Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért legális a fejlett...

Miért legális a fejlett országokban az otthonszülés? Ilyen alapon legalizálhatnák akár az "otthonműtést" vagy az "otthonabortuszt" is nem?

Figyelt kérdés

Sosem értettem, hogy egy civilizált országban hogyan engedhetnek meg ilyet.

Az embernél evolúciós okokból nagyon bonyolult és veszélyes folyamat a szülés, nem olyan egyszerű, mint a kecskénél, egérnél, ezért a modern tudásunk szerint kórházban végezzük, mert ott biztonságos, ott állnak rendelkezésre a komplikációk kezelésére való felszerelések és személyzet, ahogy műtétet se hentestudásunk alapján végzünk a konyhában, és az eltört csontjainkat se a sufniban kezeljük.

Felhozhatjuk példának, hogy az ókorban, középkorban is otthon szültek az emberek, csak az ilyen nézőpontból véleményt nyilvánítók azt felejtik el mindig, hogy ezekben a korokban a kovács húzta ki az emberek fogát a budi mögött, a bonyolultabb betegségeket feketemágiával próbálták kúrálni az átlagéletkor meg 30-40 év volt.

Nektek mi a véleményetek az otthonszülésről? Nem abszurd dolog egy modern világban feléleszteni egy primitív praktikát, ráadásul úgy, hogy a megszülető egyén további életét nagymértékben befolyásolhatja egy el nem hárított komplikáció?

2012. márc. 6. 18:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

10-eshez hozzátenném, hogy nem telik el több idő, mire a kést ránkhelyezik. Én is ezen szoktam gondolkodni, mikor itt írják, hogy úgy rohantak velünk, hogy 2 percen belül, különben meghalunk. Szerintem ez enyhe túlzás. Főleg, hogy éppen szülsz, nem is igazán vagy tisztában ilyenekkel.

Azért egy műtőt, műtétet elő kell készíteni, téged is figyelnek már egy ideje, tudják mi van, hogy haladtok és azt is látják, ha úgy van, hogy esetleg császárra lesz szükség. Valószínűleg nem az előtt két perccel döntötték el, hogy megcsászároznak, mikor elkezdtek felvágni max. te erről nem tudsz.

2012. okt. 15. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!