Szülnél két szobás házba meg úgy egyáltalán hét gyereket?
Én nem.
De mivel elvárom, hogy más ne pofázzon bele az életembe meg beszéljen ki a hátam mögött, így ezt sem tenném....
Mamáméknak 8 gyerekük volt 3 szobára, majd a konyhát leköltöztették a pincébe, és 4 szoba lett. Mindd tisztességes, családot alapítottak 2-4 gyerekkel. Szerintem szuper a nagy család, imádom amikor mamánál összejön az egész család! Anyuék is mindig számíthatnak egymásra, jó a sok testvér!
Lányunk albérletbe született egy garzonba, most 2 szobás lakásunk van, de így is csak a nappalit hasznaljuk, ellettünk volna még a kisebb lakásban.
Szeretnénk még gyereket, akár 7-et, de nem jön össze második sem. Nem vágyom arra hogy minden gyereknek legyen külön szobája, nekem sem volt, mégis úgyérzem mindenem megvolt, szép gyerek korom volt!
Van aki ék csak 2 szobára futja, régen is elvoltak benne, csak most van ez a nagyzolás, hogy nappali, háló mindenkinek külön...
Nem mert nem vagyok alkalmas 7 gyermek felnevelésére. 3 van, még nekik is kevés vagyok. De ismerek olyan nőket akiknek ez könnyen simán menne.
Egyébként nagymamám is nagypapám is 6-8 gyermekes család sarja, és nem volt véletlenül sem 6-8 szobájuk. Még ennyi ágyuk sem, mégis mindegyik tisztességes, becsületes ember lett. Csak manapság divat az egy gyerek mert annak ugye muszáj megvenni a lakást, a kocsit, meg kifizetni neki 3 megkezdett egyetemet.
nem
7 gyereket sem szülnék, 2 szobába meg végképp nem
Talán ha lottó ötösöm lenne. Pénzem magántanárokra és takarítónőkre.
Nem feltétlenül a szobák száma a gond. Habár mi 3-an voltunk, nem nagy körkülönbséggel egy szobában. Még is zavart pl.:a tanulásban,h nincs egy hely ahol magam vagyok,vagy amikor bepasiztunk.
Egyik ismerősöm 5 gyereket nevel másfél szobában. Apuka dolgozik mint a güzü, anyuka ellátja a háztartást. A gyerekekre meg nem marad ideje egyikőjüknek sem.
Nem ismerik a saját gyerekeiket úgy ahogy kellene.Hogyan gondolkodnak, szeretnek-e olvasni? Mivel a gyerekeknek nemigen van saját élettere otthon, sokat járnak el.A legkisebb is inkább a játszótéren van inkább v haveroknál.Lányokról nem is beszélve.
És itt még nem is beszéltem az anyagi problémáikról.Amik persze mindenkinek vannak.
De nem mindegy hogy mifélék.Ha a kaja, fűtés, lakbér, rezsi rendben vannak. Akkor még jön mellé a ruházkodás. De ugyebár a gyereknevelés nem itt merül ki.
Nem mehetnek foci edzésre, kirándulni, nyári táborba, nem tanulhatnak hangszeren játszani. És ha gondjuk lenne a sulival, vagy nincs korrepetáló tanár sem mert nem tudják megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!