Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan történik az indított...

Hogyan történik az indított szülés?

Figyelt kérdés

Konkrétan a Szent Imrében fogok szülni, nagy eséllyel indítani kell majd, mert már túl vagyok a kiírt időponton, de a babám csak nem akar kijönni.

Ha indítják a szülést, akkor annak mi a folyamata? Be kell előtte nap feküdni, vagy bemegy az ember egy időpontra? Pontosan mit csinálnak az emberrel? Mihez van jogom, ha indítják?

Ha máshol indították a szülésedet, az is érdekelne, hogy hogyan zajlott!

2012. febr. 16. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Én a Debreceni Klinikán szültem. 40+5 hetesen reggel mentem magzatvízvizsgálatra. Ott megállapították, hogy bő 2 ujjnyira nyitva a méhszájam, úgyhogy mehetek a szülőszobára. Szóltunk a páromnak, hoztuk a cuccot, és mentünk. Ki kellett tölteni a sok papírt, ott is megvizsgáltak, jöttek az előkészületek (borotválás, beöntés). Dél körül kötötték be az oxitocint, hogy fájásaim legyenek, mert addig semmi nem volt. Szépen reagált a szerveztem, egyből jöttek a fájások, 13 körül burkot repesztettek. Fél 5-kor született a babám! Nem tudom milyen jogokra gondolsz, így erre nem tudok válaszolni. Én nagyon örültem, hogy így történtek a dolgok, remélem, hogy a következő szülésem is ilyen gyors és problémamentes lesz! :) Neked is ezt kívánom!!!
2012. febr. 16. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem 40+3-näl be kellett mennem reggel fél 7-re a kórhäzba, betegfelvétel, beontés, borotväläs, zuhanyzäs, 8-kor burokrepesztés, oxitocin, epidural, 13.13-kor pedig megszuletett a Babukäm.

(Bajcsy kórhäz)

Befekudni nem kellett, csak naponta järni NST-re, vizsgälatra.

2012. febr. 16. 12:25
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is indították, 1 héttel a szülés előtt elkezdtem vérezni, bementünk a kórházba, doki megvizsgált, közölte, hogy egy tágulásos vérzés, és ma szülünk. :-) NST-re tettek, egy darabig nézték a szívhangot, majd jött a szülésznő és előkészített (borotválás, beöntés). Már kórházi ruhában a szülőszobába kellett mennem, szülésznő megint NST-re tett, aztán egy idő múlva jött az orvos, és burkot repesztett. (Nem éreztem semmit.) Burokrepesztés után elkezdtek jobban jönni a fájások, sétálni kellett, adtak valami szurit is, mert eléggé kivoltam, majd kitolásos szakasz és megvolt a baba.

Időtartamokat nem tudok írni, reggel 9-kor vizsgált meg a doki először, és délután 1/2 4-kor kint volt a baba, de rengeteg időt töltöttem NST-vel. A nagyon durva rész a kitolásos szakasz előtt volt kb. 1 óra.

Ugyanúgy van jogod mindenhez, amihez normál szülésnél, hiszen ez is normál szülés, csak megrepesztik a burkot.

Könnyű szülést! (Ja igen, mindez a Bajcsy-ban volt 2010 nyarán)

2012. febr. 16. 12:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, borotválás és beöntés sem fáj, nyugodtan bízd rá magad a szülésznőre és a kórházi stábra. Vigyázni fognak rád és a kisbabára!
2012. febr. 16. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Engem a 40-ik hét után pár nappal fektettek be.

EGyik nap oxitocint kaptam 15 percig, másnap pihi. Ez ment másfél hétig.

A 42-k hétre született meg a fiam. Két hétig "indítgattak" :(

2012. febr. 16. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Erdekes,h korhazon belul is mennyire valtoznak. Bajcsyban szultem en is 2*. Elso baba 40+3-ra beindult magatol, masodikkal befektettek 5 nap tulhordas utan, es semmikepp sem akartak inditani, mondvan pici a baba,had fejlodjon meg. A 42.heten beindult magatol, 4,5kilos pici babam... Addig bent kellett fekudni, mindennap vizsgalat, de nem inditottak. Nem tudom milyen jogokra gondolsz. Hogy ne inditsak vagy mi? Amugy oxitocint adnak, h beinduljanak a fajasok, majd burkot repesztenek, vagy meg egy mod van, ha ballonnal kezdik vagy mi. Nekem ott ezt mondta egy doki, hogyha nem indulna be, akkor vmi ballont betsznek, ami bent kidurranik, igy beindulnak a fajasok, stb. Hat elkepzelni sem tudom.... :-)
2012. febr. 16. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem kórházon belül dokitól is függ, meg attól, hogy milyen az anya állapota ...

Én a Bajcsyban Szécsényi doktornál szültem, 40+3-nál indított.

2012. febr. 16. 16:59
 8/10 Lara1984 válasza:
48%
Bocsi a buta kérdésért, de (még) nagyon nem vagyok otthon babavárás & szülés témában, így nem világos, hogy mit jelent ha egy nö "40+3", "40+5" idös terhes; konkrétan a + jel utáni szám érdekel: nap vagy hét?
2012. febr. 17. 01:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Én a Szent Imrében szültem és indították, mert túlhordtam a lányom. Ahogy betöltöttem a 41. hetet, akkor kellett befeküdni a kórházba. Ott minden nap néznek UH-ot és NST-re is menni kell. Ha szerencséd van még ott is beindulhat magától a szülés. Nekem nem volt. Kedden és pénteken van nagy vizit, akkor megvizsgál a nagy prof. Engem 3 centire nyitva talált, így mondta, hogy akkor indítják. Én ekkor voltam 41+3 hetes. Az indítás előtt a szülésznő csinált beöntést és borotvált. Utána mentem a szülőszobába, ahol rákötöttek oxitocinra és burkot repesztettek... Nekem hirtelen jöttek az erős fájások, úgyhogy szóltam a dokimnak intézkedjen és kérek epidurált! Már előtte azért tájékoztattam, hogy készüljön, mert nem viselem túl jól a fájdalmat! Utána feküdnöm kellett végig, amíg ki nem tágultam teljesen.
2012. febr. 17. 02:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Larának: A 40+3 hetesnél a 40 a hetet, 0 3 a napot jelenti, tehát 40 hetes és 3 napos. :)
2012. febr. 17. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!