Május elején fogok szülni, mit vigyek be a picinek, miben hozzam haza?
Én jobban javaslom a babahordozót, mint a mózeskosarat.
EGy budy, egy hosszuujjas, hosszulábas rugi, egy közepes takaró, egy sapka elég rá szerintem. Textilpelenka a feje alá, szoptatáshoz, szája megtörléséhez.
És ha megéhezik, meg lehet állni és megszoptatni, én ezért nem adnék neki cumisüveget.
Cumit is vigyél, ha adni akarsz neki, megnyugtathatja , de a kocsiban jót szoktak aludni.-)
Én is ápr. végén, május elején szülök. A babának összekészítettem egy rövid és egy hosszúujjú bodyt, egy vékonyabb pamut és egy vastagabb plüss rugit (ezeket időjárástól függűen jól lehet variálni) egy kis sapkát, meg egy puha gyapjú plédet. A kocsiban úgysem fog fázni, de azt se akarom, hogy túl legyen öltöztetve.
A mózeskosaras kismamától kérdezem, hogy be tudja-e kötni az autóba biztonságosan a mózeskosarat?
Bizonyos tip. babakocsiknak létezik olyan merev falú és aljú mózesa, amit a biztonsági övvel (+ magában a kosárba a babát hevederekkel) ugyanúgy be lehet kötni, mint a babahordozót, de a legtöbb még csak nem is merevfalú, nem hogy beköthető lenne.
Ha nem olyan a mózeskosár, akkor én is inkább a babahordozót ajánlom. Én rákérdeztem a dokitól, azt mondta, hogy hazaúton a kórházból, nem fog ártani a babának, hogy nem tök vízszintesen van. (az anyaméhben is kuporgott egy ideig.:)) )
Egyébként egyértelmű, hogy a babát az első 6 hónapban ajánlatos fekve "tárolni" :) , de az, hogy néha, rövid időre bekerül a babahordozóba, nem árt neki. Ráadásul sokkal biztonságosabb, mint egy hátsó ülésre tett, vagy anya ölében tartott mózes... elég csak egy hirtelen fékezés ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!