Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés nehézsége függhet az...

A szülés nehézsége függhet az életkortól?

Figyelt kérdés
Első szülésem idején 25 éves voltam.Elhúzódó, nehéz vajúdásom volt, a végére már minden erőm elfogyott.A tolófájásoknál már nem bírtam nyomni, az orvos préselte ki belőlem a babát.Most 34 vagyok, és másodjára attól félek, hogy még nehezebben bírom ennyi idősen.
2012. márc. 1. 19:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A második szülés általában gyorsabb és könnyebb, mint az első, úgyhogy szerintem ezen ne stresszelj. Az elsőt 27 évesen szültem, hosszú, nehéz szülés volt, szanaszét szakadtam. A másodikat 30 évesen 2,5 óra alatt, könnyen és komplikációtól mentesen. Pedig én se lettem fiatalabb :)
2012. márc. 1. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen! Habár én fiatalon szültem mindkét gyerekem(most 31 éves vagyok, lányom 2,5 éves kisfiam 3 hónapos)de tesóm és köztem van pár év korkülönbség magyarán anyukám 37 éves volt amikor engem szült és kifejezetten könnyű volt.
2012. márc. 1. 20:05
 3/9 anonim ***** válasza:

32 voltam, amikor a fiam született, és kimondottan könnyű szülés volt, így nem hiszem, hogy a korral függene össze, inkább alkati kérdés ez is.

De a második általában könnyebb és gyorsabb, hátha neked is szerencséd lesz most!

2012. márc. 1. 21:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Én 36 voltam, és nagyon gyors, könnyű szülésem volt. (Második terhesség, de első szülés volt).
2012. márc. 1. 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Első szülésem 20évesen több mint 12óráig tartott, második szülésem 29évesen pikk-pakk 3,5óra alatt lett meg. Most vagyok 32éves és 30hetes kismami, hát kíváncsi leszek rá, hogy mennyi idő alatt lesz meg.
2012. márc. 1. 22:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Én négyet szültem.Az elsőt 21 évesen a megyediket 33 évesen.A harmadik volt a legkönnyebb.Őt 27 évesen szültem.A második volt a legnehezebb őt viszont 24 évesen.

Belőlem is mindig úgy préselték ki.Az egész szüléstől mem féltem annyira,mint a nyomástól,egyszerúen sose sikerült.Azt hiszem 7-8 év kihagyás után számít,úgy mintha nem szültél volna vagyis újra az első várnád.

Mekem a harmadik s a negyedik között 7 év van.Az utolsót viszont indították,mert nagyon nagy volt.4300 62 cm.Ez sokkal gyosabb csak fél óra,de nagyon fájdalmas.

Minden jót!

2012. márc. 2. 07:59
 7/9 anonim ***** válasza:
22 voltam mikor az elsőt szültem és pikk-pakk lezavartam 3 óra alatt...
2012. márc. 2. 08:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm 18évesen szült nagyon könnyen,állítása szerint fájdalom nélkül(fájdalomcsillapítást nem kapott).Másik barátnőmnek is nagyon könnyű szülése volt 23évesen! Ismerősömnek is könnyen meglettek a babái(3) ő közel van a 30hoz!
2012. márc. 2. 09:33
 9/9 anonim válasza:
Én 22,5 évesen szültem a kislányomat 11 órai vajúdás és sok szenvedés után :( De, mikor kibújt elfeledtette velem az összes nehéz percet! ;)(Hamarosan szeretnénk kistesót, de már most félek a szüléstől...)
2012. márc. 3. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!