Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek körberöhögnek egy...

Szerintetek körberöhögnek egy magyar kórházban a szülési tervemmel?

Figyelt kérdés
A második szülésemre készülök. Az első után elég határozott elképzelésem lett arról, hogy mit hogyan szeretnék, szerintem semmi extra nincs benne, csak ilyenek, hogy ne kelljen lefeküdni vajúdás alatt, ne legyen rajtam non stop az NST (szerintem attól fáj olyan brutálisan a tágulás, hogy az ember látja meg hallja hogy megy föl a baba szívhangja, jön egy újabb fájás), ne legyen kézi tágítás meg burokrepesztés se. Kb ennyi. Ja, meg hogy a babát ne vigyék el rögtön, hadd maradjon velem és szeretném rögtön megszoptatni. Ezek jogos igények?
2012. febr. 21. 09:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

oxitocinos dologra reagálva: én már vajúdtam egy ideje, be akarták adni, de kértem, hogy várjunk még egy kicsit. figyelembe vették, nem adták be és rá kb. 3/4 órára megszületett a baba. jó érzés volt, hogy van súlya annak amit kérek.

azért orvost érdemes fogadni.

2012. febr. 21. 11:46
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem körberöhögnek, hanem felháborodnak (tapasztalat :( ). Én épp ezért fogok egy megyeszékhely helyett (ahol lakom) a 30 km-re lévő kisvárosban szülni, mert ott megkérdezik, mit szeretnék...Én az általad felsoroltakon kívül azt szeretném, hogy ne legyen gátmetszés, borotválás, beöntés, szeretném, ha egyből mellre tennék a picit és nem vágnák el a köldökzsinórt addig, amíg az "lüktet". Szerettem volna vízben szülni, vagy legalább vajúdni, de erre az egész megyében nincs lehetőség, így a szülőszék marad. Ezeknek az igényeknek a birtokában igen nehéz volt megfelelő kórházat találni, míg végül ráakadtam erre a kisvárosira, ahol egy nagyon szimpatikus orvos-szülésznő párost végre érdekelt, hogy számunkra hogy lenne a legjobb.
2012. febr. 21. 11:56
 13/22 anonim ***** válasza:
11:30-astól kérdezem, aki Szfváron szült, hogy tényleg nem lehet ilyesmi kérése az embernek? Én is ott fogok pár héten belül, voltunk szülőszoba látogatáson, de ott egy kedves hölgy, olyan szépen, megnyugtatóan beszélt, hogy majd elájultunk. Lenne kedved leírni a szülést priviben? Érdekelne. Köszi:) 37 hetes km.
2012. febr. 21. 13:29
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem ezek nem egy hisztis nő extra igényei, hanem tök magától értetődőnek kéne lenni. Én hallottam, hogy a Sz Imrében meg a Szt Istvánban így is van. Csak az orvosom meg tatabányai....emiatt vacillálok, de hátha meg tudom őt győzni. Igen, amúgy gátmetszést se szeretnék, de ezt mondjuk rábízom, a múltkor is volt, nem olyan vészes. Borotválni úgyis le fogom magam, a beöntés meg tök jó volt.:)
2012. febr. 21. 14:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát,ez semmi extrát nem tartalmaz!Én már 2x szültem-Bp. Szent István kórház-de nem volt rajtam NST,vajdúsá alatt hol a labdán "ugráltam",a bordásfalon lógtam,vagy a franciaágyon fetrengtem,nem tágítottak,nem kaptam oxitocint,és gátmetszésem se volt(nem is repedtem),mert itt alap,hogy megpróbálják a gátvédelmet.A köldökzsinórt is én vágtam el,mert a férjem nem merte.A babát egyből rám és cicire tették,a férjemmel együtt vitték el felöltöztetni,és miután visszahozta őt a férjem mindketten velem maradtak a megfigyelési idő(2 óra)végéig.
2012. febr. 21. 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:
vajdúsá=vajúdás.Itt beöntés sincs(Szt.István),és borotválás se.
2012. febr. 21. 14:49
 17/22 anonim ***** válasza:

A fehérvári vagyok. Hát, én nem tudom mi a jó, mi nem, de amikor mondták, hogy zöld a magzatvíz, én eléggé megijedtem. Persze, hogy hagytam, amit a doki csinál, ő tudja. Ha már belekakilt a gyerek a vízbe, akkor nem nagyon érdemes várni. Először azt mondták, hogy valószínűleg csak másnap fogok szülni. Aztán a vizsgálat után döntött a doki az oxitocin mellett. Volt fogadott dokim.

A borotválásról nekem is azt mondták a szülésfelkészítőn, hogyha nem akarom, nem csinálják, de higiénikusabb úgy. Az igaz, hogy szüléskor nem is kérdezték, engedem-e, de eszembe sem jutott, hogy tiltakozzak.

Mivel nekem vágtak, varrtak, szerintem elég nagy baj lett volna, ha nem borotválnak előtte. Ebből én nem csináltam ügyet. Akit zavar, az csinálja meg előtte otthon magának.

2012. febr. 21. 15:20
 18/22 anonim ***** válasza:
én így szültem, ahogy szeretnél, csak burokrepesztés volt, mert kezdett szűkülni a méhszáj 8 centirő. szt. istvánban voltam
2012. febr. 21. 18:04
 19/22 anonim ***** válasza:
szerintem sem extra keresek ezek. A 12-es valaszolot kerdeznem, hogy hol fogsz szulni?
2012. febr. 21. 20:44
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem extrák az igényeid, de figyelembe kell venned, hogy az orvosok elsősorban a baba egészsége szerint fognak eljárni. Ha szükséges, akkor fognak burkot repeszteni, kézzel tágítani, gátmetszést végezni, stb. Nem baj, hogy van elképzelésed a 2. szülésedről, de tudj elszakadni tőlük, ha arról van szó, nehogy a babád oxigénhiányosan vagy más problémával jöjjön a világra. Egy kisbabának is nagyon megterhelő a születés folyamata, ezt is szem előtt kell tartani, amikor szülni megyünk.

Ami a többit illeti, az a bababarát kórházakra jellemző, én is a Bajcsy-ban szültem, és rögtön a mellemre tették a kisbabát, ott is hagyták pár percig pihegni rajtam, majd a kórházi napok alatt is végig velem lehetett a kisbabám. Nagyon jó volt. Az is jó volt, hogy ha mégis szükségem volt egy kis pihenésre, vagy hogy elmehessek lezuhanyozni, akkor visszavették a csecsemősök arra az időre.

Ahol viszont az a gyakorlat, hogy 3 óránként hozzák etetésre a kisbabát hozzád, ott valószínűleg hiába állsz elő azzal, hogy neked van egy terved, mert nem tudnak/akarnak minden egyes kismama külön igényeihez igazodni.

2012. febr. 22. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!