Szerintetek körberöhögnek egy magyar kórházban a szülési tervemmel?

oxitocinos dologra reagálva: én már vajúdtam egy ideje, be akarták adni, de kértem, hogy várjunk még egy kicsit. figyelembe vették, nem adták be és rá kb. 3/4 órára megszületett a baba. jó érzés volt, hogy van súlya annak amit kérek.
azért orvost érdemes fogadni.

A fehérvári vagyok. Hát, én nem tudom mi a jó, mi nem, de amikor mondták, hogy zöld a magzatvíz, én eléggé megijedtem. Persze, hogy hagytam, amit a doki csinál, ő tudja. Ha már belekakilt a gyerek a vízbe, akkor nem nagyon érdemes várni. Először azt mondták, hogy valószínűleg csak másnap fogok szülni. Aztán a vizsgálat után döntött a doki az oxitocin mellett. Volt fogadott dokim.
A borotválásról nekem is azt mondták a szülésfelkészítőn, hogyha nem akarom, nem csinálják, de higiénikusabb úgy. Az igaz, hogy szüléskor nem is kérdezték, engedem-e, de eszembe sem jutott, hogy tiltakozzak.
Mivel nekem vágtak, varrtak, szerintem elég nagy baj lett volna, ha nem borotválnak előtte. Ebből én nem csináltam ügyet. Akit zavar, az csinálja meg előtte otthon magának.

Nem extrák az igényeid, de figyelembe kell venned, hogy az orvosok elsősorban a baba egészsége szerint fognak eljárni. Ha szükséges, akkor fognak burkot repeszteni, kézzel tágítani, gátmetszést végezni, stb. Nem baj, hogy van elképzelésed a 2. szülésedről, de tudj elszakadni tőlük, ha arról van szó, nehogy a babád oxigénhiányosan vagy más problémával jöjjön a világra. Egy kisbabának is nagyon megterhelő a születés folyamata, ezt is szem előtt kell tartani, amikor szülni megyünk.
Ami a többit illeti, az a bababarát kórházakra jellemző, én is a Bajcsy-ban szültem, és rögtön a mellemre tették a kisbabát, ott is hagyták pár percig pihegni rajtam, majd a kórházi napok alatt is végig velem lehetett a kisbabám. Nagyon jó volt. Az is jó volt, hogy ha mégis szükségem volt egy kis pihenésre, vagy hogy elmehessek lezuhanyozni, akkor visszavették a csecsemősök arra az időre.
Ahol viszont az a gyakorlat, hogy 3 óránként hozzák etetésre a kisbabát hozzád, ott valószínűleg hiába állsz elő azzal, hogy neked van egy terved, mert nem tudnak/akarnak minden egyes kismama külön igényeihez igazodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!