Mi volt az első jel nálatok, hogy megindul a szülés, illetve hogy/ mivel mentetek be a kórházba?
Első babával rendszertelen fájások, majd reggel 7kor köhögésre egy kisebb vértócsa alattam. Szülésznő megnyugtatott telefonon, hogy csak a méhszáj tágul, éjjel 1kor indultunk be, akkor 2-3 perces fájásokkal, barátaink vittek be autóval, hajnali 3/4 5-re lett meg a lányom.
Másodikkal már 3 héttel a szülés előtt "szülni akartam", majdnem minden nap rengeteg fájás, sok kínlódás. Két nappal előtte szivárgó magzatvízzel bementünk, de haza küldtek (illetve nem akartam bent maradni és saját felelősségre haza mentem), majd fájásokkal indult, apósom vitt be (anyósom nagy lányommal maradt) két nappal később reggel 1/4 8-kor, fél 11-re meglett a pici lányom.
Szerencsénk volt mindkétszer, hogy nem volt dugó, mert jó messze a kórház. :o)
Párommal ctg-nst vizsgálatra mentünk a kórházba (40 hét 3 naposan), és ott a kórházban ment el a magzatvíz végül, s nem csak csordogált, hanem folyt mint a fene. Meg sem mertem moccanni, mert ha sétáltam, akkor olyan volt, mintha egy kis patakot csináltam volna a folyosón. :)
Tök rendszertelenek voltak a fájásaim, ezért oxitocynt kaptam, amitől rögtön 2 perces fájásaim lettek. 8 óra alatt született meg a lányom.
Ma 5 hetes a pici lányom:-)Nekem szombat éjszaka távozott el a nyákdugó,nem egyszerre,hanem mivel folyamatosan pisilni jártam,láttam,hogy kicsit véres váladékos a wc papír.Nem tudtam,hogy ilyenkor mi van,felhívtam a barátnőmet reggel,aki egy éve szült.
Azt mondta,hogy szerinte még lehet egy-két hét a szülésig,aztán visszahívott,hogy inkább menjünk be a kórházba,nézzenek meg.
Bent is tartottak,és este már voltak fájásaim,éjszaka pedig már kint ültem a folyosón,mert 3-4 percenként jöttek a fájások.Azon rimánkodtam,hogy húzzuk ki reggelig,amíg beér az orvosom.Végül hétfőn délelőtt császárral született meg a kislányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!