Milyen a hüvelyi szülés? Mit lehet érezni és mi egyáltalán a menete? A dolgok ott lent ugyanolyanok lesznek?
Fájások indulnak, ez méhösszehúzódást jelent. Előbb ritkábban, később gyakrabban. Akkor ababba befordul aszülőcsatornába. Eltávozik a nyákdugó, az eg ykis körömnyi sárgás cucc, ami a méhszájat zárta. Kireped a burok, elfolyik a magzatvíz. Közben kitágul ahüvely és a méhszáj.
A baba feje is hozzáformálódik az úthoz. Pár nyomással átjut a gyermek a szülőcsatornán, közben csavarmozgást végez. Ha afeje kinn van, a többi csak úgy utánacsusszan. El szokták vágni a köldökzsinórt, ha a pulzálás magszűnik. A gyermek levegőt vezs. Általában sír vagy kiált. Negyed óra múlva megszületik a méhlepény. A bába átnézi, nem maradt-e benn darabja.
A babát megfoghatod, aztán elviszik megmosdatni. Neked feküdni kell két órát a megfigyelőn.
A szülés után egy-két hétig erős vérzés van, erősebb a menstruációnál. Amikor szoptatsz, olyankor húzódik össze améh, akkor érezhetsz nyilalló fájdalmat. Minél erősebb, annál jobb jel, annál hamarabb megy a méhed ahelyére. A szoptatás segít ebben. A hasat be szokták tekerni szorosan vizes ruhával, hogy szép lapos legyen, de a nővér ne lássa meg! Sokat kell inni, hogy legyen tej, és pihenni. A gyerekágyat ki kell feküdni, bármilyen jól is vagy. Fogadd el a segítséget. Házasélet hat hét múlva.
Olvasd a szüléstörténeteket, azért linkeltem, nagyon jók.
A dolgok vissza fognak állni ugyan olyanra ott lenn.
Szia
Nekem hüvelyi szülésem volt, azóta tágabb lettem, úgy megnyúlt, vagy megnőtt vagy nem istudom a nagy szeméremajkam meg a hüvelybemenet is sokkal nagyobb lett. :( Kicsit érzéketlenebb is lettem, mármint sex terén, csak a lovagló póz ami élvezetes. :( :( ezt nehéz volt elfogadnom.
Viszont a babának ahoz hogy megszerezze a kezdő "jótékony bacikat" kell a hüvelyi szülés. Ez is segíti majd hogy később az immunrendszere jól működjön.
Az érzés amikor kicsusszant a lányom, nem tudom leírni mert már annyira kimerült voltam, hogy egyszer csak kint volt, Én meg megkönnyebbültem szó szerint és ennyi. Nem fájt a kicsusszanás, az addig vezető út, nah az igen.
A fájások nagyon fájtak, kaptam oxitocint, így nagyon durván szinte szünet nélkül jöttek. Kb 2 óra volt, de szinte nem is érzékeltem az időt. A hasam meg hullámzott, érdekes volt nézni.
A tolófájás, leginkább a székelési ingerhez hasonlít. Akkor kb azt érzed közben, hogy szétszakadsz... még a vágást sem éreztem fájás közben.
A vége, az csodálatos, az amikor kicsusszant! Még most is élénken átérzem, nagyon jó érzés! Kb. olyan mintha megkönnyebbülnél. Egy kicsit hasonlít arra mint amikor kihúzod a tampont, d persze csak kicsit hasonlít hozzá, de az van a legközelebb érzetben, amihez tudom hasonlítani.
Utána megszülöd a lepényt, az kicsit fáj csak. Összevarrnak, itt kaptam injekciót, így nem fájt.
De utána a melledre teszik a babád, feledhetetlen!
Lent, utána nekem fájt, alig tudtam ülni, mozogni, de aztán egyre jobb lett. Első pár hét volt nehéz.
Szex kb. 1 évig még fájt, érzékeny voltam a varrásnál.
Én a derekamban és a lábamban éreztem a fájásokat, szinte egész délután zuhanyoztam, hogy enyhítsem.
Ülni és feküdni képtelen voltam, az NST vizsgálat maga volt a pokol a vajúdás alatt, mert ugye feküdnöm kellett 15-20 percig.
Én járkáltam, ácsorogtam. Próbáltam a gimnasztikai labdát, de ahogy letettem a fenekem, már álltam is fel. Nekem nem volt kényelmes.
Szegény férjem ott nézte ahogy szenvedek, próbált segíteni, de nem tudott. Ha hozzá akart érni a pocakomhoz, haraptam.
Délután 2-kor értünk be egyébként a kórházba. 1 ujjnyira voltam nyitott akkor, 6-kor mehettem be a szülészetre, addig kint az osztályon vártam, hogy táguljak még. 3 ujjnyira voltam tág, 8-kor repesztettek burkot. Kaptam egy kis oxitocint is. Kérdeztem a szülésznőt, hogy kb. mire számítsak, azt mondta, hogy van rá esély, hogy még aznap meg legyen... Hát, csak imádkozni tudtam érte, hogy ne tartson még 4 óráig (vagy tovább). :) 3/4 9-re eltűnt a méhszájam, és jöttek a tolófájások. Mivel nagyon nagy babám volt, csak lassan tudott jönni a szülőcsatornán. 9-kor feküdtem fel az ágyra, fél 10-kor született meg az én kicsi fiam. 56 cm és 4000 gramm volt.
Ahogy kijött, lezuhant a pocakom, és elszállt minden addigi fájdalmam. Csodálatos érzés volt! Nagyon minimális gátmetszésem volt, alig kellett varrni. Kívül a szeméremajkam repedt meg egy helyen, azt még most is érzem néha. A szülőszobáról már a saját lábamon sétáltam ki, nagyon jól éreztem magam, az izgalomtól hajnal 3-ig nem tudtam aludni. :)
Másnap már normálisan ültem a fenekemen, kicsit meg volt ugyan duzzadva, de vittem magammal hűsítő gátborogatást, ez segített lehúzni.
És szerencsére a kinézettel nincs semmi gond, tágabb sem lettem (a férjem szerint sem). Bár még nem az igazi a szex érzésre, azért alakul.
Könnyű szülést, nyugodt éjszakákat, sok-sok anyatejet és jó egészséget nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!