Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a hüvelyi szülés? Mit...

Milyen a hüvelyi szülés? Mit lehet érezni és mi egyáltalán a menete? A dolgok ott lent ugyanolyanok lesznek?

Figyelt kérdés
Nemsokara babám lesz és sajnos nincs anyukám akitől ezeket megkerdezhetnem. Mindent tudni szeretnek, hogy mi zajlik, hogyan és mikor... stb
2012. márc. 2. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Fájások indulnak, ez méhösszehúzódást jelent. Előbb ritkábban, később gyakrabban. Akkor ababba befordul aszülőcsatornába. Eltávozik a nyákdugó, az eg ykis körömnyi sárgás cucc, ami a méhszájat zárta. Kireped a burok, elfolyik a magzatvíz. Közben kitágul ahüvely és a méhszáj.

A baba feje is hozzáformálódik az úthoz. Pár nyomással átjut a gyermek a szülőcsatornán, közben csavarmozgást végez. Ha afeje kinn van, a többi csak úgy utánacsusszan. El szokták vágni a köldökzsinórt, ha a pulzálás magszűnik. A gyermek levegőt vezs. Általában sír vagy kiált. Negyed óra múlva megszületik a méhlepény. A bába átnézi, nem maradt-e benn darabja.

A babát megfoghatod, aztán elviszik megmosdatni. Neked feküdni kell két órát a megfigyelőn.

A szülés után egy-két hétig erős vérzés van, erősebb a menstruációnál. Amikor szoptatsz, olyankor húzódik össze améh, akkor érezhetsz nyilalló fájdalmat. Minél erősebb, annál jobb jel, annál hamarabb megy a méhed ahelyére. A szoptatás segít ebben. A hasat be szokták tekerni szorosan vizes ruhával, hogy szép lapos legyen, de a nővér ne lássa meg! Sokat kell inni, hogy legyen tej, és pihenni. A gyerekágyat ki kell feküdni, bármilyen jól is vagy. Fogadd el a segítséget. Házasélet hat hét múlva.

2012. márc. 2. 08:27
 2/8 anonim ***** válasza:
2012. márc. 2. 08:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen, persze tudom hogyan szuletik egy baba mi, hogyan van, de szemelyes tapasztalatokat szerettem volna. Annyit tudok, hogy anyukám viszonylag konnyen szült engem, tesomat meg farosan, de hüvelyi úton.
2012. márc. 2. 08:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Olvasd a szüléstörténeteket, azért linkeltem, nagyon jók.

A dolgok vissza fognak állni ugyan olyanra ott lenn.

2012. márc. 2. 09:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Azota ezt olvasom, köszönöm.; )
2012. márc. 2. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem hüvelyi szülésem volt, azóta tágabb lettem, úgy megnyúlt, vagy megnőtt vagy nem istudom a nagy szeméremajkam meg a hüvelybemenet is sokkal nagyobb lett. :( Kicsit érzéketlenebb is lettem, mármint sex terén, csak a lovagló póz ami élvezetes. :( :( ezt nehéz volt elfogadnom.

Viszont a babának ahoz hogy megszerezze a kezdő "jótékony bacikat" kell a hüvelyi szülés. Ez is segíti majd hogy később az immunrendszere jól működjön.

Az érzés amikor kicsusszant a lányom, nem tudom leírni mert már annyira kimerült voltam, hogy egyszer csak kint volt, Én meg megkönnyebbültem szó szerint és ennyi. Nem fájt a kicsusszanás, az addig vezető út, nah az igen.

2012. márc. 2. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:

A fájások nagyon fájtak, kaptam oxitocint, így nagyon durván szinte szünet nélkül jöttek. Kb 2 óra volt, de szinte nem is érzékeltem az időt. A hasam meg hullámzott, érdekes volt nézni.

A tolófájás, leginkább a székelési ingerhez hasonlít. Akkor kb azt érzed közben, hogy szétszakadsz... még a vágást sem éreztem fájás közben.

A vége, az csodálatos, az amikor kicsusszant! Még most is élénken átérzem, nagyon jó érzés! Kb. olyan mintha megkönnyebbülnél. Egy kicsit hasonlít arra mint amikor kihúzod a tampont, d persze csak kicsit hasonlít hozzá, de az van a legközelebb érzetben, amihez tudom hasonlítani.

Utána megszülöd a lepényt, az kicsit fáj csak. Összevarrnak, itt kaptam injekciót, így nem fájt.

De utána a melledre teszik a babád, feledhetetlen!

Lent, utána nekem fájt, alig tudtam ülni, mozogni, de aztán egyre jobb lett. Első pár hét volt nehéz.

Szex kb. 1 évig még fájt, érzékeny voltam a varrásnál.

2012. márc. 2. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a derekamban és a lábamban éreztem a fájásokat, szinte egész délután zuhanyoztam, hogy enyhítsem.

Ülni és feküdni képtelen voltam, az NST vizsgálat maga volt a pokol a vajúdás alatt, mert ugye feküdnöm kellett 15-20 percig.

Én járkáltam, ácsorogtam. Próbáltam a gimnasztikai labdát, de ahogy letettem a fenekem, már álltam is fel. Nekem nem volt kényelmes.

Szegény férjem ott nézte ahogy szenvedek, próbált segíteni, de nem tudott. Ha hozzá akart érni a pocakomhoz, haraptam.

Délután 2-kor értünk be egyébként a kórházba. 1 ujjnyira voltam nyitott akkor, 6-kor mehettem be a szülészetre, addig kint az osztályon vártam, hogy táguljak még. 3 ujjnyira voltam tág, 8-kor repesztettek burkot. Kaptam egy kis oxitocint is. Kérdeztem a szülésznőt, hogy kb. mire számítsak, azt mondta, hogy van rá esély, hogy még aznap meg legyen... Hát, csak imádkozni tudtam érte, hogy ne tartson még 4 óráig (vagy tovább). :) 3/4 9-re eltűnt a méhszájam, és jöttek a tolófájások. Mivel nagyon nagy babám volt, csak lassan tudott jönni a szülőcsatornán. 9-kor feküdtem fel az ágyra, fél 10-kor született meg az én kicsi fiam. 56 cm és 4000 gramm volt.

Ahogy kijött, lezuhant a pocakom, és elszállt minden addigi fájdalmam. Csodálatos érzés volt! Nagyon minimális gátmetszésem volt, alig kellett varrni. Kívül a szeméremajkam repedt meg egy helyen, azt még most is érzem néha. A szülőszobáról már a saját lábamon sétáltam ki, nagyon jól éreztem magam, az izgalomtól hajnal 3-ig nem tudtam aludni. :)

Másnap már normálisan ültem a fenekemen, kicsit meg volt ugyan duzzadva, de vittem magammal hűsítő gátborogatást, ez segített lehúzni.

[link]

És szerencsére a kinézettel nincs semmi gond, tágabb sem lettem (a férjem szerint sem). Bár még nem az igazi a szex érzésre, azért alakul.

Könnyű szülést, nyugodt éjszakákat, sok-sok anyatejet és jó egészséget nektek! :)

2012. márc. 2. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!