Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Túlhordás esetén hány napot...

Túlhordás esetén hány napot időt várnak a szülésindítással? Ez mitől függ? Hogyan indítják be a szülést?

Figyelt kérdés
2012. márc. 23. 19:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem leginkább orvos függő, de max. 2 hetet várnak. Függ a baba méretétől, az eredményeidtől.
2012. márc. 23. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem ott 1 hetet várt volna a doki, de meconiumos magzatvíz miatt 40 hét 3 napra megindította a szülést.

Úgyhogy dokifüggő is, mikor akarja beindítani (már ha beakarja egyáltalán), plusz leginkább a baba egészségügyi állapotától függ. Ha észlelnek valami eltérést, akkor indítanak.

Nekem burkot repesztettek és bekötötték az oxitocint, és mivel nem tágultam ezután sem, kaptam még izomlazító injekciót, aztán jött a kézzel tágítás is. Egyik sem hatott fél nap után sem, úgyhogy sajnos császár lett a vége. :(

De sokaknak az indítás tök jól sül el, és hamar megvan a baba. Sógornőmnek szintén burkot repesztettek, ő nem kapott oxit és semmi mást sem kellett kapnia, és 5 óra alatt meglett simán a babája.

2012. márc. 23. 20:02
 3/3 Mezeine ***** válasza:
Ha jól van a baba és a mama is akkor kivárnak 1 hetet biztosan. Ha valami nincs rendben akkor megindítják. Nálam nagyon elszámolták az egészet és ha az eredeti számolást veszem alapul akkor a 46. héten szültem, ha az újabb számítást akkor a 42. héten indítással. Személy szerint, legközelebb ha nem lesz gond, nem fogom megengedni az indítást.
2012. márc. 26. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!