Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek körberöhögnek egy...

Szerintetek körberöhögnek egy magyar kórházban a szülési tervemmel?

Figyelt kérdés
A második szülésemre készülök. Az első után elég határozott elképzelésem lett arról, hogy mit hogyan szeretnék, szerintem semmi extra nincs benne, csak ilyenek, hogy ne kelljen lefeküdni vajúdás alatt, ne legyen rajtam non stop az NST (szerintem attól fáj olyan brutálisan a tágulás, hogy az ember látja meg hallja hogy megy föl a baba szívhangja, jön egy újabb fájás), ne legyen kézi tágítás meg burokrepesztés se. Kb ennyi. Ja, meg hogy a babát ne vigyék el rögtön, hadd maradjon velem és szeretném rögtön megszoptatni. Ezek jogos igények?
2012. febr. 21. 09:14
1 2 3
 21/22 Szerénke41 ***** válasza:

16 hetes vagyok és én is Tatabányán készülök szülni, első baba!Hasonló gondolataim és elképzeléseim vannak, talán annyival kiegészítve, hogy ha minden rendben megy, szülőszéken szeretném végigcsinálni a kitolást. Nincs félelmem magával a szüléssel kapcsolatban, várom és pozitívan állok hozzá. Addig mindent megteszek, amivel pozitívan befolyásolhatom-jóga, hastánc, intim torna, gátmasszázs. Pont most kezdtem el azon agyalni, hogy lassan át kellene beszélnem a dokimmal, hogy a terveim mennyire lehetnek reális tervek Tatabányán. Erre most olvasom ezt a kommentet...Hát nem lett tőle jó kedvem.

Nyilván az adott orvos és szülésznő hozzáállásától is függ a dolog, de mégis,ha ezek a dolgok ennyire a protokoll részei Tatabányán, akkor szerintetek esély sincs arra, hogy egy háborítatlan szülésben legyen részem-ha minden rendben megy?

Mert az tény, hogy sok barátnőm szült az elmúlt években Tatabányán, de valami ,,beavatkozás" mindenhol történt- császár, gátmetszés, burokrepesztés, kézzel tágítás, oxytocin infi, stb.

Van itt valaki, aki pozitívat tud mondani ilyen szempontból erről a kórházról? Mert azt hallani mindenhonnan, hogy szép, kedvesek az orvosok, szülésznők, de a fent említett dolgokról nem sok derült még ki!

2012. febr. 22. 18:08
 22/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, hát nem tudom a tatabányai minden csak nem bababarát kórház. Persze sehol se úgy vannak a dolgok, hogy tutujgatják az embert, de itt valahogy tényleg nagyon nem. Ennek ellenére szerintem megint ide megyek szülni (itt az orvosom meg ez van közel) Amúgy nem hiszem, hogy hagynak egy szülőszéken kitolni. Nálam szóba se került, csak felfektettek a szülőágyra. De mondjuk ezzel nincs baj szerintem, mégse másszon már alám a doki.
2012. febr. 23. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!