Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor megjött, annyira...

Amikor megjött, annyira rosszul voltam, hogy majdnem elájultam. Nagyon erős görcseim voltak. Mire számítsak szülés közben? Mi lesz ha ugyan úgy elgyengülök és nem tudom megszülni a babát?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 12:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én is ettöl féltem! De szülés közben,mikor már a kitoló szakasznál vagy, olyan erö száll beléd , hogy nem érzel fáradtságot vagy gyengeséget. 3 nyomásra megszültem,fájdalomcsillapitó és segitség nélkül.

Akkor nem törödsz semmivel,csak hogy leküzd a fájdalmat és minnél hamarabb megszülessen a babád!

2009. okt. 9. 12:24
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Epidurálist kérj.

Én tisztára a te eseted voltam. Nem akarlak megilyeszteni, de én idősen is szültem az elsöt (34).

4 órán át ordítottam minden fájásnál, mert hiába beszéltem meg a dokival a fájdalomcsilapítást, mindenkinek kiment a fejéből. Sajnos erre a férjenk kell figyelni, de az enyém letaglózott a fájdalmaim miatt. Mivel rajtam minden rosszat (oxitokcin, burokrepesztés, megint oxitoxin) meg kellett csinálni a szülésnél, hogy menjen, kitolás elött 2 órával feladtam. Halált kívántam. Nem vicc nem tudtam gondolni a babára. Végül benyultak és kinyomták belőlem annyira rossz lett a szívhangja a gyereknek.

Nem kell követni ezt. Érdekes mindezek ellenére egész terhességem alatt, sőt még a vajúdás könnyebbik részénél, sem jutott eszembe félni a fájdalomtol. Úgy álltam hozzá, hogy jöjjön aminek jönnie kell.

De azóta is úgy vagyok még egyszer nem. Nem csinálom ezt végig. Pedig terveztünk kistesót. De nem.

2009. okt. 9. 12:29
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából amikor rosszul vagyok megszólalni nincs erőm, nemhogy üvölteni... a gyengeséghez az ájulásérzés is társul.
2009. okt. 9. 12:38
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
1. vagyok,én rettegtem a szüléstöl,sirtam is,annyira féltem,imádkoztam,hogy császár legyen,vagy legalább epit kapjak. Hát nem jött be egyik se,még gázt se adtak! igy jártam.
2009. okt. 9. 12:47
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem a menzeszemhez képest (erős görcsölésem volt erős vérzéssel) meglepően kényelmes volt a szülésem és EDA nélkül, gázzal szültem.

Sőt, most már a 3. menzeszemen vagyok túl a szülés óta és gyakorlatilag nem fáj semmim, elmúltak a "PMS" tüneteim...

Bízz! De ha félsz, kérj EDA-t.

2009. okt. 9. 12:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem a fájdalomtól félek, hanem, hogy a fájdalom miatt jön az ájulás és a gyengeség. Akkor bent marad a baba, vagy mi? Jó, ez hülye kérdés, de akkor is ez az én bajom, hogy egy ideig bírom, aztán kész.
2009. okt. 9. 13:05
 7/14 anonim ***** válasza:
41%
Te hol élsz? Mi az hogy benneg marad a baba? Nem 3000 évvel ezelőtt vagyunk. Olyanról még nem hallottál, hogy akkoir kiveszik, mivel gondolom a kórházban szülsz. én megértem az anyukák félelmét de azért ilyan butaságokat nem kéne gerjeszteni magukban...
2009. okt. 9. 13:36
 8/14 anonim ***** válasza:
41%
mit vársz olyanoktól, akik az ijeszt szót ilyesztnek írják?
2009. okt. 9. 14:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mondják, "Repülő még nem maradt fenn, baba még nem maradt benn":-))))

Nekem is kemény mensi görcseim voltak mindig, így legalább aszülés sem volt túl borzasztó, hozzászoktam, bár a gyendgülés a vajúdás alatt az megvolt...azt sem tudtam hol vagyok...sokmindent a férjem mesélt el a szülés után, kiestek pillanatok, modjuk én kaptam a popsimba valami fájdalomcsillapítót amitől totál bekábúltam.

2009. okt. 9. 14:31
 10/14 A kérdező kommentje:

Nyilván nem gondoltam komolyan, hogy bennem marad, illetve: amikor anyum szült, akkor fájásgyengesége volt, és félúton agyvérést kapott, lebénult a fél oladala. Engem vákuummal szedtek ki, amig magánál volt, azt hallgatta, hogy "az anyát mentsétek, a gyereknek már mindegy".

Nem szeretnék így járni, azt szeretném, hogy egészségesen meg tudjam szülni a babámat. És ettől félek, hogy mi van ha "bennem marad", olyan helyen, ahol már visszaút nincs, csak a fogó és a vákuum.

2009. okt. 9. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!