Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülhettem emiatt nehezen?

Szülhettem emiatt nehezen?

Figyelt kérdés

17 órát vajúdtam,nagyon nehezen tágultam, és cska most,hogy olvasgatok egy kicsit figyeltem fel valamire.

36 hetes terhes votlam,amikor nagyon elkezdett éjszaka görcsölni a vádlim,és a védőnő magnézium pezsgőtabletta szedését javasolta, és végig még a szülés előtti nap is ittam.

Nekem erről nem mondott semmit,hogy nehezebben tágul az ember és fájásgyengeség léphet fel.

VAlóban így van ez???

2012. márc. 12. 14:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ez így van. Nem véletlenül ajánlják csak a 36.hétig.
2012. márc. 12. 14:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Na szép:(:(:(:(

Most a második babánál tuti figyelni fogok,és szerencsére másik védőnőnk is van

2012. márc. 12. 14:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 37. hétig kellett orvosi javaslatra szedni, hogy nehogy megszüljek hamarabb. A 34. héttől elég erős összehúzódásaim voltak, vizsgálatkor már a doki is megijedt, ezért mondta növeljem a magnézium adagját. Na ennek az lett az eredménye, hogy a méhösszehúzódások teljesen eltűntek, és a 41. héten még sehol nem volt a babám, a vajúdás nem indult be, de zavaros magzatvíz miatt meg kellett indítani a szülést. Aztán fél nap után, mikor még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva, a doki elvitt megcsászározni. :(

Nem tudom, nem állíthatom, hogy ez 100%-ig a magnézium hibája lett volna (mert lehet ilyen a genetikám...), de szerintem ha ezt előre tudom, akkor inkább nem szedtem volna a magnéziumot a harmadik trimeszterben.

2012. márc. 12. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
kizárolag 36.hét első napjáig szabad szedni!
2012. márc. 12. 16:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a terhesség elejétől a végéig szedtem a magnéziumot.A dokim azt mondta,hogy ez a fájásokat nem fogja késleltetni. 40+2-re született a fiam.
2012. márc. 12. 20:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
a magnéziumnak izomlazító hatása van, ezért kapják, akik sokat keményednek...36. hét után ezért már nem javasolt, szóval közre játszhatott
2012. márc. 13. 09:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok ebben biztos! Én mindkét terhességem alatt szülésig szedtem a magnéziumot. Az első szülésem 20 órás vajúdással, lassú tágulással zajlott és betöltött 41. hetes voltam. A második terhességem 42. héten indított szülés volt, 2 és fél óra cakli-pakli. Itt is végig szedtem a magnéziumot. Azonban azt a 2 és fél órát nem kívánom senkinek!
2012. márc. 13. 11:30
 8/13 Atroposz ***** válasza:
100%
19 óra és 35 perc alatt lett meg a lányom nem szedtem magnéziumot......
2012. márc. 13. 12:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem hat mindenkire, és az is biztos, hogy van olyan, aki nem szedi, mégis sokáig vajúdik.

De nálam tök egyértelműen a magnézium állította le a méhösszehúzódásokat.

Nagyon sok volt, nagyon erősen, ezért a doki azt mondta szedjem nagy adagban (előtte nem szedtem). Másnapra leállt minden keményedésem.

Hát rám így hatott.

2012. márc. 13. 21:01
 10/13 alaszka ***** válasza:
100%
Én lehet hogy ellenpélda leszek, nekem se mondta anno az első babánál az orvosom, hogy ne szedjem 36 hét után, sokat keményedtem, és én se tudtam hogy ez gond lehet, mikor megindult a szülés a kórházban nagyon leteremtett a szülésznő, mert még aznap is bevettem, de 3 és fél óra volt az egész szülés, szóval nem sokat befolyásolt. Persze biztos az adag se mindegy, én 250 mg-ot szedtem.
2012. márc. 19. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!