt az idő.Közbe több kismama is már anyuka lett,mehettek fel az osztályra.Aztán már fáradt voltam éjszaka volt,fájásgyengeségem volt,minden bajom utolért.Közbe rám nézet féloránként a doki,bennt is maradt velem a műszakja után is,de sehol semmi.Aztán jött a megváltás!a 16 órában végre kinyögte,akkor megyünk a műtőbe! Szerencsére,mert már a baba kezdett nagyon nem jól lenni és ezt már nem látta senki.
Tapasztlatom az,hogy akinek fogadott dokija volt sokkal több odafigyelést kapott,és nem hagyták sokkal többet szenvedni.Baránőmmel együtt voltunk bennt,3 órakkor lejött 8 kór már császározták,fogadott volt a dokija.
Cegléden szültem és 3880 gramos 51 cm es hercegnő volt a szívem alatt :)
Budapesten a Dél-Pesti Khban szültem 2010-ben. Fogadott doki nélkül 14 órát vajúdtam eda nélkül, mert nem ért rá az anesztes déltől este 6ig. (6-kor repesztettek 2 ujjnál burkot, addig lehetett volna az edát bekötni, de már reggel 9 kor megindítottak túlhordás miatt) Éjjfél előtt lett meg a babám, 5 perc után levitték a csecsemős osztályra, mivel a csecsemősök éjjelre bezárkoznak. Másnap kaptam csak meg. Addig meg a kétórás megfigyelésre kitoltak a folyósóra a szülőszoba elé.
Azóta inkább fogadtam másik kórházban egy dokit, pénzbe kerül, de megéri.
Üdv egy 39 hkm
Volt fogadott orvosom, egy rakás pénzt hagytunk nála, mivel nagyon nehezen jött a babó, veszélyeztetett voltam, és problémák is voltak a terhesség alatt.
Mikor már bekerültem a kórházba xart a fejemre nagy ívben. Mivel ezt a kórházat, ahol akkor szültem már megszüntették (vagyis a szülészetet), és tojt az egészre, mert akkor már várható volt hogy valóban bezárják az osztályt.
Két naponta kaptam egy kis oxitocint, magzatvizet egyszer nézet, de azt is úgy, hogy úgy hisztiztem ki szó szerint.
Mivel már elveszítettem egyszer egy babát fél időben, nagyon ideges voltam hogy megint baj lesz. Bunkósága meg.....még az NST papírjaimat sem nézte meg három napig. Olyan dühös voltam hogy meg tudtam volna ütni. Már ott tartottam megkérdezem tőle mennyiért hajlandó végre foglalkozni velem???
42-ik héten éjjel beindult a szülés
Közölte a szülésznő:" A doktor urat éjjel tilos felkelteni, megmondta hogy ő nem hajlandó felkelni egy kismamájához sem, nappal lehet nála szülni".
És az ügyeletesnél szültem. Nagyon kedves, szimpatikus ember volt. Sokszor bejött, és kíméletes volt.
Szülés után a kórterembe is többször bejött megnézni hogy vagyok......
Nem bántam meg.
Azóta ő lett a fogadott dokim....
Tehát teljesen mondjuk azt hogy a szerencséden múlik hogy kit fogsz ki az ügyeleten!!!!! És a saját dokidba is csalódhatsz. :(
Off
Kedves 3. Elkepedve olvastam a szulestortenetedet... Hihetetlen, hogy dokik mire nem kepesek. Mi az, hogy, akkor most megyunk szulni? Te jo eg. Nem o dont, hanem a te tested es a baba. Nem csoda a fajasgyengeseg, hisz meg nem volt ott az ido. A csaszar meg, hat... Nyilvan ha var es nem indit, akkor spontan szules lett volna. No de mindegy is mar. Grat a babahoz. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!