Mit gondolsz, fontos a dúla jelenléte szülésnél?
Brrrr...nem....
Szerencsére van bőven a környezetemben olyan ember, akiben maximálisan megbízom, szeretem - és viszont és nem kell fizetnem, hogy foglalkozzon velem, hogy tudjam kivel átbeszélni a szülés minden percét, pozitív - negatív élményeket.
Egyik szülésemnél sem volt, ott volt a férjem, bőven elég volt, nem kellett volna oda senki plusszba, hogy lógjon még a nyakamban :)
Második szülésem alatt a szomszéd szülőszobán is zajlott szülés, ott volt dúla, hát hallgatni is fárasztó volt, ahogy fontoskodott, gyertyát gyújtott (????) "kell zene? Nincs meleg? Hideg? Ablakot nyissunk? Nővérke, ez így nem jó! Hol a doktor? Most jöjjön ide! Huzzunk zoknit?" Ezek maradtak meg bennem.....
Senkit megbántani nem akarok, de szerintem a dúla a legfölöslegesebb a szülőszobán...persze ez csak az én véleményem...
Én így látom: hosszú hosszú ideig dúla nélkül szültek a nők egészséges gyerekeket, komplikációmentes szülések során. Nekem egy divatnak tűnik, menő, hogy ott legyen valaki... amit az előző írt, az engem is borzasztóan idegesítene, azt hiszem a szülésemkor pont mindegy, hogy van gyertya vagy nincs.
Fölösleges luxuskiadásnak tartom. Nekem nem kell dúla, de aki igényli azokból nagyon jól meg lehet nekik élni.
(egyébként mennyibe kerül egy dúlát fogadni? csak kíváncsiságból)
Dúla =asszonytársi segítő, illetve szolgálat.
Az az régen is volt a szülő nő mellett dúla, sőt az volt a megszokott a bába mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!