Milyen ruhában mentetek be a kórházba szülni?
Lehet kissé bugyuta kérdés (különben is kb 5 percre van tőlünk a kórház), szóval pizsamában is átmehetnék, de ha kezd elfolyni a magzatvíz, betétet, törülközőt magam alá... stb
Ti hogyan oldottátok meg az elindulást?
Köszii
Nekem idő előtti burokrepedésem volt, nulla fájással. Én egy átlagos terhesnadrágomban és ingemben mentem, beraktam egy tena super betétet. Mi is 5 percre vagyunk a kórháztól, de már a lábamon folyt a víz mire odaértünk.
Amúgy nem biztos hogy neked is elfolyik a magzatvized, tehát sima betéttel és egyszerű terhesruhával simán mehetsz szülni
kismamanadrág+ csinosabb póló
és a szememet is kifestettem :)
nyugi, nem kell majd pizsamában átmenned, felöltözni azért lesz időd :)
de ha pizsamában mész, hát az se gond!
raktam be betétet
lezuhanyzás után szóltunk a barátainknak, akik jöttek értünk kocsival, és így mentünk be
de be lehet menni taxival is, vagy mentőt is lehet hívni
Szóval ahogy láthattad mindenki úgy ment szülni ahogy akart:)
Ha fájással kezdődsz akkor nem kell sietni,akár ki is festheted magad,vagy beszáríthatod még a hajad kiválaszthatod a ruhát,olyan 3-4-5 perces fájásokkal szoktak indulni,neked sztem a 3 is elég mert közel vagy,szóval ha előbb fáj akkor ráérsz:)Jó tanács azért,hogy előre készíts ki egy ruhát,amiben tudsz menni,lehetőleg valami laza ruci legyen,meg a tatyóba is pakolj olyat,amiben hazajössz:)Öhm gondolom mostanában fogsz szal akor egy rövid ujjú tunika ,felvehetsz rövidnacit,sarut is,jobb azért a naci de csak ha fájások vannak előbb:)És ekkor még festhetsz is ahogy írtam és írták,cak arra figyelj,hogy azért vízálló és jó tartós legyen bár sztem leszedetik azt is,azthiszem:)
Ha meg a magzatvíz jön akkor is készíts ki ruhát jó előre,szóval én azt tanácsolom,hogy slőre készíts ki rucit mind2 szülésindulás típusra.Vizes indulásra azt javaslom,hogy szoknya,egy térdig erős harang aakú amiben széttudod tenni a lábad,egy passzos atléta felső és tangapapucs.A szoknya azért mert a víz folyik és törcsi kell a lábad közé főleg ha nagyon jön ha nem akkor nincs gáz mert elég a betét de sosem tudhatod,hogy mennyi fog még jönni jó az a törcsi ott azért.Nadrágban úgyhogy a lábad közt van vmi és nem is tarthatod hát nem kényelmes.
Azért azt tudd,hogy ha érzed ,hogy folyik a víz vágd magad hanatt,nah nem szó szerint de tényleg,ahogy írták mert a köldökzsini becsúszhat és az nem jó.Nem látom át a folyamatot mert nem szültem még,csak barátnőm,azért remélem nem baj hogy osztom itt az észt.Szóval ha víz van előbb akkor hanyat,zugi és irány a kórház akkor már eszedbe ne jusson a sminkelés:)
Aztán gyors és önnyű szülést neked:)Amúgy milyen jó ötletet adtatok.Nyitok kismama ruha boltot és tanácsot adok ott is XD
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Még van egy kis időm, 27 hetes vagyok "csak", de a napokban gondolkodtam el ezen, hogy azért egyszer eljön az idő :)
Kellemes napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!