Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha gyakorloorvoskent szulok,...

Ha gyakorloorvoskent szulok, mekkora eselyem van kesobb befejezni a gyakorlatot es ervenyesulni a szakmaban?

Figyelt kérdés
2012. febr. 27. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom,mert nem vagyok orvos, így nem látok bele ebbe a dologba, de szerintem ha fiatalon akarsz szülni akkor inkább minél előbb. Ha már kialakul a praxisod nehéz lesz otthagyni a betegeidet. Ha végzel az egyetemen, utána örülsz, hogy meglesz a szakvizsgád, nem fogod rögtön otthagyni, hogy szülni menj, mert be kell dolgozni magad a szakmába. Ilyen esetben szokták húzni-halasztani a dolgot, és 35 évesen jössz rá, hogy még nincs gyereked. Ha fiatalon szülsz, szerintem 2 év kiesés még nem nagy dolog és utána nyugodtan építgetheted a karriered.
2012. febr. 27. 10:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha családbarátabb szakirányt választottál, akkor szerintem nyugodtan belefér.
2012. febr. 27. 19:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Én orvos vagyok. A volt évfolyamtársaim között láttam ilyíet is olyat is. Többen PHD-ztak a gyes mellett vagy utána, az úgy jó is mert nem kell ügyelni és később kezdték a szakképzést. De van olyan is bőven, aki hatodévben szült, hogy el sem tudta többé képzelni hogy orvos legyen és elment tök más szakirányba később. Azt gondolom, hogy 1 gyerek után még vissza tudsz térni a szakmába, de ha egy füst alatt több gyereket is szeretnél, akkor harminc x évesen nem fogsz belekezdnei a rezidensképzésbe. Vagy ha igen, akkor az csak patológia vagy valami olyan szakirány lesz, ahol nem kell ügyelni.
2012. febr. 28. 08:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. febr. 29. 19:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!