Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen szülési alternatívák...

Milyen szülési alternatívák vannak?

Figyelt kérdés
Első babámat várom és nagyon nem vagyok tisztába, hogy hogyan is zajlik egy szülés. Milyen lehetőségek vannak??Fájdalomcsillapítás terén vagy egyéb téren. Mit érdemes egyeztetni az orvossal?
2012. márc. 14. 14:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Alapvetően azt kell eldöntened, hogy mit szeretnél, mert nem mindegyik orvos, nem mindegyik kórház partner. Hiába szeretnél kádban vajúdni (pl. Dél-pesti, Szent Imre - itt tudom, hogy van lehetőség rá), ha nincs az adott kórházban vajúdós kád. Hiába szeretnéd bebiztosítani EDA-val magad, ha az adott kórházban nincs non-stop lehetőség (vagy egyáltalán nincs lehetőség) ilyen fájdalomcsillapításra. Vannak dokik, akik az első szülésnél kötelezően gátmetszenek, vannak, akik mindenáron gátvédelemben szülnek.

Én azt tanácsolom, hogy olvass sok-sok szüléstörténetet és azokból szemezgesd ki, hogy mi tetszik neked vagy melyik kórház tetszik. Utána menj el az adott kórházba egy szülőszoba látogatásra.

Én kétszer a Dél-pestiben szültem, harmadjára is ott fogok. Itt van két alternatív szülőszoba: káddal, bordásfallal, szülőszékkel, ággyal (ahova apa is odabújhat), bármelyik szülő helyiségbe lehet labdát kérni, vannak szoptatós-hintaszékek. Nekem nagyon bejött, szinte mindent kipróbáltam, a második babám majdnem vízbe született :) Nincs kötelező borotválás, beöntés. Ugyanakkor ami nem igazán tetszett (bár utólag már tökmindegy kategória) az az, hogy majdhogynem kötelezően gátmetszenek. Van lehetőség non-stop EDA-ra (valakinek ez szempont), más fájdalomcsillapításról (pl. gáz) én nem tudok.

2012. márc. 14. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!