Hogyan történik az indított szülés?
Konkrétan a Szent Imrében fogok szülni, nagy eséllyel indítani kell majd, mert már túl vagyok a kiírt időponton, de a babám csak nem akar kijönni.
Ha indítják a szülést, akkor annak mi a folyamata? Be kell előtte nap feküdni, vagy bemegy az ember egy időpontra? Pontosan mit csinálnak az emberrel? Mihez van jogom, ha indítják?
Ha máshol indították a szülésedet, az is érdekelne, hogy hogyan zajlott!
Nekem 40+3-näl be kellett mennem reggel fél 7-re a kórhäzba, betegfelvétel, beontés, borotväläs, zuhanyzäs, 8-kor burokrepesztés, oxitocin, epidural, 13.13-kor pedig megszuletett a Babukäm.
(Bajcsy kórhäz)
Befekudni nem kellett, csak naponta järni NST-re, vizsgälatra.
Nekem is indították, 1 héttel a szülés előtt elkezdtem vérezni, bementünk a kórházba, doki megvizsgált, közölte, hogy egy tágulásos vérzés, és ma szülünk. :-) NST-re tettek, egy darabig nézték a szívhangot, majd jött a szülésznő és előkészített (borotválás, beöntés). Már kórházi ruhában a szülőszobába kellett mennem, szülésznő megint NST-re tett, aztán egy idő múlva jött az orvos, és burkot repesztett. (Nem éreztem semmit.) Burokrepesztés után elkezdtek jobban jönni a fájások, sétálni kellett, adtak valami szurit is, mert eléggé kivoltam, majd kitolásos szakasz és megvolt a baba.
Időtartamokat nem tudok írni, reggel 9-kor vizsgált meg a doki először, és délután 1/2 4-kor kint volt a baba, de rengeteg időt töltöttem NST-vel. A nagyon durva rész a kitolásos szakasz előtt volt kb. 1 óra.
Ugyanúgy van jogod mindenhez, amihez normál szülésnél, hiszen ez is normál szülés, csak megrepesztik a burkot.
Könnyű szülést! (Ja igen, mindez a Bajcsy-ban volt 2010 nyarán)
Engem a 40-ik hét után pár nappal fektettek be.
EGyik nap oxitocint kaptam 15 percig, másnap pihi. Ez ment másfél hétig.
A 42-k hétre született meg a fiam. Két hétig "indítgattak" :(
Szerintem kórházon belül dokitól is függ, meg attól, hogy milyen az anya állapota ...
Én a Bajcsyban Szécsényi doktornál szültem, 40+3-nál indított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!