Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen ruhában mentetek be a...

Octillery kérdése:

Milyen ruhában mentetek be a kórházba szülni?

Figyelt kérdés

Lehet kissé bugyuta kérdés (különben is kb 5 percre van tőlünk a kórház), szóval pizsamában is átmehetnék, de ha kezd elfolyni a magzatvíz, betétet, törülközőt magam alá... stb

Ti hogyan oldottátok meg az elindulást?

Köszii

2009. jún. 11. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem idő előtti burokrepedésem volt, nulla fájással. Én egy átlagos terhesnadrágomban és ingemben mentem, beraktam egy tena super betétet. Mi is 5 percre vagyunk a kórháztól, de már a lábamon folyt a víz mire odaértünk.

Amúgy nem biztos hogy neked is elfolyik a magzatvized, tehát sima betéttel és egyszerű terhesruhával simán mehetsz szülni

2009. jún. 11. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Télen történt.Farmer, poló, pulóver, kabát, csizma.Ha elfolyik a magzatvíz, még akkor is letusolhatsz és felöltözhetsz.Én négyperceseknél indultam.
2009. jún. 11. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
én magamra kaptam egy nadrágot meg fölsöt és ennyi!betétet tettem be mert fojt a magzat viz!szerintem nem kell különösebben kiöltözni a szüléshez..ugysem az lesz rajtad...
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem úgy kezdődött, hogy elfolyt, lezuhiztam, ültem kicsit a wc-n, mert folyt még, közben ettem! :) Felöltöztem, betéttel (pulcsi, farmer, kabát) és indultunk. Elvileg, ha elfolyik a víz, azonnal menni kellene, hogy megvizsgálhassa a doki, hogy nem sodródott-e be a köldökzsinór a szülőcsatornába, ami úgy el is záródhat, de ez valahogy nekem kimaradt akkor. Szerencsére nem volt semmi gond.
 5/8 anonim ***** válasza:
én fájásokkal mentem odebent repesztettek burkot ugyhogy sima natur utcai ruhában mentem ott pedig egyből kaptam egy csecse kórházi hálóinget..:)
2009. jún. 11. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:

kismamanadrág+ csinosabb póló

és a szememet is kifestettem :)

nyugi, nem kell majd pizsamában átmenned, felöltözni azért lesz időd :)

de ha pizsamában mész, hát az se gond!

raktam be betétet

lezuhanyzás után szóltunk a barátainknak, akik jöttek értünk kocsival, és így mentünk be

de be lehet menni taxival is, vagy mentőt is lehet hívni

2009. jún. 11. 13:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Szóval ahogy láthattad mindenki úgy ment szülni ahogy akart:)

Ha fájással kezdődsz akkor nem kell sietni,akár ki is festheted magad,vagy beszáríthatod még a hajad kiválaszthatod a ruhát,olyan 3-4-5 perces fájásokkal szoktak indulni,neked sztem a 3 is elég mert közel vagy,szóval ha előbb fáj akkor ráérsz:)Jó tanács azért,hogy előre készíts ki egy ruhát,amiben tudsz menni,lehetőleg valami laza ruci legyen,meg a tatyóba is pakolj olyat,amiben hazajössz:)Öhm gondolom mostanában fogsz szal akor egy rövid ujjú tunika ,felvehetsz rövidnacit,sarut is,jobb azért a naci de csak ha fájások vannak előbb:)És ekkor még festhetsz is ahogy írtam és írták,cak arra figyelj,hogy azért vízálló és jó tartós legyen bár sztem leszedetik azt is,azthiszem:)

Ha meg a magzatvíz jön akkor is készíts ki ruhát jó előre,szóval én azt tanácsolom,hogy slőre készíts ki rucit mind2 szülésindulás típusra.Vizes indulásra azt javaslom,hogy szoknya,egy térdig erős harang aakú amiben széttudod tenni a lábad,egy passzos atléta felső és tangapapucs.A szoknya azért mert a víz folyik és törcsi kell a lábad közé főleg ha nagyon jön ha nem akkor nincs gáz mert elég a betét de sosem tudhatod,hogy mennyi fog még jönni jó az a törcsi ott azért.Nadrágban úgyhogy a lábad közt van vmi és nem is tarthatod hát nem kényelmes.

Azért azt tudd,hogy ha érzed ,hogy folyik a víz vágd magad hanatt,nah nem szó szerint de tényleg,ahogy írták mert a köldökzsini becsúszhat és az nem jó.Nem látom át a folyamatot mert nem szültem még,csak barátnőm,azért remélem nem baj hogy osztom itt az észt.Szóval ha víz van előbb akkor hanyat,zugi és irány a kórház akkor már eszedbe ne jusson a sminkelés:)

Aztán gyors és önnyű szülést neked:)Amúgy milyen jó ötletet adtatok.Nyitok kismama ruha boltot és tanácsot adok ott is XD

2009. jún. 11. 15:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Még van egy kis időm, 27 hetes vagyok "csak", de a napokban gondolkodtam el ezen, hogy azért egyszer eljön az idő :)

Kellemes napot!

2009. jún. 11. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!