Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indított szülés vagy sem?

Indított szülés vagy sem?

Figyelt kérdés
A választott dokim szabin lesz, ha akarom be lehet indítani a szülést. Indíttassam be vagy szüljek ha magától beindul az éppen ügyeletesnél?
2012. márc. 26. 11:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem idős, még nincs 40. De már nagyon eltértünk a kérdéstől. Én csak az indításról való tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
2012. márc. 26. 13:06
 12/19 anonim ***** válasza:

7-es vagyok: Másoktól is hallottam, hogy az indított szülés sokkal jobban fáj. Én is ezt tapasztaltam. Bár én akkor nem bántam, mert a babának már sürgősen ki kellett jönnie. De a második szülés semmi sem volt ahhoz képest, hogy az oxitocin milyen fájásokat csinált.

Állítólag a babának sem túl jó az a nagy adag oxitocin. Ezért is úgy csinálják, hogy végig rajtad van az NST. Ennek nagy hátránya még, hogy nem tudsz semmit sem mozogni. Tehát nem tudsz tornászni, labdázni, jógázni, hogy a fájásokat enyhítsd. Pedig én nagyon készültem, de csak feküdtem ott mozdulatlanul.

Először nekem is kis adagot adott a doki, de nem használt, ezért mindig feljebb tekerte az adagot.

2012. márc. 26. 15:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Én is elgondolkodtam azon, amit kérdeztél, ugyanebben a cipőben járok sajnos :( Bár még nem döntöttem és ráérek bőven, rossz, hogy így alakul. Remélem jól döntesz majd :) Könnyű szülést kívánok!
2012. márc. 26. 16:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Indított szülésnél sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy császárral fejeződik be, mert leesik a baba szívhangja! Ezen felül a msterségesen adott oxitocin nem teljesen egyezik a szülés alatt képződővel. Az én szülésem indított volt, császár lett a vége.. (mondjuk nálunk kényszer helyzet volt) Az én orvosom mindig azt mondta, hogy a szülést nem szabd siettetni, mert abból lesznek a komplikációk.

Én semmi esetre sem javaslom az orvosi indikáció nélküli mesterséges indítást, csakis azért, hogy az orvosodnál szülj. A fogadott dokik át szokták ebben az esetben adni a szülő nőt egy szintén megbízható kollegának. Én így döntenék, csakis a baba érdekeit tartanám szem előtt.

2012. márc. 26. 16:45
 15/19 anonim ***** válasza:
8.válaszoló vagyok.Az nem igaz, hogy nem lehet mozogni, én mindkét esetben a labdán "pattogtam", sétáltam, vagyis azt csináltam amit akartam. Van olyan, hogy mobil infúzió, oda mész vele ahova akarsz, wc-re is kimehettem. Az oxytocint pedig azért adják fokozatosan 3,6,9,12,15 volt nekem, hogy figyeljék a babát, és ha minden indított szülés után esene a baba szívhangja, és császár lenne a vége akkor gondolom senki nem válalna indítást. Se az orvos, se a kismama.
2012. márc. 27. 10:51
 16/19 TKI Ibolya ***** válasza:
Nekem a harmadik szülésemet indították,mert muszáj volt.Ez fájt legjobban a három közül.Nem a természet diktál hanem az oxitocin és azt hittem ott maradok.Ha nem kell akkor ne tedd meg!
2012. márc. 27. 14:31
 17/19 anonim ***** válasza:

"Az oxytocint pedig azért adják fokozatosan 3,6,9,12,15 volt nekem, hogy figyeljék a babát, és ha minden indított szülés után esene a baba szívhangja, és császár lenne a vége akkor gondolom senki nem válalna indítást. Se az orvos, se a kismama."

Akkor kérdezd meg az orvosod nyugodtan, hogy mik az indított szülés veszélyei és komplikációi. Nyugodtan, de tudás nélkül kérlek ne adj tanácsot.

2012. márc. 27. 14:36
 18/19 TKI Ibolya ***** válasza:
Az jutott még eszembe,hogy miért nem kérdezed meg az orvosodat kinek ad át amíg szabin lesz? Az én dokim is elment 3 napra az utolsó napokban és közösen megbeszéltük,hogy kihez fordulok ha ez alatt az idő alatt beindulna a szülés esetleg baj van.
2012. márc. 27. 14:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tanácsot adtam, hanem leírtam ami velem történt, és a kérdésre próbáltam válaszolni. Ha a kérdező szakember tanácsát kérte volna akkor gondolom nem ide ír. Én is szerettem volna ha magától megindul, de sajnos nem így történt, és több érv szólt az indítás mellett mint ellene. ÉN nem bántam meg, de természetesen mindenki tegyen belátása szerint. Ha 10 hetes terhesen az ügyeleten nem egy állat látott volna el akkor lehet másként döntöttem volna, de az NST-m rossz lett, a magzatvizem kevés volt, és a dysmaturitas is ott volt.

Könnyű szülést, boldog babavárást mindenkinek!

2012. márc. 27. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!