Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek körberöhögnek egy...

Szerintetek körberöhögnek egy magyar kórházban a szülési tervemmel?

Figyelt kérdés
A második szülésemre készülök. Az első után elég határozott elképzelésem lett arról, hogy mit hogyan szeretnék, szerintem semmi extra nincs benne, csak ilyenek, hogy ne kelljen lefeküdni vajúdás alatt, ne legyen rajtam non stop az NST (szerintem attól fáj olyan brutálisan a tágulás, hogy az ember látja meg hallja hogy megy föl a baba szívhangja, jön egy újabb fájás), ne legyen kézi tágítás meg burokrepesztés se. Kb ennyi. Ja, meg hogy a babát ne vigyék el rögtön, hadd maradjon velem és szeretném rögtön megszoptatni. Ezek jogos igények?
2012. febr. 21. 09:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tényleg nem olyan extra igények. Szent Imre kórházban szültem és minden alapból így történt ahogy mondtad.

Amikor megérkeztünk: rámrakták kb. 15-20 percre az nst-t, de később nem volt rajtam. Feküdni? nem kellett feküdni... választhattam, hogy hogy szeretnék vajúdni. akár menet közben váltogatva a pozíciókat.

nem tágítottak kézzel, csak időnként megnézték, hogy áll a dolog.

a babát pedig egyből rámrakták, szopizhatott és később vágták el a köldökzsinórt. majd együtt volt a család pár órát

2012. febr. 21. 09:20
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

A Bajcsyban szültem, nem volt elképzelésem, de így szültem, ahogy leírtad:)

Senki nem tágított, nem repesztettek burkot, minden ment a maga útján. A babát szopi után vitték el megmosdatni, apával karonöltve:)

2012. febr. 21. 09:24
 3/22 A kérdező kommentje:
Hú, akkor én nagyon rossz helyen szültem....lehet hogy váltani kéne? Még nem késő, mert csak 13 hetes vagyok.
2012. febr. 21. 09:48
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Még abszolút nem késő. Hol szültél?

(egyébként a nagyon ún. bababarát kórháznak is vannak hátrányai, (leginkább, ha első babás az anyuka)de ahogy vázoltad, inkább azt választanám a "vaskalapossal" szemben)

2012. febr. 21. 10:09
 5/22 anonim ***** válasza:

Nálam mindkét gyermekemnél így volt ahogy leírtad..Bár a másodiknál burkot repesztett a doki,de minden más úgy történt..

Lehetséges hogy másik kórházat kellene választanod..

Hol szültél először?

2012. febr. 21. 10:12
 6/22 A kérdező kommentje:
Tatabányán
2012. febr. 21. 10:22
 7/22 anonim ***** válasza:
De akkor nem biztos, hogy olyan sok választási lehetőséged van :( Hány kórház van ésszerű közelségben?
2012. febr. 21. 10:28
 8/22 A kérdező kommentje:
Budapest elérhető távolságban van.
2012. febr. 21. 10:49
 9/22 anonim ***** válasza:
Ha ekkora távolságot bevállaltok, akkor a Szent Imre kh útba is esik. Szinte ahogy beértek a városba
2012. febr. 21. 11:16
 10/22 anonim ***** válasza:

Én Székesfehérváron szültem. Nem kérdezték mit szeretnék. Elsőnél: elfolyt a magzatvíz, zöld volt, nem voltak fájásaim. Kaptam az oxitocint. Emiatt végig feküdnöm kellett NST-vel. Igen, nagyon rossz volt, de nem hiszem, hogy azért, mert hallottam a baba szívhangját. Csak mert nem tudtam semmit lazítani, hiába tanultam otthon jógagyakorlatokat.

2. babámnál volt burokrepesztés, nem is hallottam olyat, hogy nincs. Nálunk tuti nem lehet ilyeneket kérni.

2012. febr. 21. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!