Milyen szülési alternatívák vannak?
Alapvetően azt kell eldöntened, hogy mit szeretnél, mert nem mindegyik orvos, nem mindegyik kórház partner. Hiába szeretnél kádban vajúdni (pl. Dél-pesti, Szent Imre - itt tudom, hogy van lehetőség rá), ha nincs az adott kórházban vajúdós kád. Hiába szeretnéd bebiztosítani EDA-val magad, ha az adott kórházban nincs non-stop lehetőség (vagy egyáltalán nincs lehetőség) ilyen fájdalomcsillapításra. Vannak dokik, akik az első szülésnél kötelezően gátmetszenek, vannak, akik mindenáron gátvédelemben szülnek.
Én azt tanácsolom, hogy olvass sok-sok szüléstörténetet és azokból szemezgesd ki, hogy mi tetszik neked vagy melyik kórház tetszik. Utána menj el az adott kórházba egy szülőszoba látogatásra.
Én kétszer a Dél-pestiben szültem, harmadjára is ott fogok. Itt van két alternatív szülőszoba: káddal, bordásfallal, szülőszékkel, ággyal (ahova apa is odabújhat), bármelyik szülő helyiségbe lehet labdát kérni, vannak szoptatós-hintaszékek. Nekem nagyon bejött, szinte mindent kipróbáltam, a második babám majdnem vízbe született :) Nincs kötelező borotválás, beöntés. Ugyanakkor ami nem igazán tetszett (bár utólag már tökmindegy kategória) az az, hogy majdhogynem kötelezően gátmetszenek. Van lehetőség non-stop EDA-ra (valakinek ez szempont), más fájdalomcsillapításról (pl. gáz) én nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!