Mire számítsak szülés után "odalent"?
Kénytelen leszel kibírni, mert muszáj. Tampont nem használhatsz, mert az fertőzés veszélyes.
Én is nehezen viseltem, de azért meg lehet szokni. Vettem kényelmes pamut francia bugyikat, és azt hordtam. Nekem a kórházban 2 napig kellett a Tena betét, utána Alwayst használtam, abból is a legkisebbet. Aminek még szárnya sincs. De ez kellett 2 hétig, mert bár nem véreztem, de azért barnázgattam, maszatoltam. Utána sima tisztasági betét is elég volt már.
Nagyon változó, ki meddig vérzik utána. Nekem szerencsém volt, de van, aki hetekig vérzik.
Hát igen, örülnék ha nem kellene sokáig, de megnyugtattál kicsit, mert a francia bugyit szeretem, és így akkor én is azt fogok mindenképp használni.
Ne nézzetek hülyének, de félek, hogy befordulnék, ha legalább picit nem érezhetném magam nőiesnek szülés után. (Pl. ha normál bugyit kellene hordanom)
Az is lehet, hogy ez lesz a legkisebb gondom, ha megszületik a baba, sőt, biztosan, de most túl sok időm van gondolkodni, ezért jutnak eszembe ilyen butaságok! :-)
Szeretném ha a párom ugyanolyan vonzónak látna, mint ahogy eddig, és nem egy szülés után már magára nem adó valakit...
Hát semmi jóra ne számits odalenn :D Viccen kivül, van, aki csak 2 hétig vérzik, van, aki 4-6 hétig. Én kb 4 hétig, ebből az első szülés után 1-2 hét nagyon durva volt. Tampont technikailag se tudnál sztem használni, elvégre azért kell idő, mire visszarendeződnek a dolgok. Na meg nem biztos, hogy szeretnél oda tampont dugdosni, ami totál szétgyötört, esetleg varrva van... Én gátvédelemmel szültem mindkétszer, mégis érzékeny volt azért minden...
A másik, hogy kisebb gondod is nagyobb lesz annál, hogy milyen bugyi van rajtad :D Hidd el, a férjedet se ez fogja érdekelni az első napokban. Ilyenkor a családdá válásról van szó, mindenbe bele kell jönni, nem lesz időd ezen agyalni. Mire minden flottul megy, arra tuti nem vérzel már :) Na meg az első mensikor - mármint amikor először megjön újra - akkor se biztos, hogy elég lesz a tampon. Én otthon kipróbáltam, és óránként átáztam volna. Úgyhogy csak úgy mertem kimenni a boltig is, hogy betét+tampon. Pfff, nagyon Niagara volt. A második szülés után viszont nem tapasztaltam ilyent, tök normális erősségű lett :)
A hagyományos aljú de vékony csípő bugyikat kedvelem, azok szépek kényelmesek, és a betét is bennük marad.
Én sem szerettem a betétet, ezért inkább vékony éjszakai alwayst használtam, gyakrabban cseréltem. Nem volt annyira vészes, engem is riogattak, hogy nagyon fog ömleni meg majd pelus kell. Hála nem kellett. Az első szülésnél kipotyogtak a varrataim, addig minden birizgálta a gátam. Hála maga a betét nem okozott gondot. Nekem a szőrtelenítés annál inkább, nagyon óvatosan 7nappal a szülés után lekaptam a szőrt, kihagyva a metszés helyét... Onnantól bajom nem volt.
A csajosom amikor meglett, vele már a khban rendbe tettem magam odalent(vittem borotvát, és csak a metszést hagytam ki, és az esti fürdetés alatt idő is volt rá, meg erőm is...)
Tampont használni a gyerekágy alatt Tilos!, mivel a méhszáj nyitva, azért ott egy baba kijött, plusz a lepény helye is egy hatalmas seb, nem kell oda feldugni a bacikat.
Attól mert gyerekágyas vagy, még lehetsz csini betéttel is. Nyugi. 6hét elrohan.
Elég borzalmasan hangzik mit ne mondjak :-))
Amúgy a 30.hétben vagyok (24 éves)
Igen, biztos vagyok benne, hogy sok más elfoglaltságom lesz, és az utolsó helyre szorul majd az, hogy én hogy nézek ki, de azért szeretném a maximumot kihozni... :-)
Mivel május végén fogok szülni, így az a 6 hét talán még pont nem a legnagyobb melegben lesz, legalábbis remélem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!