Külföldön élő kismamák, illetve anyukák, a ti országotokban hogyan zajlik a szülés, illetőleg a szülészorvos téma, szóval hol szültök, kinél, milyen helyi / országos szokások vannak ( pl: otthonszülés, szülőotthon, közkórházak stb. )?
Szintén Anglia.
Orvos nincs ott szülés alatt csak szülésznő. Orvos akkor jön ha baj van. Lehet kórházban (állami kórház, apának bőr fektethető fotel a szülőágy mellett, bőr kanapé a szoba másik felében hogy tudjon pihenni), lehet szülőotthonban, otthon szülni. Ha otthon akarsz még szülőmedencét is kérhetsz. A kórházban a szülőszobán van medence, szülőszék, labda, lehet kérni fájdalomcsillapító injekciót, eda-t, vagy nevető gázt.
Szülés után 6 órával haza lehet menni ha komplikációmentes volt minden, majd minden nap jön a védőnő nézni hogy jól van e baba meg az anya.
Szlovákia
A mi járásbeli kórházunk szülészeti részlege állitólag a legjobban felszerelt. Annak aki megfizeti.
Itt járhatsz simán nőgyógyászhoz akinél nem fizetsz semmit. Aztán vannak a magándokik. Én hozzá jártam. 3 hetente, aztán vége felé 2 hetente, hetente. Minden alkalommal 10 eurót fizettem, plusz persze uh-ra mindig külön hivott az 12 volt, ktg szintén 13 euró. De ez szép hely, olyan mintha nem is dokihoz mennék. És bármikor hivhatom ha gond van. Nála is szültem a kórházban, nem mondhatok rá semmit, mindent megtett hogy gyorsan megszüljek. 3 gyerekem nála született. 200 eurót adtam neki. Van aki hivatalosan kér 200-at papirt is ad róla.
A kórházban vannak az "extra" szülészet (kád meg a társai) ezt fizetni kell, ha apuka bent van azt is fizetni kell. Aztán vannak az osztályon is ugye a sima szobák, aztán olyan ahol egész nap bent lehet az apuka, ezt fizetni kell, ez sima szoba. Aztán vannak amik szépen be vannak rendezve, ez elég drága, itt éjjel nappal ott lehet az apuka.
Szülésznők nagyon kedvesek voltak, igy mikor toltak át a szobába, volt nálam 15 euró, odaadtam neki "kávéra".
Az osztályon viszont már nem nagyon törődnek veled, már mint a csecsemős nővérek. Szenvedtem is eleget mind3 gyerekemmel. Nem ment a szopi, de nem mutatták meg, csak mondogatták próbálgassa. Hát nem is sikerült. :(
Én sokszor itt rá is csodálkozom hogy nálatok azért vannak tanácsadók, és segitenek. Meg nézem a 9 hónap c. műsort, hát azon ámulok, hogy milyen szépek a szülészetek, és milyen segitőkészek. Akkor mégsem igy van?
Utána a babákat gyerekorvoshoz hordjuk tanácsadásra, nálunk nincs védőnő.
Unokatesómék szültek most Olaszban. Ott volt vele a férje szinte állandóan. Gátvédelemmel szült. Megtanitották szoptatni, addig nem is engedték haza amig nem ment neki. És minden ingyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!