Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mire számítsak szülés után...

Mire számítsak szülés után "odalent"?

Figyelt kérdés
Első terhességem, és nem tudom mire számítsak...? Vérezni fogok szülés után sokáig? Vagy mitől függ ez? Látom, hogy írják sokan, hogy jó nedvszívó betétet kell vinni, meddig tart egyáltalán, hogy használni kell? Fura lenne abban mászkálnom, hisz már 14 éves korom óta tangát hordok és tampont használok. Nem tudom hogy bírom majd, hogy betétre lesz szükség.

2012. márc. 19. 14:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9. vagyok: Azért nem lesz ennyire tragikus, de az első pár hétben hanyagold ezeket a megszokott dolgokat (tanga, tampon), és ennyiről kell kb lemondanod, ha ügyes vagy! És aludj együtt a babával, úgy fog maradni időd magad ráncba szedésére is, de ne ess kétségbe, ha az első időkben úgy érzed, hogy szalad a konyha, kifolyik a szennyes, stb... Ha van segítséged, akkor mindenképpen élj vele, persze határold be. Pl jön anyós, vagy anyud, vagy bárki, aki tényleg azért jön, hogy segítsen, kordináld a dolgokat! Mondd meg neki konkrétan, hogy miben tud segíteni. Pl: Anyu, csinálj nekem ebédet, utána mosogass el, mert az lenne most nagy segítség! Addig te rendbe szeded magad, utána még pihenni is tudsz! Egyedül az első pár hétben nehéz beosztani az időt, hogy ilyen nőies dolgokra is maradjon. Ha van segítség, az áldásos.

Ez csak egy praktikus jó tanács, de most kell megalapozni az elején! Vond be a párodat a gyermek körüli teendőkbe. Tudja kicserélni a pelenkáját. Ha tudod fejd le a tejet, hogyha éjszaka felsír egyszer-egyszer a párod is megtudja etetni, hogy kicsit többet tudj aludni, meg szerintem ez a dolog fontosabb, az apa-gyermek kapcsolatban, mint a köldökzsinór elvágása. Egyébként a férfiak általában szeretnek a babájukkal bíbelődni, csak a kakis pelenka szagát utálják... És igenis szeretnék ők is táplálni, ellátni, mosdatni, stb... És ez az első időkben nagy segítség, még ha az elején bénázik is, ne szúrd le, az a gyerek nem azért fog sírni, mert rosszul pelenkázzátok, hanem mert kellemetlen neki a hőingadozás. Így simán rátudod bízni, akár a szoptatott csecsemőt is a párodra, ha fodrászhoz mész, vagy egyéb karbantartási helyekre. Egy a lényeg ne szúrd le! Ne ess kétségbe, ha sír a gyerek, és tanítsd meg neki, hogy ő se essen kétségbe. Még egy dolog, mi mentünk étterembe, mikor lányom 3 hónapos szopós baba volt. Egy etetésnyi tejet hagytam otthon anyukámnak, nekünk ez fontos volt a párkapcsolat szempontjából, lelkileg szükségünk volt rá. Szerencsére anyukám közel lakik 20 km körzetben. Ha okosan csinálod a fent leírtakat, akkor ezt is simán megtehetitek.

2012. márc. 20. 10:03
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jótanácsokat, Hála Istennek van segítségem, párom nagyszüleivel lakunk együtt, és a mami sokat segít mindenben. Anyum is gyakori vendég lesz valószínű, mert itt lakik 15 km-re, ahogy a párom anyukája is, ő még közelebb.

Páromnak van egy 5 éves kislánya már, így mondhatom talán, hogy nem kezdő, és ő is oda tud majd figyelni, hogy minden rendben legyen. Persze én fogok a babucimmal a legtöbbet foglalkozni, de jó tudni, hogy lesz kire számítanom majd :-) Leszúrni semmiképp nem fogom, hisz talán neki még több tapasztalata van, mint nekem, bár van egy 5 éves kisöcsém, aki mellett ottvoltam folyamatosan, így talán nem leszek nagyon béna :-))

2012. márc. 20. 10:13
 13/13 H.Orsolya ***** válasza:

szia.

Én vettem ilyen eldobható bugyit a gyógyszertárba, nem túl nőies, de nagyon kényelmes volt. A kórházba az volt rajtam, meg ameddig nagyon fájtak a varratok. Kb.1 hét. A párod pedig megfogja érteni. Aztán elkezdtem hordani rendes bugyit ( nem a nagymama fazonút). Ezt is talán egy hétig, aztán meguntam és visszatértem a tangához, bár én "csak" 3 hétig véreztem nagyon aztán már csak ilyen barnás pecsételés volt.

Én is úgy voltam, mint te. El se tudtam képzelni, hogy fogom bírni, mert én is tampont használok és tangát hordok nagyon rég óta. De hidd el ki lehet bírni :)

5 hetes a kisfiam és ilyen szempontból minden a régi:)

22 éves anyuka :)

2012. márc. 20. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!